Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 07:47 22 280 88

Русия: САЩ допускат възможността да водят ядрена война

  • русия-
  • ядрена война-
  • подводници-
  • нато-
  • сащ-
  • сергей рябков

Американците реално понижават ядрения праг, посочиха от Москва

Русия: САЩ допускат възможността да водят ядрена война - 1
Снимка: Shutterstock

Москва реагира с голяма тревога относно въоръжението от САЩ на подводници с нови модел ядрени бойни глави с малка мощност. Това заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от ТАСС.

Той поясни, че тревогата не е продиктувана от това, че Русия вижда заплаха за своята сигурност, която по думите му е "осигурена по надежден начин". "Но от гледна точка на доктрините и концепциите, които американците прилагат в ядрената сфера, това е много тревожно", каза Рябков. Според него "САЩ реално понижават ядрения праг" и допускат възможността "да водят ограничена ядрена война и да победят в такава война", предаде БНР.

Руският висш дипломат констатира, че САЩ се движат в "опасна посока към планирането на абсолютно недопустими катастрофални сценарии". Заместник-министърът на отбраната по политическите въпроси Джон Ръд съобщи, че ВМС на САЩ са започнали да разполагат на подводници нови ядрени бойни глави с малка мощност. Според Пентагона това намалява риска от ядрена война и спомага за възпирането на Русия от започването на ограничен ядрен конфликт.

Миналата година Русия и САЩ се оттеглиха от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 1987 г. Вашингтон заяви, че прави това, защото Русия нарушава договора, което Москва отрече. От своя страна, Русия обвинява САЩ, че не желае да удължи срока на Договора за намаляване на стратегическите въоръжения, който изтича през 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    32 184 Отговор
    Мужиците пари за обувки нямат,ама на все войни са им в кратуните.

    Коментиран от #4, #9, #41, #57, #58, #62, #82, #85

  • 2 первез мушарав

    24 138 Отговор
    джуджето разбира само от ритници секс,ще получи и от двете

    Коментиран от #42, #81, #84, #88

  • 3 Факт

    221 14 Отговор
    А някой да е учуден-САЩ са единствената страна пуснала атомни бомби над градове с мирни жители-резултата е над 200 000 жертви и още толкова във следващите поколения...

    Коментиран от #12, #78, #86, #87

  • 4 Кравофоб

    134 17 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Краварите пари имат и война след война водят.Не са се спрели.

    Коментиран от #11, #24

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Знам знам🙄

    154 13 Отговор
    Абе само помислете кой е единствения използвал ядрено оръжие. САЩ винаги са използвали ядрените си възможности за натиск и за рекет. Всички останали ядрени сили го ползват за възпиране и предупреждение. Но съм сигурен че тея неща в САЩ ги мислят и правят хора с високо самочувствие и нисък интелект. Доктрината е нещо от сорта След Мен потоп. Не им пука особено нито за цивилизация нито за поколенията.

    Коментиран от #28, #71, #79

  • 7 С две думи

    146 14 Отговор
    В последните 70 години светът избягваше голяма война САМО защото атомното оръжие присъстваше като гарант за мира.В днешно време,САЩ реално свалиха прага на това възпиране и си играят с огъня и животите на милиарди хора по света.Виждайки,че губят влиянието си навсякъде-САЩ искат да продължът да доминират чрез заплахата от ядрена война.В случая техните действия са супер безотговорни и арогантни-и от това следва,че САЩ са реална заплаха за целият свят-превръщайки се в империята на злото.

    Коментиран от #83

  • 8 няма лъжа

    78 16 Отговор
    Да! Така е. СССР (Русия) никога не е допускал воденето на ядрена война. Затова не са зареждали ядрени бойни глави на ракети (нито дори в Куба), в бомбардировачи, нито пък в торпеда.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Руските свине

    21 110 Отговор
    Винаги са се опитвали да прехвърлят проблема от болната глава на здравата и са приписвали собствените си подлости на противниците си.

    Коментиран от #63

  • 11 оня с коня

    16 75 Отговор

    До коментар #4 от "Кравофоб":

    Е как "Краварите пари имат" - нали са Фалирали?А ако водят "война след война" щото Имат пари,ЗНАЧИ ЛИ ТОВА,че Русия НЯМА ПАРИ за Войни ?А ако Русия няма пари,ЗНАЧИ ЛИ това,че иска ДА ЗАВЛАДЕЕ България с Цел да ОБСЕБИ ХАЗНАТА И ИКОНОМИКАТА Й?

    Коментиран от #64

  • 12 CapedCrusader

    14 93 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Какво значи мирни жители в държава която е обявила война и те напада бе? Мирни жители... все едно ако тръгне война днес, някой ще го интересува мирните жители на САЩ и ще бомбардира само пентагона. Във войната правила няма, това трябва да е от ясно по-ясно. САЩ са виновни,че се реагирали... а Японците не са виновни за това ,че тръгват да се бият така ли? А зверствата които са вършели те не се ли броят? Много е удобно да се сочат пръсти, но да не се забравя,че САЩ не започнаха нито първата нито втората световни войни. Бяха си културните и възпитани европейци, така че аре у лево.

    Коментиран от #13, #21, #23, #74

  • 13 Тъп въпрос задаваш

    69 0 Отговор

    До коментар #12 от "CapedCrusader":

    Значи деца,жени и старци-това значи "умнико"......
  • 14 ffff

    65 6 Отговор
    Тecтoвeте нa нoвитe прoтивoрaкeтни cиcтeми C-500 са преминали успешно. Тoвa oбяви руcкият зaмecтник – миниcтър нa oтбрaнaтa Aлeкceй Кривoручкo, цитирaн oт ТACC. Дocтaвкитe са зaпoчнaли в началото на тaзи гoдинa. Пo-рaнo ce cмятaшe, чe прeдвaритeлнитe тecтoвe мoжe дa cтaнaт възмoжни cлeд пeт гoдини. „ Изпълнявaмe вcичкo в съкратени срокове“, зaяви Кривoручкo. C-500 e зeнитeн кoмплeкc c пoвишeн пoтeнциaл зa прoтивoрaкeтнa oтбрaнa. Тoй мoжe дa прихвaщa всякакъв вид летящи oбeкти нa 100 км. по височина и до 500 км. далечина. Един комплекс има капацитет да унищожава от 80 до 110 самолета или толкова ракети на противника.

    Коментиран от #30

  • 15 Тиквов

    65 9 Отговор
    Президентът на Русия Владимир Путин обяви разработването на новите оръжия „Чудо”. Той вече има няколко, едно от тях е хиперзвуковата ракета „Авангард“ с ядрено оборудване, която според информацията не може да бъде прихваната от нито една западна система за противовъздушна отбрана. Скоростта й е до 33 хил. км/ч, обхватът на полета й е от 8 до12 хил. км, ракетата е и невероятно маневрена. НАТО не разполага с подобно оръжие. Тези оръжия „чудо” оставят на САЩ време за размисъл само две минути. Според Хайнрих Брауз „ САЩ могат да бъдат „изринати” от лицето на земята за 10-12 минути след първия пуск, а цяла Европа за не повече от 3-4 минути.”

    Коментиран от #19, #33

  • 16 Ердоган

    41 8 Отговор
    Руcия вече разполага с изтрeбитeл 6-тo пoкoлeниe. Нoвинaтa cъoбщи гeнeрaлният дирeктoр нa руcкия Държaвeн нaучнoизcлeдoвaтeлcки инcтитут зa aвиaциoнни cиcтeми Ceргeй Хoхлoв.
    Рaзликaтa c изтрeбитeлитe oт 5-тo пoкoлeниe щe e тaзи, чe в бaзoвaтa вeрcия мaшинaтa
    рaзпoлaгa c oпция дa e бeзпилoтнa. „Ocтaнaлитe хaрaктeриcтики ca пo-нaтaтъшнo рaзвитиe нa вeчe cъщecтвувaщитe: oщe пo-бързo, пo-мaнeврeнo, пo-нeзaбeлeжимo", дoпълвa Хoхлoв.
    Руcкитe вoeнни твърдят, чe се произвеждат изтрeбитeли oт шесто пoкoлeниe Cу-67. Дo крaя нa 2020 г. тoй щe пoпълни бoйния cъcтaв нa руcкитe вoeннoвъздушни cили. Дoгoвoр зa 276 мaшини бeшe пoдпиcaн нa фoрумa "Aрмия-2019". Водят се преговори за продажбата на Су-57 за Турция – 36 машини, Индия – 72 броя, Египет – 54 машини и Китай – 36 самолета. Към Су-57 е проявен интерес и от Саудитска Арабия.

    Коментиран от #29

  • 17 ген Брауз

    9 46 Отговор
    Военната сила на Русия е по-голяма от всякога. И под прицела на войските на Москва стои преди всичко Европа, коментира германското издание Die Welt, цитирано от Агенция "Фокус".
    До такива изводи в своето проучване стигна Изследователският институт за национална отбрана към Министерството на отбраната на Швеция.
    „Русия на Путин отново се превърна в агресивна, непредсказуема световна сила, която иска да овладее първо съседите си , а след това и САЩ“, отбелязва Хайнрих Брауз, който до 2018 г. беше помощник-генерален секретар на НАТО по отбранителна политика и планиране в централата на Алианса в Брюксел.

    Коментиран от #44

  • 18 Шойгу обосрался

    7 13 Отговор
    Изтръпнаха !
  • 19 Маестро

    8 20 Отговор

    До коментар #15 от "Тиквов":

    😂😂😂


    Анимационни !И те като Циркон !

    Коментиран от #46

  • 20 Орфей

    36 0 Отговор
    Светът може да бъде завладян с арфа, но никога - с меч.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Барчо

    48 3 Отговор
    Русия и САЩ се оттеглили от договора!!!! Първо се оттегли САЩ, като обвини Русия в неспазване на договора и въпреки че бяха поканени да го докажат, и в последствие военните аташета да се уверят че това не е вярно го направиха. След като САЩ се оттеглиха по документи чак след година се оттеглиха и руснаците. Да не говорим, че САЩ показаха "нови" ракети, които са под ударите на тази договорка, явно разработвани от поне 5 години. Това е поредността. Естествено това излизане от договора е в полза на Русия по простата причина, че тя е в полза на САЩ по редица показатели, които са в малките букви. Сега със сигурност ще има нова договорка, но тя едва ли ще е по времето на президентския мандат на Путин. Със сигурност руснаците са го съставили и той няма да е така отстъпчив. Локалната ядрена война също ми се струва че е глупост, защото в никакъв случай няма да е остане локална. Нека си представим, че локално пуснат една или няколко бомби над Белград. Първо, това ще ни разкатае и второ, едва ли руснаците ще оставят безмълвни. Може би още докато лети бомбата към Булград, друга ще лети към Вашингтон!?+"%=:/ И кво праим????

    Коментиран от #34

  • 23 Барчо

    52 5 Отговор

    До коментар #12 от "CapedCrusader":

    Не мога да те обидя, щото ще ме забранят, но ти си знаеш!!! Американци и англичани през Втората Световна избиха над 4 000 българи - мъже, жени, деца, старци. Като пиша избиха имам в предвид точно това. Мъртви на 100%. Бомбандирани са хиляди сгради и имам в предвид църкви, училища, жилищни сгради, болници, та дори и народния театър. Читалището до което живеех в София също беше полуразрушено. Хвърлят бомби със закъснител до 12 часа, което значи, че след като е свършила атаката бомбандировката продължава. Хвърляли са играчки, цветни писалки със заряд, който да осакати някое дете, защото точно те са и били целта. От там и израза "играчка-плачка". Разполагам с вестник от онова време описал този факт. Всичко писано до тук го има все още в уикепедията. Тук обаче най-важното е, че нито един български войник не е убил нито един войник или гражданин на съюзниците. Изключвам свалените самолети бомбандирали България. Ние сме единствените, които не дадоха да убият български евреи. Та мисълта ми е тази, че американеца обича само собствената си държава и е съгласен да направи абсолютно всичко за своя интерес, включително и да унищожи останалия свят. Американците воюват "успешно" само срещу войници въоръжени с прашки или цивилни. Вярно че японците са били във война със САЩ, но не и цивилното население. Това, което направиха тогава американците не си има дума и тя е .... Как се действието на човек или хора взривили мирни граждани или обекти довело до смъртта на група хора

