30 Януари, 2020 13:35 3 219 7

Американски командос е организирал бягството на Карлос Гон

  • майкъл тейлър-
  • карлос гон-
  • нисан-
  • nissan

В Токио бяха издадени заповеди за арест на бившия офицер от спецчастите на армията на САЩ Майкъл Тейлър и неговия помощник Джордж Зайек

Американски командос е организирал бягството на Карлос Гон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Токио бяха издадени заповеди за арест на бившия офицер от спецчастите на армията на САЩ Майкъл Тейлър и неговия помощник Джордж Зайек, които предполагаемо са участвали в организирането на бягството от Япония на Карлос Гон миналия декември.

Според информационната агенция Киодо, цитирана от ТАСС, те могат да бъдат обвинени в укриване на престъпник. В същото време беше издадена и друга заповед за арест - на самия Гон - за нарушаване на закона за влизане и излизане от страната.

Тейлър е служил дълго време в специалния отряд на американската армия, известен като Зелените барети. След това той, както отбелязва Киодо, е създал компания с дейност в областта на сигурността, изпълнявала различни задачи, включително в Афганистан и Ирак. Зайек е работил в сътрудничество с тази компания повече от 10 години, съобщи агенцията.

След като избяга от домашен арест, Гон, според Киодо, се срещнал с тези хора в хотел в Токио, след което с високоскоростен влак е пристигнал в Осака. Според агенцията, от международното летище бившият мениджър на Nissan е бил отведен с частен бизнес самолет, който е отлетял за Турция на 29 декември. Там Гон се е прехвърлил в друг частен самолет, който го откарал в Ливан, където се намира сега.

Гон, който има гражданство във Франция, Бразилия и Ливан, беше арестуван в Токио на 19 ноември 2018 г. Според разследването той не е декларирал суми от възнаграждението си, възлизащи на 9 милиарда йени (повече от 80 милиона долара) като председател на борда на директорите на Nissan от 2010 до 2018 година.

Американски командос е организирал бягството на Карлос Гон

Срещу него са повдигнати и други обвинения. През април миналата година Гон беше освободен от затвора и изпратен под домашен арест срещу голяма гаранция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бе да ги

    8 1 Отговор
    Нашите, пък си бягат и без командоси. Ден преди "официалната" заповед - "официално" си минават през границата. Галевци, Василев, Очите, Божков и другите знайни и незнайни родолюбци.
  • 2 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ЛИВАН И ИЗРАЕЛ ТРЯБВА ДА СЕ СПОРАЗУМЕЯТ:- ОТ КОЯ НАЦИОНАЛНОСТ Е ГОН !!! И ДВЕТЕ НАЦИОНАЛНОСТИ СА С ТАЛАНТ ДА ПРАВЯТ ФИНАНСОВО ИКОНОМИЧЕСКИ ДАЛАВЕРИ С ЦЕЛ" ГЕПЪРС" И КОНРОЛ- И БАНКОВА ВЛАСТ НАД -ПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ СТОЙНОСТТА НА"ПАРИТЕ"- ТРУДЕЩИ СЕ ВСЕКИ МИГ ХОРА !!!
  • 3 Гешев

    2 0 Отговор
    Ние от прокуратурата първи ги предупреждаваме, а и съвети им даваме къде да отидат. И после на чисто ,общодържавно издирване, Интерпол,червени бюлетини. Важното е, че всички плащат добре.
  • 4 ели

    2 0 Отговор
    Няма нищо страно тези престъпници винаги са подържали колегите си ЦРУ легална престъпна организация -Защо ? - защото след всичките " революции " които се извършиха последните 25-30 години тяхна работа е - отвличане на хора , убийства на отдлни висши чиновници сваляне на законите правителства (1976 в Президента Чили Алиенди до Садам .Хюсеин и убийството на Иранския ген. Сулеймани ) Така че нищо чудно.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 МИХАЙЛОВ

    1 0 Отговор
    ...ЕЙ МОДЕРАТОРЧЕ
    ЩО ТРИЕШ
    КАТО ПИША, ЧЕ В САЩ
    НЯМА НИ ЕДИН КОРУМПИРАН...
    ...АКО ЛИ ПЪК ВСЕ ПАК ИМА,
    ТО ТОЙ Е ДЕМОКРАТИЧНО
    И САЩ - ИСАНО,
    ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ
    НАТОВСКО
    И ЛГБТИ КОРУМПИРАН
    И ЗА ТУЙ СА ОБЯВЯВА
    ЗА АБСОЛУТНО НЕКОРУМПИРАН
    И НЕВИНЕН...
Новини по държави: