Last news in Fakti

29 Януари, 2020 08:43 3 069 5

Иран: Предложенията на Тръмп за Близкия изток са кошмар

  • иран-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • палестина-
  • израел-
  • хизбула

Срещу плана на Белия дом се обяви и подкрепяната от Техеран ливанска групировка "Хизбула"

Иран: Предложенията на Тръмп за Близкия изток са кошмар - 1
Снимка: Shutterstock

Предложеният от американския президент мирен план за уреждане на израелско-палестинския конфликт е "кошмар за мира и региона", написа в Тwitter иранският министър на външните работи Джавад Зариф, предаде ТАСС.

Той изрази надежда, че американската инициатива ще прозвучи като сигнал за тревога за всички мюсюлмани и ще ги накара да се обединят.

Говорителят на иранското външно министерство Абас Мусави заяви, че е готов да се противопостави на плана на Тръмп, който нарече "заговор", заплашващ цялата мюсюлманска общност. От гледна точка на Иран проблемът с Палестина е най-важният за ислямския свят, каза той.

Срещу плана на Тръмп се обяви и подкрепяната от Иран ливанска групировка "Хизбула". Групировката каза, че предложението на американския президент нарушава правата на палестинците, отнема им правото да се завърнат в своите земи и обвини някои арабски държави, че са съучастници в тази "позорна сделка", която вреди на региона.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българина

    35 3 Отговор
    Не трябва да се вярва нито на Иран нито на краварите ,този план се вижда че е чисто краварски и е в полза само на Израел.
  • 2 Арабина

    4 7 Отговор
    Така им се пада на Арабите продажници.Едните дърпад натам другите насам всеки вика аз съм и накрая ,Да духат супата сега,и на никой да не се оплакват

    Коментиран от #4

  • 3 Реалност

    0 2 Отговор
    Кошмар е да се живее в арабския свят!!!
  • 4 Гъдю Гъдев

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Арабина":

    Като у нас.
  • 5 Иран казал хахааа

    0 5 Отговор
    Те освен да подтискат народа си и да убиват, както преди месеци, когато народа им протестира срещу цените на бензина и налагането на лимит. Убиха 60 свои граждани при протестите. В САЩ само в Чикаго има 300 000 българи, работят и си хранят семействата. А в Иран, колко чужденци и друговерци работят и живеят спокойни. Болни фанатици мачкащи народа си. САЩ е велика страна през последните 200 години е приела и дала хляб на хора от цял свят, без значение на етнос и религия. В САЩ има много българи пристигнали с дребни пари и натрупали състояние, а не като у нас, ченгета, комунета и олигсрси.