Last news in Fakti

31 Януари, 2020 14:17 2 333 4

Коронавирус: Първи два случая във Великобритания

  • коронавирус-
  • великобритания-
  • китай

Двама пациенти от едно и също семейство в Англия са дали положителен резултат при тест за коронавирус, съобщи Reuters. Това е първият такъв случай във Великобритания, заяви началника на медицинските служби(CMO) на Англия.

Тази седмица Британските здравни служители предупредиха, че има голяма вероятност в Обединеното кралство да има случаи на новия вид коронавирус, който за пръв път се появи в централната китайска провинция Хубей и уби 213 души до момента.

„Пациентите получават специализирани грижи и ние използваме изпитани процедури за контрол на инфекцията, за да предотвратим по-нататъшното разпространение на заразата“, ​​каза началника на медицинските служби(CMO) на Англия Крис Уити.

„Здравната ни система е изключително добре подготвена и има опит в овладяването на подобни ситуации. Вече работим за идентифициране на всички контакти, които пациентите са имали“, добави той.

Уити отказа да разкрие къде в Англия е настъпила инфекцията, за да защити поверителността на пациентите.

В четвъртък Великобритания повиши нивото на преценения риск от избухване на коронавируса в Китай от нисък до умерен. Това се случи, след като Световната здравна организация (СЗО) обяви глобална извънредна ситуация.

Самолет, превозващ 83 британски и 27 чуждестранни граждани от Ухан, столицата на Хубей, трябва да пристигне във Великобритания по-късно днес. Пристигащите ще бъдат поставени под 14-дневна карантина в Северозападна Англия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очудень

    1 1 Отговор
    А бе Петков ти не пишеше ли статии за автомобилите?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Реалист

    7 0 Отговор
    Леле тия европейци ще изпозагинат. Прекалено са изнежени. Тук коронавируса не вирее. Тук той бива унищожен веднагически от 50+ градусова скоросмъртница. Като атомна бомба е за опасния вирус

    Коментиран от #4

  • 4 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Съвсем не е смешно това с 50+градусовата скоросмъртница !!! Ако вируса дойде в БЪЛГАРИЯ и го отървем смятайте, че сме
    СМЪРТНИЦИ !!!
Новини по държави: