Last news in Fakti

17 Януари, 2020 13:25 1 454 8

Иран няма доверие на европейските страни

  • иран-
  • али хаменей-
  • аятолах-
  • ядрено споразумение-
  • доверие-
  • европа

Опитите за оказване на натиск няма да се увенчаят с успех

Иран няма доверие на европейските страни - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей заяви, че не може да се има доверие на трите европейски страни, които участваха в ядреното споразумение с Техеран, от което Вашингтон вече се оттегли, предаде "Ройтерс". Опитите им за оказване на натиск няма да се увенчаят с успех, предупреди той.

Хаменей направи това изявление пред хиляди вярващи по време на петъчната молитва. По-рано Великобритания, Франция и Германия задействаха механизма за уреждане на спорове, предвиден в споразумението, което може да доведе до повторно налагане на санкциите на ООН.

Освен това иранският духовен лидер обвини "враговете" на Иран - термин, обикновено визиращ Вашингтон и съюзниците му - че се опитват да използват случайното сваляне на украински пътнически самолет от иранските въоръжени сили, за да отклонят вниманието от публичната демонстрация на скръб след като САЩ ликвидираха иранския генерал Касем Сюлеймани.

Хаменей подчерта, че катастрофата на украинския самолет е трагедия и заяви, че тя предизвиква дълбока скръб. Враговете на Иран обаче я използват за отклоняване на вниманието от многохилядните демонстрации, последвали смъртта на Сюлеймани, добави иранският духовен лидер.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нострадамус

    3 3 Отговор
    Арабската камила ще пие вода от Сена.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 дедо Медо

    3 3 Отговор
    Я па тоа брадатия маймуняк...сЕга нема да спим , щото Иран немал доверие на Европа....Бе то и язе и немам доверие , ма кой ма пита.Па тоа да земе са обръсне, че заприличал на ирански аятолах...ама ха.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Старото

    2 2 Отговор
    Ей, аман от първосигнални разсъждения. Не разбрахте ли, че цялата каша е забъркана от евреите около бай Дончо. Просто Израел се страхува от ядрената програма на Иран, която е точно копие на израелската, индийската, пакистанската и северно корейската ядрени програми. Иранците знаят какво се случи с иракската програма и е глупаво да не го има предвид. В крайна сметка, всички са съгласни, че все още сме живи благодарение на ядрения паритет - САЩ # Русия, Индия # Пакистан, САЩ # Сев. Корея, Китай # САЩ и т.н. Затова на Израел му е нужен ядрен противник и за предпочитане е това да бъде някоя стара цивилизация с традиции, а не някой диктатор от Бонго Бонго. Евреите може да не са много съгласни с тази постановка, но какво би се получило, ако начело на Израел застане някой луд талмудист? Държавата има ли имунна система, която да се справи с подобна ситуация? Според мен - не,
    независимо от столетните кризи.
  • 8 Българин

    0 0 Отговор
    Ми да ги напада или няма ракети или няма топки.