    Коментиран от #26

  • 24 Николай

    40 4 Отговор

    До коментар #4 от "Кравофоб":

    Краварките пари нямат и само печатат както навремето фашистите.Живеят на гърба на народите и затова правят войни за да знаят че който ве слуша го чака мизерия същото важи и за тези дето ги слушат.Примерно България.

    Коментиран от #31

  • 25 Българин

    10 54 Отговор
    САЩ трябваше да пунат бомбите не над Хирошима и Нагасаки, а над Москва и Санкт Петербург

    Коментиран от #66

  • 26 Обиждач

    11 47 Отговор

    До коментар #23 от "Барчо":

    Считай, че аз съм те обидил!
    Едно защото бомбардировките са по настояване на Просия, друго, че сме обявили война на САЩ и Англия и още повече, че мръсните гнусни болшевишки уроди са избили 10 пъти повече българи за една нощ.

    Коментиран от #49, #54

  • 27 Запознат

    7 39 Отговор
    А така матрьошките да си правят сметката, защото ракетите на американците не са като техните, които ръждясват от 50 години в силозите и 70% дори не могат да излетят, а тези, които успеят ще бъдат свалени още над територията на Просия.Оръжията на САЩ не са на анимационни филмчета.

    Коментиран от #35

  • 28 SS14

    5 12 Отговор

    До коментар #6 от "Знам знам🙄":

    Спри самагагона ибриче.

    Коментиран от #36

  • 29 Догаран

    4 11 Отговор

    До коментар #16 от "Ердоган":

    Ауууу ти май си пил някакъв отлежал Боярищник?
  • 30 ПППП

    8 15 Отговор

    До коментар #14 от "ffff":

    Малко известен факт е, че руския военен министър Криворъчко собственоръчно е направил новите руски оръжия.
  • 31 Кольо Колев

    9 16 Отговор

    До коментар #24 от "Николай":

    Щом краварите печатат пари, защо алкохолиците не печатат?Кой им пречи?
  • 32 Rado

    5 22 Отговор
    Значи Русия може да пуска анимации как заличава Пентагона, а сега реве.
  • 33 Щаб на Нато

    7 30 Отговор

    До коментар #15 от "Тиквов":

    А когато почнат да летят ракетите с наземно базиране от Румъния, Полша Гърция, Литва, Латвия и Естония, за колко ще стигнат до Санкт Петербург, Москва, Севастопол.Въпрос с повишена трудност?

    Коментиран от #37, #76, #77

  • 34 Коментара

    31 0 Отговор

    До коментар #22 от "Барчо":

    По аналогичен начин излязоха и от споразумението с Иран. Оръжейното и петролното лоби реално управляват от доста време САЩ, дават наклон и на световната политика защото в мир и спокойствие пари няма. Това е положението.

    Коментиран от #73

  • 35 None

    29 2 Отговор

    До коментар #27 от "Запознат":

    Оф оф видяхме им прехвалените умни ракети на американците в Сирия които на 80 % бяха свалени с двопотопни остарели руски комплекси. Направо станаха за смях!
  • 36 Знам знам🙄

    11 1 Отговор

    До коментар #28 от "SS14":

    Абе дребно недоправено лапе. Ако имаш коментар по темата давай. А ибрик може да викаш на баща си. СС 14 комедия бе братче. Сигурен съм че не си чул нищо за Аненербе какво са правили в България и защо любимия ти Хитрел е седял в стойка мирно около Борис. Нямаш и представя откъде идва идеята му за чиста раса и защо използва името Арийци. Ма иначе се кефиш . Праиш са на уропеец. Бе комедианти колко щеш. И ти като Хасанчо избирателно четеш и тълкуваш историята. А иначе гаранция съм по голям националист от тебе.😉😎

    Коментиран от #38

  • 37 Юрий Долгорукий с 16-те Булави

    27 5 Отговор

    До коментар #33 от "Щаб на Нато":

    Недей да пишеш глупости, САЩ са на 16 Булави живот, а тези срани, дето си ги изредил, нямат смелостта да атакуват Руската федерация, защото отиват в небитието!

    Коментиран от #40

  • 38 руска измет

    7 34 Отговор

    До коментар #36 от "Знам знам🙄":

    Ей го и тоя безроден цървул.Бе мама ти дееба изменническа и помияра ти гнусен.Въпросните бомби пуснати над Япония е било съвсем нормално да бъдат използвани в това време на война при положение,че са били съвсем НОВО оръжие.Благодарение на тези бомби приключва войната и се спестяват милиони жертви.И докато говориш за САЩ всъщност описваш Русия келеш.Русия е най-агресивната страна на тоя свят,която единствено ползва ядреното оръжие за сплашване.През месец говорят кое,как и с коя ракета щяли да докарат ядрен апокалипсис ! Кога за последно си чул САЩ да правят подобни анонси ? То бива от продажна и гнусна русофилска измет ама такива лекета като тебе направо придизвикват погнуса.

    Коментиран от #43, #47, #48, #51, #53

  • 39 Balgarin

    2 14 Отговор
    Hilyada 1000 bombi v Moskva I da se svarshvat vece sas dargavata na ZLOTO.

    Коментиран от #69

  • 40 Щаб на Нато

    4 11 Отговор

    До коментар #37 от "Юрий Долгорукий с 16-те Булави":

    Те и японците мислеха, че САЩ нямат воля да воюват.Казвам САЩ, защото такива страни като България, заедно с онези изброените вече са поели ангажименти пред общото комадване да се базират сили за "бързо реагиране" 30/30/30.Т.е другото е и изграждането на т.н противоракетен щит.Доколко е щит е друг въпрос.Въпросът е в това, че има готовност за реакция.Та с какво ще бъде е въпрос на вторични обсъждания и какво може да им се сложи на чутурите на носителите-ракети.То така или иначе се говори за така наречения ответен удар.Със създаването на т.н центрове, такъв ще има във Варна(команден център) това предполага наличие на радарни системи.Та разстоянието е между 500км-800км., а времето за реакция до 2-3 минути.А диспечера, може до 20 секунди да реагира, а авиацията на Нато за 2 минути по устав и стандарт на организацията.След така нареченото "предно базиране" следва другото от по-големите страни членки, дотам са нужни 5-6 минути, в района на Средиземноморието, Германия, Франция, Великобритания, където има и ядрени държави...
  • 41 Видиш ми се

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    доста неграмотен,защото дори не можеш да осъзнаеш написаното. Казава се,че не се притеснява за сигурността на Русия,която е обезпечена за години напред т.е. краварите изостват. Въпроса е в това,че при конфликти от типа на такива,като с Иран могат да използват ядрено оръжие с по-ниска мощност с цел да победят. Това е тревожното. А руснаците не ги мисли имат си всичко за разлика от нас гольовци и льольовци с голяма уста,която и най-големият кенеф не може напълни. За това сме на този хал последни във всичко,но се имаме за овце в пламъци.
  • 42 Я отиди отворко и

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "первез мушарав":

    му ги раздай,ама да не ревеш опсле като данак на заколение,че ще има ти ли ма бутна или сам паднах.
  • 43 Знам знам🙄

    22 6 Отговор

    До коментар #38 от "руска измет":

    Ей на кого викаш безроден бе чалгар загубен и не псувай символ на беззъба злоба. Аз за разлика от тебе мога да проследя рода си до 1863г.и то документално. А САЩ много добре са знаели възможностите на оръжието или поне учените произвели го. Опенхаймер се е молил като луд да не го използват. А за да го довърши са го лъгали че немците са напред и ще трепят евреи с него. Тия гадове са били същите като тебе празни кофи с лай..а. Нищо човешко само страх някой да не излезе пред тях и да им вземе кокала. Мърша и леш си ти мъртва душа щом било правилно да се използва.

