Last news in Fakti

3 Февруари, 2020 08:38 1 176 5

Търси се съперникът на Тръмп

  • сащ-
  • бърни сандърс-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Бърни Сандърс води преди днешните първи предварителни избори в Демократическата партия за излъчване на кандидат за президент на САЩ

Търси се съперникът на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският сенатор Бърни Сандърс води преди днешните първи предварителни избори в Демократическата партия за излъчване на кандидат за президент на САЩ.

Изборите сред активистите на демократите ще се проведат в щата Айова.

Според последното социологическо проучване на Emerson College преди гласуването Сандърс е подкрепян от 28%, а със седем процента назад е бившият вицепрезидент Джо Байдън, който е подкрепян от 21 на сто от респондентите.

На трето място е Пийт Бутиджидж с 15%, а сенатор Елизабет Уорън е с 14 на сто подкрепа.

Сандърс води предимно заради популярността си сред младите демократи - 45% от тези на възраст между 18 и 49 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джорж Уашинг

    5 0 Отговор
    " Народът-прост,ума не види-добро ли , зло ли насреща иде ."
  • 2 Гост

    1 4 Отговор
    Демократите не могат да се се сетят за кандидат по-млад от 75 години.То и Тръмп не свежар по отношение на възрастта.Тотална гериатрия. Който и да победи, управлението на света ще бъде в старчески, треперещи ръце.

    Коментиран от #5

  • 3 pepe le pew

    4 0 Отговор
    Демократите газ пикаят заради незавизимия Бърни. Но ако пак го саботират както през 2016-та, Тръмп ще ги разбие... отново и много по-брутално. Проблема е че Бърни е червен и това може да накара демитата да предпочетат Тръмп, замозапалвайки собствената си кампания. Популярността на Бърни означава че соца като идея започва да привлича все повече фенове в страната на мечтите, където трябва да си заспал за да ги повярваш.

    Коментиран от #4

  • 4 др Берия

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "pepe le pew":

    другарите от демпартията да внимават . да не допускат II-и път избирането тяхен другар , който (отново) ще се окаже "враг с партиен билет" . Тогава вече ще трябва да се разпусне партията !
  • 5 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Управлението ще бъде в Божиите ръце, а той ще постави изпълнителя на главната роля...