3 Февруари, 2020 10:49 1 430 4

Импийчмънтът се завръща на сцената

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • импийчмънт-
  • сенат-
  • републиканска партия

Почти със сигурност мнозинството в Сената ще гласува за оправдаване на президента по двете обвинения в злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследване

Импийчмънтът се завръща на сцената - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сенатът на САЩ ще поднови процеса по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп. Заседанието започва в 11,00 часа местно време с разисквания.

Сенатът ще чуе пледоариите на прокуратурата и защитата на Тръмп в понеделник. Двете страни ще имат по два часа.

Самото гласуването е насрочено за сряда.

Почти със сигурност мнозинството в Сената ще гласува за оправдаване на Тръмп по двете обвинения в злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследване на Конгреса. Така процесът срещу американския лидер ще завърши безславно.

Като част от споразумение Сенатът няма да провежда разисквания при закрити врата. Сенаторите ще могат да се изкажат от понеделник до сряда.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    6 1 Отговор
    За ужас на дъртата коза Пелоси, дъртия пръч Байдън и фамилиите им!
    Ако съм на Тръмп и демократите - разследване до дупка за това как са бъркали в качето с меда в Украйна.
  • 2 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    процеса няма да завърши безславно,а показва че въпреки мнозинството на марионетките на тръмп в сената ,рижия глупак няма как да си прави квото реши.поставен под натиск тръмп смени тона в украина и близкия изток.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Десо ма, научи се да пишеш на Български. Марш в първо отделение да учиш граматика. И кое ти харесва в усрайна в последно време? Че подновиха терористичните атаки на укрофашагите и загиват хора? Че не позволяват на източноукраинците да живеят нормален живот. Явно за пари и службица си готово не само да си смениш пола но и да си продадеш душицата на дявола.
  • 4 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Ти май се правиш на вярващ християнин...,и "със свободната си воля" наричаш президента Тръмп - "рижия глупак"... Ама сигурно не си чувал, че за всяка дума хората ще отговарят в Съдния ден. Та преди да ми обясняваш, че богохулствам, поразгледай себе си и се огледай в огледалото на Божието Слово, а не разчитай на чувството си. А ако ти остане време можеш да се заемеш и с граматиката...