Last news in Fakti

21 Януари, 2020 11:00 5 249 15

Европейският съюз заплаши Великобритания

  • брекзит-
  • ес-
  • заплаха-
  • търговия-
  • великобритания

Лондон ще се сбогува с ЕС през следващата седмица

Европейският съюз заплаши Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Брюксел планира да наложи санкции или да ограничи търговията си с Великобритания, ако Лондон не се съгласи да се съобразява изцяло с постигнатите споразумения, които ще влязат в сила след Брекзит, пише европейската редакция на списание Politico. Това заявиха от Европейската комисия.

Според изявлението, което комисията е представила пред европейските дипломати, Общността желае бъдещите ѝ взаимоотношения с Лондон да са диктувани от „ефективни и ефикасни споразумения за управлението, наблюдението, прилагането и разглеждането“ на всички клаузи от сделката, предаде агенция "Фокус".

Тези искания на ЕС идват след като стана ясно, че Брюксел ще настоява споразумението да бъде придружено с гаранции от страна на Лондон за това, че ще се съобразява с европейските регулации за опазване на природата, социалните придобивки и правилата за конкуренция. Брюксел изрази притеснение и във връзка с думите на финансовия министър Саджид Джавид, който заяви по-рано, че Лондон „няма да се съобразява“ с правилата на ЕС след Брекзит. Според информация, получена от списанието, еврокомисията иска да накара Лондон да се съобразява с регулациите, предвидени от сделката за Брекзит и търговското споразумение, което предстои да бъде изготвено, като създаде съвместна комисия за решаване на спорове между Брюксел и Обединеното кралство чрез консултации, или дори да предприеме действия в Европейския съд.

Във втория случай ще бъде организирана комисия, която да реши дали действията на Великобритания са в нарушение с европейското право, и ако това е така, въпросът ще бъде отнесен до Европейския съд в Люксембург за финално решение. Преди това все пак арбитражната комисия ще даде на Обединеното кралство „достатъчен“ период, в който то реши проблема и да започне отново да се съобразява с правилата на ЕС. Ако това не се случи, той разполага с правомощието да налага санкции.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кой68

    7 6 Отговор
    EU вярват ли си?Досега се следват на 100% санкций наложени от САЩ наляво и дясно които очевадно вредят на Европа.САЩ няма да позволят EU да наложи каквото и да било......

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рошко

    10 1 Отговор
    Острова да се обгради с бодлива тел
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сух

    7 1 Отговор
    Забрана на замразените пилета да стъпват в ЕС..
  • 8 Кой68

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кой68":

    Да знаете - Санкций е първи братовчед на Конфуций.
    Да не се чудите като ме четете.

    Коментиран от #9

  • 9 Домакин

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кой68":

    По-точно на Конфузий, ама този едва ли ще разбере и сконфузи ...

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Домакин":

    и ти , и онзи преди тебе сте си лика прилика..и двамата сте си парче тъпанари ( по-точно сте един и същи..оня, дето броеше кой къде е сложил ''й'')..като нямате какво смислено да кажете по темата, почвате да го давате големите балкански умници...а ако някой ви размени галошите, колко време ще ви трябва да откриете измамата,а...кретени!!!!
  • 11 някой

    4 2 Отговор
    Тези от ЕС съвсем са изкуфяли. Те да се молят двата "перчема" да не им наложат санкции,защото това ще бъде истинско фиаско за малоумниците от ЕС.

    Коментиран от #15

  • 12 Куин Елизабет 4-та

    5 5 Отговор
    Не мисля че ЕС може да налага каквото и да е на могъщата Великобритания!
  • 13 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    СПОРАЗУМЕНИЯТА СА СИ СПОРАЗУМЕНИЯ -КАКВО ОБЩО ИМАТ ПРАВИЛАТА НЕ ЕС -БЕ ЖУРНАГЪЗКЕ И ВЕСТНИЧЕ "ПОЛИТИКО СЪС СПОРАЗУМЕНИЯТА ????? КОЙ ОТ САЩ;КАНАДА И КИТАЙ И ДРУГИТЕ Е ДЛЪЖЕН ДА СПАЗВА ПРАВИЛА НА ЕС ?????
  • 14 Хайл

    2 2 Отговор
    Маро пак да ми изтриеш комемтара (1 номер) пак ще им дреме на ХУЯ на англичаните-страна която все още владее половината свят не им дреме за някакъв ес...тотално разваляне на прокажения ес и ще оцелеят народите
  • 15 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "някой":

    Те ЩЕ ИМ НАЛОЖАТ...оня алкохолик юнкер,чифута туск и ония недоразумения меркел и макрон ще ядът голата опашка
Новини по държави: