Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 10:18 1 081 2

Тръмп vs. медиите - войната продължава

  • cnn-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Белият дом изключи CNN от традиционна среща с журналисти

Тръмп vs. медиите - войната продължава - 1

Белият дом изключи телевизия CNN от ежегодния неофициален брифинг преди речта на президента пред Конгреса "За състоянието на съюза", предаде АР.

Медията обаче не изрази публичен протест, нито някой от журналистите, присъствали на традиционния обяд, отбелязва агенцията

Нито една медия не бойкотира събитието в израз на подкрепа към CNN, за разлика от британските журналисти, които напуснаха среща в понеделник със съветник на премиера Борис Джонсън, за да подкрепят колегите си, на които бе отказан достъп.

Обядът с участието на телевизионни водещи в деня преди речта "За състоянието на съюза" е традиция, датираща отпреди управлението на Тръмп. СNN потвърди, че нито един от нейните журналисти не е бил поканен, но отказа коментар. Тази телевизия най-честата мишена на оплакванията на американския президент по адрес на журналистите.

Говорител на Белия дом също отказа да коментира темата.

"Възмутително е това, което прави Белият дом", заяви Франк Сесно, директор на Училището за медии и публични въпроси в университета "Джордж Вашингтон" и бивш шеф на бюрото на СNN във Вашингтон.

Боб Шифър, бивш водещ на вечерните новини и на предаването "Лице на нацията" по CBS, каза, че е присъствал на много тези обеди и не смята, че това има значение за отразяването на речта на президента.

Според някои медийни специалисти обаче американските журналисти е трябвало да вземат пример от британските си колеги и да бойкотират срещата в Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Вангел

    5 0 Отговор
    CNN фабриката за фалшиви новини потъва! Точка за Бай Дончо
  • 2 Някой си

    5 0 Отговор
    Аз бих направил същото с медия, която представя избирателно и едностранчиво позицията си по даден казус, който ме засяга.