Last news in Fakti

21 Януари, 2020 20:51 1 848 1

Лондон: Искаме приятелски отношения с ЕС след Брекзит

  • борис джонсън-
  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания

ЕК заплаши Великобритания, че може да бъде глобена или да изгуби преференциалния си достъп до пазара на ЕС

Лондон: Искаме приятелски отношения с ЕС след Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания иска бъдещите отношения с Европейския съюз да се основават на приятелско сътрудничество, заяви говорител на британския премиер Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Той каза това в отговор на въпрос по повод доклад, в който пише, че Великобритания може да бъде глобена, ако наруши условията на бъдещото търговско споразумение с ЕС.

По-рано в. "Файненшъл таймс" писа, че плановете, представени вчера от Европейската комисия, навеждат на мисълта, че Великобритания може да бъде глобена или да изгуби преференциалния си достъп до пазара на ЕС, ако наруши условията на бъдещо споразумение за двустранните отношения.

Говорителят на британския премиер заяви също, че правителството ще се опита да отхвърли всякакви промени, които ще внесе в сделката за развода Камарата на лордовете - горната камара на парламента.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fakti

    10 0 Отговор
    Не може да си приятел с хора които искат разпада на ЕС UK и USA!
Новини по държави: