24 Януари, 2020 09:52 2 240 3

Грипът убива на Балканите

  • грип-
  • вирус-
  • гърция-
  • пневмония

Броят на смъртните случаи от болестта в Гърция от миналия октомври досега се е увеличил до 13

Грипът убива на Балканите - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на смъртните случаи от грип в Гърция от миналия октомври досега се е увеличил до 13. Пет от тях са от миналата седмица по данни на Националната здравна организация.

Тя отчете ръст на посещенията при лекари със симптоми на грип в сравнение с миналата седмица. Това подхрани опасенията на здравните власти за опасност от грипна епидемия.

Те насърчават хората със симптоми на грип да останат вкъщи и съветват ръцете да се мият по-често, за да се избегне разпространението на микроби.

Междувременно, китайските власти обявиха, че още един град е под карантина. Общественият транспорт в град Ксиянин ще бъде спрян заради новия щам коронавирус, предаде РИА Новости.

Транспортът е преустановен също така в градовете Чиба, Ъджоу, Хуанган и Ухан. По последни данни случаите на заразяване са над 600. 18 души са починали в резултат на заболяването.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петък 13(смъртни случая)

    2 1 Отговор
    Грипът убива на Балканите. Лекарите помагат...
  • 2 Атакист в атака

    2 0 Отговор
    Тръмп е влюбен в тайландка на много високо ниво в държавната йерархия на Тайланд и с Китай се случват опасни неща!! Внимавайте да не се влюби в украинка, защото с Русия е свършено и без корона на вируса😂😂😂
  • 3 спароу пиратя

    0 0 Отговор
    Вятър ечи,Балкан стеене сам юнак на коооня,с тръба зове свойте браатя,айде на орууужие
Новини по държави: