Last news in Fakti

31 Януари, 2020 19:12 1 239 12

Намаляват шансовете за импийчмънт на Тръмп

  • импийчмънт-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • процес-
  • украйна

Тръмп е обвинен в злоупотреба с власт

Намаляват шансовете за импийчмънт на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Все по-вероятни стават изгледите за изход от процеса по импийчмънт в полза на републиканците и президента Доналд Тръмп. Противно на очакванията на демократите, нагласите са да няма удължаване на процеса с допускане на нови доказателства.

Сенаторите ще гласуват по ключовия въпрос дали да бъдат допуснати свидетели и нови доказателства в процеса. Тази идея на малцинството - демократи би се осъществила ако към тях се присъединят поне четирима републиканци и до вчера това не беше изключено, предаде БНР.

Но след като един от отворените за минаване на страната на демократите републиканец заяви, че няма нужда от свидетели или нови доказателства, изходът от днешния вот засега изглежда е ясен. Тръмп е обвинен в злоупотреба с власт и възпрепятстване разследване на Конгреса. Демократите настояват, че президентът е нарушил правилата като е обвързал военна помощ за Украйна с разследване на политически опонент.

Ламар Александър - републиканец от Тенеси заяви, че вече е било доказано, че няма достатъчно основания за отстраняване на Тръмп от власт. Без Александър усилията на обвинението най-вероятно ще бъдат неуспешни и сенаторите няма да има как да изслушат бившият съветник по национална сигурност Джон Болтън, който се смята, че е бил пряк свидетел на отношенията на президента с Украйна. Сега републиканците имат зелена светлина да спринтират към желания от Тръмп изход - бързо приключване на процеса с присъда „невинен“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    4 0 Отговор
    "Шоуто трябва да продължи"..? Процесът беше само "подгряващата група"..? Предстоят президентските избори в САЩ, най-великото шоу организирано от човек..? "Вип ложата" вече е заета..? Дали ще има втори мандат за Тръмп..? "Отговорът" е "черешката на тортата"..!!
  • 2 Това отдавна

    4 0 Отговор
    се знае и се очаква
  • 3 Бойко Боклука

    1 2 Отговор
    Ще внеса боклуци и от там, печеля добре, само за себе си!
  • 4 Някой си

    1 0 Отговор
    Хихихихи соросоидчета, джендърчета и “еко” активисти ще пощръклеят сега :)

    Коментиран от #5

  • 5 Не емигрант

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Някой си":

    Казах му на Стоянчо, че който се смее последен, се смее на-добре...Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето е да го направиш (Николай Хайтов)
  • 6 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    кои приемат тръмп за невинен?русофилите и расистите.всички други са на мнение че е виновен и освен това че е напълно негоден за президент.тук даже не става въпрос за републиканци и демократи.болтън дето сега искат да го призоват е ястреб от републиканците.освен болтън които е сериозен експерт по национална сигурност на сащ подобни мнения изразиха двама американски държавни секретари назначени от тръмп,поне двама американски президенти републиканци от преди тръмп,бившия шеф на цру,бившия шев на фбр,както и наи-добрите икономисти,бизнесмени и интелектуалци на сащ.та ако някои от пишещите тук намери поне един американски политик и бизнесмен които приема тръмп за нормален и положителен политик нека го цитира.

    Коментиран от #7

  • 7 Не емигрант

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Така и не разбрах в какво престъпление го обвиняваш. Като президент е поискал подновяване на разследване, което Байдън като все още действащ вицепрезидент е спрял ...защитавайки фирмата на сина си. Ако е така, няма ли конфликт на интереси и не е ли налице злоупотреба с власт. Може би греша. Поправи ме, заради демократичното ми разбиране, а заради пристрастия към единия или другия.
  • 8 Гюльо Пелов

    0 0 Отговор
    А дано ОрангоКуко по скоро да го от махнат!
  • 9 Геле от Иваняне

    2 0 Отговор
    Абе бат'ви Дончо не го мислете. Той си оплете кошника за втори мандат...да му е честито...играч е той, играч...Меджик Джонсън може само праха да му диша.
  • 10 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    престъпленията на тръмп са хиляди ,не едно.всеки които е имал вземане даване с него в годините може да го потвърди.тва сътрудници ,тва съакционери, тва бизнеспартньори.в случая става явна неговата злоупотреба с власт,натискаики украинския президент да излезе с инфо ,че баидън е деиствал корупционно в украина.тръмп всъщност въобще не го е интерасувало дали баидън е виновен ,просто е искал да подкупи зеленски да го изкара такъв за да си лъсне имиджа.тръмп ползва този подход в цялата си кариера.така прецака навремето съакционерите си в наи-голямото казино.порочноста на ситуацията е че републиканците го знаят и вече познават тръмп като политик и въпреки това реагират не като политическа сила ,а като мафиотска структура,което е наистина опасно!освен това тръмп потдържа руската хибридна воина и руските опорки по отношение на европа,украина и близкия изток,което е изключително опасно и против интереса на сащ и съюзниците му.републиканците го виждат и тва и въпреки всичко прикриват виновника.тук става въпрос разбирасе за не всички републиканци ,а само за марионетките и апаратчиците.личностите в републиканската партия като покоиния маккеин смятаха тръмп за боклук.буш старши също,болтън също.

    Коментиран от #11

  • 11 А нещо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    за главните букви...поне при имената, а? Че става едно мазало, като от запъхтяно прасе.
  • 12 dsсса

    0 0 Отговор
    Импийчмънта се спомина! За него вече или добро или нищо. Защо му раздигате костите?