Last news in Fakti

29 Януари, 2020 16:15 1 877 7

Ердоган: Мирният план на Тръмп за Близкия изток е напълно неприемлив

  • сащ-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • доналд тръмп-
  • палестина

Турция желае да бъде на масата на преговори за намирането на решение на конфликтите в региона

Ердоган: Мирният план на Тръмп за Близкия изток е напълно неприемлив - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция гледа на мирния план за Близкия изток, представен от президента на САЩ Доналд Тръмп, като на "абсолютно неприемлив", заяви президентът на страната Реджеп Ердоган.

Ердоган добави, че планът "само легитимира израелската окупация" на палестинските територии и игнорира правата на Палестина. Той подчерта, че вярва, че планът няма да донесе мир и отбеляза, че Турция желае да бъде на масата на преговори за намирането на решение на конфликтите в Близкия изток.

Коментарите на Ердоган са факт, след като във вторник Тръмп обяви своя мирен план за Близкия изток, който на този етап е подкрепен от Израел, Обединеното кралство и Саудитска Арабия. Планът определя Ерусалим за столица на Израел и променя границите, определени от предишни решения за две държави.

В същото време мирният план на Тръмп беше остро критикуван от палестинските лидери, от Иран и редица турски представители.

След снощното представяне на плана, турското външно министерство заяви, че "палестинският народ и неговите земи не се продават". Министерството подчерта, че Анкара няма да позволи на Израел да продължи с "окупацията" и определи мирният план на Тръмп като опит за "превземане на палестинските земи". В същото изявление се посочва, че Турция "винаги ще стои зад палестинския народ" и ще продължи да работи върху идеята за "независима Палестина".

Палестинският президент Махмуд Абас пък заяви, че "конспиративната сделка на американския президент няма да успее да мине".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Осведомителен бюлетин

    5 17 Отговор
    В България турци няма! Лек ден на всички! Кемал е пил люта ракия, замезвал е със сланина, пил е опиум, и е пръскал пари по леки жени! Повредил си е черния дроб, простатата, и си е отишъл млад!
  • 2 Осведомителен бюлетин

    7 2 Отговор
    Жена ми се чука в Турция за пари, докато аз си пия люта ракия, замезвам е със сланина и пия опиум. Лека вечер на всички рогоносци като мене.

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 3 KKTC

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Осведомителен бюлетин":

    Чакаме я и в Северно Кипърска Турска република
  • 4 Браво на аллах

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Осведомителен бюлетин":

    Достойни поданици сте! Ако щерка ти е навършила 9 пращай и нея, пророка казва че може!
  • 5 Браво комши

    8 1 Отговор
    Ердо е единственият лидер който на черното казва черно на бялото бяло , няма значение дали Трумп , Путин или Меркел
  • 6 Браво на жена ти

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Осведомителен бюлетин":

    Открай време помакините вършеят по турско! Да ти е сладка ракията, и мезето!
  • 7 чалма тв

    0 1 Отговор
    Този пък що се меси при батковци...да не забравя съдбата на Садам,Муамар,Усама...той да не би железен, ако е така скоро ще ржадяса...
Новини по държави: