Last news in Fakti

16 Януари, 2020 12:50 1 727 6

Зариф: Европа се продаде на Тръмп

  • иран-
  • мохамед джавад зариф-
  • европа

Той настоява за подкрепа към споразумението

Зариф: Европа се продаде на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Иранският министър на външните работи Мохамед Джавад Зариф обяви, че европейските страни са продали иранското ядрено споразумение, съобщи ТАСС.

Според него Великобритания, Франция и Германия са се съгласили на размяна. Те са отстъпили от споразумението, за да може американската администрация да не налага допълнителни мита върху европейски стоки.

„Европейските лидери продадоха споразумението в замяна на избягване на нови мита. Не мисля, че така ще се получи. Те само дразнят неговия апетит. Ако искате да продадете честността си, продължавайте. Тогава обаче не ни говорете за морал и право. Демонстрирайте, че ги зачитате“, заяви Зариф.

Според американски медии американският президент Доналд Тръмп е заявил, че ще наложи нови мита върху европейските автомобили, ако не бъде оттеглена подкрепата към споразумението. Американският президент настоява за предоговаряне на споразумението.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    22 4 Отговор
    САЩ = рекет и изнудване!
  • 2 ###

    19 4 Отговор
    Те не обичат истината в очите!
    И вас ще продадат ако трябва!
  • 3 Българин

    5 3 Отговор
    Западна Европа и ЕС са една умираща проститутка
  • 4 някой

    6 1 Отговор
    Европа не се продаде,тя просто легна в краката на САЩ!
  • 5 Дориан

    8 0 Отговор
    Много велики били европейските империи, не знам си какво част от света притежавали... За да дойде 21 век и да слугуват на празноглави дебелаци, които се тъпчат с кола и бургери
  • 6 Госあ

    1 0 Отговор
    Оф к'во се пули па тоя бе, нали онзи ден писаха че стоят зад споразумението. Да си мери приказките тоя пес и да си подвие опашката ,щото наистина е по изгодно на Европа да има отношение със сащ,отколкото с тия.