24 Януари, 2020 07:18 1 830 3

СЗО: Няма нужда от международно извънредно положение!

  • китай-
  • вирус-
  • коронавирус-
  • пневмония

По последни данни от новия коронавирус в Китай са заразени над 600 души, а общо 18 са починалите

СЗО: Няма нужда от международно извънредно положение! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Твърде рано е за обявяването на международно извънредно положение заради новия коронавирус от Китай, заяви генералният директор на Световната здравна организация.

По думите на д-р Тедрос Гебрейесус "към този момент няма данни , че вирусът се разпространява от човек на човек извън Китай". "Но това не означава, че това няма да се случи скоро", каза Гебрейесус пред журналисти в Женева, цитиран от АФП.

Междувременно, властите в Китай наложиха на жителите на още три града в провинция Хубей, забрана за пътуване, която влиза в сила в полунощ.

"Китай предприе мерки, които счита, че са подходящи за ограничаване на заразата в Ухан и още градове. Надяваме се, че ще бъдат ефективни и краткосрочни", коментира още генералният директор на Световната здравна организация.

По последни данни от новия коронавирус в Китай са заразени над 600 души, а общо 18 са починалите, уточняват от Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    1 1 Отговор
    Е като няма какво ме занимавате с 20 умрели китайци от грип. В България умират толкова на ден от рак ама епидемия няма....
  • 2 Зад всяко зло на тази планета стои по е

    1 0 Отговор
    Този май е еврей нямало опасност след някой ден ще рееат че не са взели мерки навреме и вируса се распростанил по целия свят с изключение Израел
  • 3 taco

    1 0 Отговор
    Така значи , няма опасност ?!? Молете се вируса да не се кръстоса/мутира с некоя гадина, че тогава друга песен ше пеете.
Новини по държави: