Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 10:36 10 754 53

Русия: НАТО играе опасна игра, но ние ще отговорим

  • нато-
  • русия-
  • сащ-
  • сергей лавров-
  • ес-
  • военни учения-
  • опасна игра

Ответните ни мерки са неизбежни, заяви руският външен министър

Русия: НАТО играе опасна игра, но ние ще отговорим - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ, НАТО и ЕС водят „опасни игри“, но ние естествено ще реагираме. Ответните мерки са неизбежни. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров пред „Российская газета“.

Критиката на Лавров беше отправена заради насрочените за април-май военни учения Defender 2020 („Защитник 2020“). Европейското пространство вече е пренаситено с военни обекти и оръжия, а движението на НАТО в източна посока е създало сериозни проблеми за стратегическата стабилност в Европа, заяви руският дипломат.

Алиансът "се сраства с Евросъюза" и "се опитва да провежда съвместни военни учения, въвличайки в тях неутрални държави под предлога, че членуват в ЕС. Примерно страни като Финландия и Швеция", заявява първият дипломат на Москва.

Естествено ще реагираме. Ответните ни мерки са неизбежни, уверява руският външен министър. Но подчертава "един немаловажен аспект" - че Русия взема "ответни мерки" единствено на своя територия. "Също както и всичките ни ядрени оръжия се намират на наша територия за разлика от американските ядрени оръжия", добавя Сергей Лавров.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русороб

    27 115 Отговор
    Ще реагират с цвилене ;)

    Коментиран от #41

  • 2 Владо 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    74 22 Отговор
    Ракетите Р-36М2 са готови да отговорят
  • 3 rusnak

    75 10 Отговор
    По скоро да му мислят тези на първа линия, другите са далеч.

    Коментиран от #17, #21

  • 4 Бау

    20 69 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Русия: НАТО играе опасна игра
    Публикувано във факти.бг: Русия: Време е САЩ да признаят Крим!

    Знам, че алкохола не прощава ама тия съвсем са съвсем изтрещяли

    Коментиран от #7

  • 5 Теодор

    85 17 Отговор
    Русия може да распишка Европа за нула време така че да внимаваме. Ние все сме на гледната страна. А за САЩ Европа е пробна площадка срещу Русия така че лееко с ученията дано дойде ден САЩ да го однесът но ще дойде въпроса не е дали, а кога
  • 6 СССР

    25 99 Отговор
    Не се бойтe дрогари ! Нашия велик вожд дрoгаря Путкин ще им покаже на НАТО че не сме безсилни и ще им наложи реципрочни мерки !
    Ще спре износа към страни от НАТО на балалайки , матрьошки , руска салата и проститутки - и Лада и Москвич също! Така ще постави натовците на колене !

    Коментиран от #9, #40, #53

  • 7 rusnak

    24 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бау":

    Викаш по хубаво ти е да джабуркаш мъжко мляко?
  • 8 някой си там

    55 11 Отговор
    Джендърите от НАТО, нито са способни на опасни игри, нито имат сили за това другарю Лавров! Играта която играят в момента се нарича "садо-мазо".Това е когато група църни араби е-бът бяла жена, а белите джендъри си мълчат и само гледат.
  • 9 rusnak

    26 7 Отговор

    До коментар #6 от "СССР":

    Но за това пък ще внесе един по дебели за такива като тебе.
  • 10 ****

    58 11 Отговор
    С тези учения дано нато не направи някоя грешка,и да изстреля някоя ракета в грешна посока към Русия,че не ми се мисли тогава каква беля може да последва,и със сигурност това ще е последното учение на нато,както и съществуването му.
  • 11 Лелее

    53 10 Отговор
    Руснаците имат толкова много ракети че “филмът “ ще завърши за 60 секунди !
    И ДА ДА , знам Borka , руснаците ядат трева ,
    средната заплата ( уж) е 35 рубли , и “живеят “ в землянки ..... ха ха !
    И ти и “предвожданата “ от теб натовска армия ще ги “разбиете “ за миг ???
    Ха ха . Поздрави и НннасраниЯ , че като излезе от “офиса” ще зарецитира и той ...

    Коментиран от #13

  • 12 100

    14 56 Отговор
    И с какво ще реагирате като нямате достатъчно ресурс, даже по времето на СССР нямахте. Модерните оръжия са ви малко и нямате възможност и капацитет да ги правите в големи количества. Стига с тая военщина, интегрирайте се в световната икономическа и политическа система, изградете нормални отношения с другите страни. Това ще е добре и за вас и за света. Да не би да ви харесва да си стоите гордо въоръжени, но бедни и изолирани, мазохисти ли сте или какво...

    Коментиран от #42

  • 13 100

    15 33 Отговор

    До коментар #11 от "Лелее":

    Много руска пропаганда си гледал и чел или тревата ти е лоша.
  • 14 Йоцко

    38 13 Отговор
    Русия ще спре газа към европа и това ще е достатъчно.и тогава много евро лидери ще отидат в москва за молебен.и да чакат сащ да им докара газ с кораби.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 100

    13 33 Отговор

    До коментар #14 от "Йоцко":

    Ако спре газа, ще спрат и кинтите за Русия и някак много ще го закъсат...
  • 16 Бау

    12 32 Отговор

    До коментар #14 от "Йоцко":

    И като спрат газа какво? Газа и петрола са най-големия износ на руснаците. Без него ще са фалирали за няма и година. През 90те цената на петрола се срина и в Русия настъпи колапс и хиперинфлация. Нека спрат газа. Ще свършат огромна услуга на САЩ.

    Коментиран от #43

  • 17 Киро

    31 6 Отговор

    До коментар #3 от "rusnak":

    Абе оръжията вече са на такова ниво че и тези на далеч ще си го получат
  • 18 Руските свине

    13 38 Отговор
    Винаги успешно са се представяли за жертви на Запада. Но вече почнаха да преиграват и не остана нормален човек, който да им вярва.
  • 19 Монгола

    32 10 Отговор
    Мистър Лавров си прави бъзици със памперсите и сега памперсите няма да смеят да излязат от палатките!
  • 20 България е член на НАТО и ЕС по волята

    14 50 Отговор
    на бългaрcкият нaрoд. Тoвa cтaвa нa 19 мaрт 2004 гoдинa. Oт 230 нaрoдни прeдcтaвитeли 226 глacувaт зa и чeтиримa прoтив влизaнeтo ни в НAТO. Въздържaли ce нямa. Cлeдвa мoмeнтaлeн укaз нa прeзидeнтa Гeoрги Първaнoв БCП. Нa кoитo нe им хaрecвa тoвa дa ce изнecaт в тaтaрcкитe cтeпи нa Руcия, дa cи нaпрaвят държaвa, дa cи избeрaт пaрлaмeнт и дa cтaнaт чacт oт Руcия aкo жeлaят. Тук нe cтe жeлaни и винaги щe бъдeтe мaлцинcтвo. Ниe чиcтитe бългaри кoмaндвaмe пaрaдa. Cрaвнитeлнo тъмнoкoжият Рaдeв мoжe дa cи гo взeмeтe c вac дa ви упрaвлявa кaтунът тaм...Тук нe.Там си организирайте пряка демокрация като в Швейцария с референдуми. Тук ние чистите българи колим и бесим и ако искаме ще станеме член на САЩ или на галактиката Андромеда, като това не е ваша работа, затваряте си циганските човки и млъквате смирено до второ нареждане.

    Коментиран от #29, #31, #38, #39, #49

  • 21 *************

    32 9 Отговор

    До коментар #3 от "rusnak":

    До Коментар #3

    Средствата с които разполага Русия безпроблемно могат да поразят и тези на първа линия и онези другите, които географски са далеч.
    Това беше заявено директно: посегнат ли ни ще ударим не само позициите, от които ни атакуват, но и центровете, където се вземат решенията за това, без значение на чия територия се намират. Вече разполагаме и с хиперзвукови ударни възможности, които никой друг не притежава в момента, а и в няма да притежава в близко бъдеще. Путин предупреди онези, които биха дали заповед за удар срещу Русия, да пресметнат времето за долитане на хиперзвуковия отговор (и не само него). И после добави: ''а те умеят да смятат''.

    Коментиран от #44

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Romero

    10 29 Отговор
    Какво пречат военните учения на Русия?Нали и тя си ги прави когато поиска?И това говорене за ответен отговор,какво значи?Ще ни нападат ли тези нещастници?Никога няма да достигнат военните технологии на Щатите и Европа!

    Коментиран от #45, #50

  • 24 Гггггггг

    32 6 Отговор
    Да напомним на НАТО, първо спрете да се насирате пред С. КОРЕЯ и Иран
  • 25 Христо

    7 17 Отговор
    4.02.2020 Aмeрикaнcкитe cили в ceвeрoизтoчнa Cирия oтнoвo блoкирaхa руcкия вoeнeн кoнвoй дa нaвлeзe в кoнтрoлирaнитe oт кюрдитe рaйoни в близocт дo грaд Тeл-Тaмр, в ceвeрнaтa прoвинция Aл-Хacaкa.
    Cпoрeд cъoбщeния в прecaтa aмeрикaнcкитe вoeнни oтнoвo ca блoкирaли руcкитe вoeнни кoнвoи, oпитвaщи ce дa пoлучaт дocтъп дo ключoви пeтрoлни нaхoдищa в прoвинция Aл-Хacaкa, a руcкитe cили cлeд тoвa ce oбърнaли oбрaтнo и ce върнaли oт къдeтo ca дoшли .
    Някoлкo брoнирaни прeвoзни cрeдcтвa, прeвoзвaщи aмeрикaнcки вoйници, cпряли руcкитe вoeнни прeвoзни cрeдcтвa нa зaпaд oт прoвинция Aл-Хacaкa, дoкaтo тe ce oпитвaли дa cтигнaт дo мaгиcтрaлa М4, зa дa cтигнaт дo ключoви пeтрoлни нaхoдищa в прoвинциятa.

    Коментиран от #51

  • 26 Грис

    13 6 Отговор
    Естествено,че е отговорят.Г-н Лавров знае какво говори.Разликата м/у Русия и сащ е , че руснаците знаят какво могат ,а американците могат само да играят роли в някое Холивудско студио/ролята на Рамбо/. Обективно във филма "Междузвездни войни", режисьорът Д.Лукас показа коя е Империята на Злото-това са Русия остава. САЩ.Така или иначе, тази страна ще изчезне от лицето на Земята.
  • 27 ЪРП

    22 8 Отговор
    100% СЪГЛАСЕН С ЛАВРОВ!!!
    ЕВРО МАЛОУМНИЦИТЕ ОТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ НЕ СЕ ОСЕЩАТ КАК ЩЕ БЪДАТ ПРЕВЪРНАТИ В ПУШЕЧНО МЕСО И КАК СА ВЪВЛЕЧЕНИ В ПЪКЛЕНИЯТ ПЛАН НА ШЕПА ЗАПАДнали БЕЗУМЦИ ЗА ДА БЪДАТ ИЗКУПИТЕЛНАТА ПЪРВА ЖЕРСТВА, АКО НА РУСНАЦИТЕ ИМ "ПРЕЛЕЕ ЧАШАТА"!!!!!!!!
  • 28 България ЕС НАТО

    5 17 Отговор
    Като сте агресори и окупатори ще взимаме мерки ЕС не е разграден двор да окупирате територии и държави

    Коментиран от #33

  • 29 Николай

    24 2 Отговор

    До коментар #20 от "България е член на НАТО и ЕС по волята":

    За такива договори се прави референдум а не да решават хора купили си място в партийните листи.Пресен пример Великобритания. Същото се отнася и за еврото защото преминавайки на д.уга валута губим своята идентичност и други ще определят жизнения ти статус а народа ще е без право на глас.С една дума ставаш роб по демократичен начин.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Борис Бойков

    26 5 Отговор

    До коментар #20 от "България е член на НАТО и ЕС по волята":

    Мухльо американски, кой пита българския народ, желае ли да влезе в разпадащия се европейски съюз и най-вече в империализъмът наречен нато? Зад нато на 100 %-та стоят интересите на създадената от разбойници сащ, която е държава от 200 години, а тя ще определя каква ще бъде България посредством предателските ни политици! Държава с над 1300 години история!
  • 32 Альоша

    9 1 Отговор
    Ще го отнесат малките държави.
    Това има предвид Лавров.
    Руският ботуш е безпощаден.
  • 33 111111

    13 2 Отговор

    До коментар #28 от "България ЕС НАТО":

    Ами щото не сме разграден двор ликвидирахме гранични войски и сега всичкото регенерат влиза свободно не само у нас,но и в ЕС.
  • 34 Тодор Живков

    6 2 Отговор
    Решава тоя който има пари.Щом нямаш пари какво ще решаваш ти бе?
  • 35 Челмето

    11 4 Отговор
    До всички натовци.Ще ви гони смок с дисагиВервайте ми.!

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бай Уй

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "България е член на НАТО и ЕС по волята":

    Ей, чистия българин, смени си дрогата, че тая не ти действа добре..
  • 39 Бай Уй

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "България е член на НАТО и ЕС по волята":

    Ей, чистия българин, смени си дрогата, че тая не ти действа добре..
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Едно тяхно

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русороб":

    изцвилване,като хората и НАТО барабар със сол ташака си Еврогейски съюз отиват в историята. А ти се ближи под опашката за утеха.
  • 42 Ти да не си нещо от

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "100":

    управата ра руската армия или личен адютант на Шойго,че знаеш какво имат и дали е ново или старо. По-добре е да живееш в този филм,ат колкото да се налага на всички ни да разбираме за какво идва на реч,че онези краври останаха със зяпнала уста и товорена задна халка,когато руските ракети прелетяха от Азовско море и се стовариха на тиквите на ислямистите и техните краварски съветници,а това не е най-новото им оръжие.
  • 43 Май не си живял през

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бау":

    посоченото време за да приказваш кой се сринал и кой не.През 90-те бе първата война между Ирак и САЩ и цената на петрола растеше,а не се сриваше,та цената на ресурсите не са причина за краха на СССР,други са,но е трудно да ти се обяснява,защото нямаш основата.
  • 44 Една поправка в

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "*************":

    последното изречение.....каза:надявам се добре да могат да смятат.....,иначе другото е точно така,и поздравления за коментара.
  • 45 Няма и как да ги

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Romero":

    настигнат,защото са ги изпреварили,но вие това не го виждате,защото краварите нямат нито хиперзвукови ракети,нито подводни ядрени торпеда,нито бойни лазери за унищожаване на ракети и самолети,та не Русия,а краварника има да ги гони и то много.
  • 46 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ НАТЮ И ДИСНИЛЕНД !!! ВОЙНИЦИТЕ НА НАТЮ В ПРЯК СБЛЪСЪК СА АУТ !!! ДО ДНЕС СА АТАКУВАЛИ САМО ДЪРЖАВИ БЕЗ СЪПРОТИВА!!! В АВГАНИСТАН СЕ УГОВОРИХА С РУСИЯ -АРМИЯТА НА ГЕНЕРАЛ ДОСТУМ ДА АТАКУВА ОТ СЕВЕР ПО СУША , А ТЕ С РАКЕТКИ И САМОЛЕТКИ И СТАРИ КРИЛАТКИ ПО ХИНДОКУШ ---ТА ДА СИ ДАДАТ ПОРЪЧКА ЗА НОВИ" КРИЛАТКИ "-ВЪТРЕШНА ПОРЪЧКА ЗА ИКОНОМИКАТА ИМ !!!! ТА КОЙ" ФОРТ" ОТКАЗА ДА ВОЮВА В СИРИЯ ????
  • 47 НАТОдроб

    3 2 Отговор
    Само да не почнат да цвилят руските ракети, че такова хленчене ще завладее нашенските НАТОдроби, бедна им е фантазията да си го представят. Аз предлагам да се сформират опълченски дружини от американски и НАТОвски подлоги, които с песен на уста да отидат да посрещнат агресора и да се бият с него. И да не разчитат да се скрият зад гърба на обикновените хора, на които не им дреме за политика, а да ходят с голямата лъжица да сърбаттова, за което са се борили.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ариец

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "България е член на НАТО и ЕС по волята":

    Я уважаеми пусни една лицева фотография да видим дали нямаш характерните белезк по черпчето, чрезкоито един човек с мустачки определяше кой да посети най-близкия концлагер! Пък и да видим колко си бял и синеок!
  • 50 Ха - ха!

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Romero":

    РОМеро, това за технопогиите малко си се пообъркал. Даже в някой области другите ги гонят. По- важното е, че това са технологии за убиване. Или ти искаш да кажеш, че много ще си ядосан ако умреш от по-стара технология. Предпочиташ умирачка от последо поколение технология за убиване.
  • 51 rashan

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Христо":

    A руският бтр е минал през американския като детска играчка,свери си източниците.
  • 52 цачо

    3 2 Отговор
    Помислете само,през колко години руснаците участвуват във войни?
    Преживели са толкова много!Видели са ужасите на войната,така че няма да се дадът на американските амбиции за господари на света!
  • 53 Сух

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "СССР":

    Другаря путкин ще ти го сложи в мекото гъзенце педерастче..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания