Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 20:00 1 839 2

ООН: Има предпоставки за трайно примирие в Либия

  • либия-
  • оон-
  • халифа хафтар-
  • файез сарадж

В Женева започнаха преговори между представители на правителството на Файез Сарадж и на Халифа Хафтар

ООН: Има предпоставки за трайно примирие в Либия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Представители на враждуващите страни в Либия са съгласували на преговори в Женева принципно да превърнат крехкото си примирие в трайно прекратяване на военните действия, предаде АФП.

„В момента въпросът е какви са условията“, заяви днес пред репортери спецпосланикът на ООН за Либия Гасан Саламе.

Той каза още, че оръжейното ембарго над страната се нарушава и от двете страни, а нови наемници продължават да пристигат в Либия.

Саламе изрази надежда, че през следващите няколко дни Съветът за сигурност на ООН ще приеме резолюция за потвърждаване на ембаргото.

Преговорите в Женева между представители на силите на признатото от международната общност правителство на Файез Сарадж и на съперника му – военачалникът Халифа Хафтар, започнаха вчера.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма как иначе

    0 0 Отговор
    Запари му на гащите на халифа
  • 2 Анти Роялист

    1 0 Отговор
    Върнете КАДАФИ!
Новини по държави: