Last news in Fakti

7 Септември, 2021 11:12 5 374 26

Военни от седем държави пристигнаха в Русия

  • военни учения-
  • русия-
  • учение-
  • армия-
  • военни-
  • запад 2021

Започна подготовката за провеждане на съвместно учение

Военни от седем държави пристигнаха в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Военни контингенти от седем държави пристигнаха в района на руския град Нижни Новгород, за да участват в стратегическите учения „Запад 2021“. Това съобщиха пред репортери от пресслужбата на Западния военен окръг (ЗВО), предава ТАСС, пише агенция "Фокус".

„Около 500 военнослужещи от Армения, Индия, Казахстан, Киргизстан, Монголия, Пакистан и Шри Ланка пристигнаха с военно-транспортни самолети на руските Военно-космически сили на автономния полеви лагер на центъра за бойно обучение на Западния военен окръг и започнаха приемането на оръжия, военна и специална техника, а също и подготовка за провеждане на съвместно учение“, съобщиха от ЗВО.

От пресслужбата съобщиха, че в рамките на пет дни чуждестранните военни ще се запознаят с полигоните за съвместните учения, ще извършат пристрелка на оръжията и военната техника, по-специално танкове Т-72Б3, бойни машини на пехотата БМП-2, както и автомати Ак-74М, гранатомети РПГ-7В и картечници ПКМ.

Съвместните руско-беларуски стратегически учения „Запад-2021“ ще се проведат на 10-16 септември на военни полигони на Беларус и Русия. В тях ще участват около 200 хиляди човека, над 80 самолета и вертолета и до 760 единици военна техника, като от тях на територията на Беларус ще участват над 13 хиляди души, над 30 самолета и вертолета, до 350 единици военна техника. Концепцията на ученията се основава на един от възможните варианти за ескалиране на военно-политическата обстановка срещу условна държава. Руската и беларуската страна преди това многократно са отбелязвали отбранителния характер на предстоящите маневри, които няма да бъдат насочени срещу никого.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това са

    33 4 Отговор
    Тези държави са приятелите на Русия.

    Коментиран от #4, #7, #8

  • 2 Kcanba

    29 4 Отговор
    В Русия на година по 50 учения се провеждат. Международните и те поне 3-10, където трябва мн добра координация и т.н.
    Предполагам този сигнал в случая е насочен към талибаните, респективно Пакистан, Турция.

    Коментиран от #26

  • 3 БОЛШЕВИК

    48 3 Отговор
    Сороснята да внимава!!!
  • 4 Рокон

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "Това са":

    Ти май изобщо не рабираш от стратегия не виждаш ли дъгата по която са разположени тези държави стратегическото разположение Азия е отцепена от Европа!
  • 5 тъжно соросче

    30 2 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 6 az #Победа76

    32 1 Отговор
    От Москва казват на запада: "Думам ти дъще, сещай се снахо!" :)))
  • 7 Коректор

    28 3 Отговор

    До коментар #1 от "Това са":

    По-точно : купили са руска техника : "и започнаха приемането на оръжия, военна и специална техника,"

    За съжаление, България, като васална страна няма право да купува руска отбранителна техника. Разрешено ни е само да плащаме за самолети, които при това няма да летят по българска заповед, а само " след одобрение на полета от натото ".
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кире

    11 1 Отговор
    И Арменците са ги привикали под знамената. Нали се демократизираха?!?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Aйша

    3 7 Отговор
    Слона(Индия),мой пИриател ва !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 А бе

    4 11 Отговор
    Га премина трета световная Война ? Питам оти
    тия с примитивни(оръжия)ша стрелят(АК- ,Къртечница,
    гранати по безпилотни , лазери ,.......).Защо в Карабах
    поне ЕДИН арменски самолет не литна а ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 НАТО да си трае

    29 2 Отговор
    Правят и ще правят руснаците военни учения където си искат и с когото си искат. Няма какво да им тежи на съвестта. При разпадането на Варшавския договор и СССР точно НАТО се скъса да лъже, че никога, ама никога няма да се разшири на изток.
    А какво стана, а !? Направиха ни потенциална територия на бойни действия за чужди интереси. Това е нашето "участие" в НАТО.

    Коментиран от #19, #24

  • 16 USA f 15

    4 20 Отговор
    На 9 септември ще се срещнат Путин и Лукашенко, като е много интересно какви точно пътни карти за интеграция ще подпишат. Докато родните русофили са на мнение че сме се обезличили в ЕС , то истината е че към днешна дата Русия се опитва да обезличи Беларус, а навремето Сталин не обезличаване а направо заличаваше народите. Навремето при подготовката на белостокския балкон червената армия е избила 25 % от населението на тогавашната БССР. Няма по лошо от това Русия да ти е уж приятел. Разбирасе родните русофили не са запознати ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ КОЙ ХАРЕСВАТЕ.

    Коментиран от #17

  • 17 Безумецо

    20 1 Отговор

    До коментар #16 от "USA f 15":

    Ма като по учебник си го написал този коментар бре...Незнам дали Беларус се обезличава-ама ние от Европа получихме много лица...-над 30 пола и перспективата да сме многоцветни пееепаси. Вече тир десетилетия чакаме светлото евро-атлантическо бъдеще и май няма край на това очакване...но затова пък не сме безлични-имаме много лица..,,.,.
  • 18 Яшарь ага

    0 7 Отговор
    Да не е отговор на Талибань с Китай ?
  • 19 Яшарь ага

    3 10 Отговор

    До коментар #15 от "НАТО да си трае":

    Нека ,нека правят . Всите МУЖИКИ НА УЧЕНИЯ.
    А Наташки кво а ? А ? С медведи и сабаки да се любять а ?
  • 20 1944

    3 6 Отговор
    елита на световния цирк дава представление

    Коментиран от #21

  • 21 Фройд

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "1944":

    Направих си труда да те потърся в теми различни от тези за Русия. Няма те! Като млад да не си имал проблем с трима загорели мужика от интимен характер, че сега си им набрал?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Рико

    1 6 Отговор
    Военни учения съвместно с Цейлон! Нерде Ямбул, нерде Стамбул. В стремежа си да покажат че не са в изолация, все по-смешни стават.
  • 24 Рико

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "НАТО да си трае":

    НАТО нищо не може да обещава, защото НАТО не е държава! Проумеите го най-после - НАТО НЕ Е ДЪРЖАВА. И отношенията с тях са в друга плоскост. НАТО е договор и който иска, ако отговаря на условия-влиза.
  • 25 Да дааа

    0 0 Отговор
    Интересно двете враждуващи ядрени държави Индия и Пакистан участват заедно в ученията какво ли ги е обединило.
  • 26 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kcanba":

    Ще литнат Байрактарите и ще мирясат ушанките!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания