Last news in Fakti

31 Януари, 2020 20:40 2 705 19

Знамето на Европейския съюз бе свалено

  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания-
  • знаме-
  • брюксел

Европейският съюз ще остане с 27 членове

Знамето на Европейския съюз бе свалено - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Знамето на Европейския съюз бе свалено от пилона в постоянното представителство на Обединеното кралство в Брюксел, предаде AP.

Малко по-късно британското знаме също ще бъде свалено пред сградите на Европейския съвет и на Европейския парламент в Брюксел.

В 23 ч. по Гринуич днес Обединеното кралство напуска Европейския съюз след 47-годишно членство. Така блокът ще остане с 27 членове. Това е първото излизане на страна членка от съюза от неговото създаване.

До края на 2020 година не се очаква гражданите на страните от ЕС да усетят големи промени, защото ще бъде въведен Преходен период. Правилата за пътуване остават непроменени в рамките на Преходния период. Няма да има промени в правата на българските граждани във Великобритания по отношение и на работата.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    25 7 Отговор
    Сбогом и не се връщайте!

    Коментиран от #2

  • 2 така така

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    ще ти липсват ли??

    Коментиран от #3

  • 3 Някой си

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "така така":

    Тия ли бе?
    НИКАК!
  • 4 Многоо се радвам за най-агресивното

    5 8 Отговор
    ГЕРМАНСКО ПЛЕМЕ - АНГЛИ - ЮДЕИ. ЩАСЛИВ СЪМ ЗА РАЗДЯЛАТА НИ И НЕ ИСКАМ ДА СЕ ВИЖДАМЕ ЗАНАПРЕД. ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА ОСВОБОДИТЕ ИРЛАНДИЯ, ШОТЛАНДИЯ И УЕЛС, ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА ГЕРМАНИ - АНГЛИ - ЮДЕИ.
  • 5 Гледач

    12 10 Отговор
    Браво да се МАХАТ изродити от ЕС.Това е първата добра новина за БЪЛГАРИЯ И ЕС.
  • 6 запознат

    3 3 Отговор
    Не бързайте да го вдигате.
  • 7 Пътя на ЮДИТЕ.

    0 5 Отговор
    Юдея Рим Англия САЩ след загубите на войните, които, те започват, като НАПАДАТЕЛИ. АМИ СЕГА ПО-ВЕЧЕ СВОБОДНА ЗЕМЯ СЪС СЛАБИ ПЛЕМЕНА НА ЗЕМЯТА НЯМА. ЗА САЩ ОСТАВА В КОСМОСА ДА СЕ ИЗНЕСАТ, КАТО ЗАГУБЯТ ПОСЛЕДНАТА БИТКА И ВОЙНАТА. ЗАТОВА ИСКАТ ДА ОТРОВЯТ ЧОВЕЧЕСТВОТО НА ЗЕМЯТА, НЯМА СВОБОДНА ЗЕМЯ КЪДЕ ДА ОТИДАТ СЛЕД ПРЕДСТОЯЩАТА ЗАГУБА НА ПОСЛЕДНАТА БИТКА И ВОЙНАТА.
  • 8 JPower

    13 9 Отговор
    Никой не бяга от хубавото... Инглизите се оттърваха от
    Новата римска империя...
    А боко ни прави роби в нея.. Плебеите прости се радват на старото - ново робство.!!! Освободихме се от османско, за да влезем в ЕС робство....!!!! Ако е толкова хубаво, защо Швейцария, Швеция и т. Н. Не са в ЕС?!!!

    Коментиран от #10, #11, #17

  • 9 Айде мяча нужда

    7 8 Отговор
    Ся ние сме в германско робство щото ЕС не е равно на 27. Равно е само на германия това е 4тия райх. 3 райха паднаха във войни и те оостроиха четвъртия икономически райх. Британците хич не са прости. Нито шведите и швейцарците. Дано да се разпадне този гнусен съюз. Германия никога не е била приятел на Нългария.

    Коментиран от #12

  • 10 Nostradamus

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "JPower":

    Бегай при градинския трол путкин , не говори небивалици.
  • 11 Тук имаш грешка

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "JPower":

    Да сегашната Римска империя е ЕС със САЩ и UK, но следващата ще е ИЗТОЧНА ЕВРОПА - САЩ, АНГЛИЯ, ГЪРЦИЯ, РУМЪНИЯ, ПОЛША, УКРАЙНА и нас БЪЛГАРИЯ искат да вкарат. Затова UK излизат, за да влязат в новата Римска коалиция. САЩ и UK са Западната Римската империя. ЕС не ги иска, в ЕС са КЕЛТИТЕ, ПОРОБЕНИТЕ ОТ РИМЛЯНИТЕ ЮДЕИ, ТАМ СМЕ И НИЕ БЪЛГАРИТЕ КАТО ЕТНОС, Т. С. ВСИЧКИ КЕЛТИ СА БЪЛГАРИ, КОЕТО НЕ ПРИЗНАВАТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ И КАТО ВИЖДАТ КАКВИ ИЗМЕКЯРИ СИ ИЗБИРАМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хайл

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Пияна рашка":

    Тъпия си ти но ми е писнало да обяснявам на такива тъпанари като теб защо трябва да се разтури тоя прокажен еврейски ес

    Коментиран от #14

  • 14 РЗС

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хайл":

    ами защо не ни припомниш колко добре беше когато не бяхме в ес, по времето на виденов, после цара и тн.? айде разкажи ни колко добре си живееше и искаш пак да стане така

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Хайл

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "РЗС":

    Много по-добре бяхме при Бай Тошо отколкото през "демокрацията" и ес...какво те топли че в ес можеш да ходиш и гледаш лъскавите витрини и да нямаш 2х1 лв в джоба? Хубаво ти е да ядеш изкуствени и гмо храни? Кауфланд,лидъл и била да те заблуждават с качество и цени??? Още да ти давам ли примери? Виденов защо го свалиха знаеш ли? Защото се опита да изгони антибългарските соросоидни организации-това е истинската причина за него
  • 16 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "РЗС":

    Явно си роден след 95 г и само си чувал нещо без да си бил там

    Коментиран от #18

  • 17 Ураааа!

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "JPower":

    Някой беше споменал, че евреите започват да се изнасят от Европа в САЩ и Англия. Прекрасна новина, след тях джендъри, мигранти, отрепки...
  • 18 РЗС

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хайл":

    Явно, но съм роден 10г преди 95та и съм запознат по соца как е било. Знам как сте крали от местоработата си, кой каквото е могъл и по колкото е могъл, знам и как сте се скътавали да не работите и да ви тече надника. Знам как е имало по един вид от всяка храна, като сте гледали лъскавите витрини на корекома. Знам още как сте чакали по 15 години за кола и жилище. А знам, че като се разпадна СССР и спряха да идват парите, които живков харчеше както му дойде, на другия ден дойде демокрацията. Вие сте тези същите от, които се оплаквате, шефове са ви тия същите дето сте работили заедно, вие сте едни и същи хора и ако вие бяхте шефове на тях, щехте да постъпвате по същия начин. Сега за бракуването си плащате от заплатата, а не както по живково, завода.
  • 19 dsсса

    0 0 Отговор
    Беше преди години. Всички в семейството вече имахме джи ес ем и стационарния телефон не го използвахме. Отидох в БТК, да закрия номера. (Факт е, че съвсем доскоро централите за стационарни постове нямаха достатъчно капацитет и телефонен номер се взимаше трудно). Чиновничката ме изгледа с поглед, който казваше "Я, па тоя, какъв иди'от! А бе ей, тъпак, по корем ще лазиш да ти дадем номер!" Аз я погледнах с поглед, който казва "Почакай, след мен идват още милиони да се отказват!" Тя тогава не го разбра, може би няколко месеца по-късно.
    Така сега е и с Великобритания. Лидерите на Евросъюза така и не могат да проумеят, че всичките му жители вярват, че съюза ги прави не по-силни, а много по-слаби. И че Великобритания е само една подранила лястовица, но основното ято вече е излетяло и ще заяви своя ...екзит много скоро.
Новини по държави: