Last news in Fakti

29 Януари, 2020 07:25 1 147 1

ЕП ще гласува споразумението за Брекзит

  • еп-
  • ес-
  • брекзит-
  • великобритания

За да влезе в сила, документът трябва да бъде одобрен от Европарламента с обикновено мнозинство и след това с квалифицирано мнозинство от Съвета

ЕП ще гласува споразумението за Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вотът, който се очаква в 19:00 ч. българско време, идва след приключилия процес на ратификация на документа от Обединеното кралство и положителната препоръка от комисията по конституционни въпроси на Европарламента миналата седмица.

Преди гласуването председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на Европейския съвет Шарл Мишел и главният преговарящ на ЕС Мишел Барние ще участват в дебат с лидерите на политическите групи.

След вота, председателят на Европейския парламент Давид Сасоли ще направи изявление в пленарната зала, а след това евродепутати от Обединеното кралство и лидери на групите ще отбележат момента с кратка церемония.

За да влезе в сила, споразумението за оттегляне на Обединеното кралство трябва да бъде одобрено от Европарламента с обикновено мнозинство и след това с квалифицирано мнозинство от Съвета. Очаква се Съветът да вземе решението си чрез писмена процедура.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде

    1 1 Отговор
    Да го одобряват и да изчезват тези англо сакси от европейската сцена-че вече ми писна от тяхният кретенизАм.