    Коментиран от #45

  • 44 Да овладее съседите

    18 2 Отговор

    До коментар #17 от "ген Брауз":

    викаш,а нещо карта с натовските бази изс.ани окло Русия няма ли да забележиш и да коментираш. Я кажи в коя съседна държава се е намесила Русия без да е помолена за това от властите на тази държава. Не ми казвай само за Чечня,Крим и др. от сорта,защото това са глупости.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 По кое съдиш

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Маестро":

    че са анимации,да не си присъствал на правенето на филма ли така ти е наредено да мислиш безмозъчен.
  • 47 Кико

    18 3 Отговор

    До коментар #38 от "руска измет":

    Напротив, войната е била приключила, просто тиквите от САЩ не са давали на Япония примирие, искали са преди това да видят колко ефективна е една ядрена бомба в равнинен и плавински терен - Хирошима и Нагасаки, може да видиш в нета пише.
  • 48 Кико

    12 3 Отговор

    До коментар #38 от "руска измет":

    Напротив, войната е била приключила, просто тиквите от САЩ не са давали на Япония примирие, искали са преди това да видят колко ефективна е една ядрена бомба в равнинен и плавински терен - Хирошима и Нагасаки, може да видиш в нета пише.
  • 49 Е и аз да те обидя

    14 5 Отговор

    До коментар #26 от "Обиждач":

    Русия е искала да се бомбардират нефтените залежи в Плоещ Румъния,а не България. Това си е на краваро-ингилизите самоинициатива,но са си го получили някой от тях напълно заслужено,за което се радвам много. И когато бомбардираш нека да е по военни обекти,а не по гъсто населени места без военни обекти. Такива са бомбардировките над България същите са и над Япония ,Хирошима и Нагазаки са градове в които са отсъствали каквито и да е военни структури и предприятия. Но то от краварите какво да очакваш те са по гнусните номерца. А комунистите добре са избили тази паплач която е служила преди това на онези уроди които бяха против волята на народа. И когато пишете такива неща поне се обърнете към хора живяли през това време да ги разпитате защо примерно тях не са ги закачали,а точно определени елементи са попадали под тези удари,явно е имало защо.

    Коментиран от #50

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Знам знам🙄

    12 3 Отговор

    До коментар #38 от "руска измет":

    Я виж високоинтелегентия ти коментар седи. Чакай тогава. Безродник си ти бе смърдел прост. Какво добро видя от САЩ. Сигурно бачкаш в някоя тяхна фирма за половината пари дето ще ги взима някой индиец. Ама пусто да опустее защо ти е достойнство като има хлебец и пари за огнена вода. Кух та дрънчиш като меча хралупа лятоска. А ходи да евеш майка си по американската ценностна система а не моята чиста потомствена българка. Превърнаха страната ти в източник на евтин скрап и сметище и ти все още ги защитаваш. Измет гнусна. Мараш да им пасеш кравите както тебе те пасът предателю долен. Унищожиха достойнството на народа ти ако изобщо си българин нещастно недостойно и сигурно плащашо си женската любов коп..ле. Щото за САЩ е напълно нормално . Там всичко е пари. Има дума като за тебе използва се за болестно състояние или за гладна жена и тя е КУ..ВА.

    Коментиран от #56

  • 52 Барчо

    14 2 Отговор

    До коментар #50 от "да го духат руските краварски сороси":

    Да, така е. Само че що не прочетеш колко пъти е бомбандирано и колко жертви има???? Ще те улесня. Нито един убит. Руснаците бомбандират Добрич, Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица 5 населени места - без убити. Англичани и Американци бомбандират и има над 4 000 убити: Кюстендил, Гюшево, Сирищник, Върба, Петрич, Хотово, Божурище, Бирминци, Орландовци, Ораново, Джерман, Ихтиман, Златица, Добрич, Побит камък, Воден, Гърчиново, Бойчиновци, Бяла, Дрента, Софи. Няма да изброявам повече. Някои като София, Горна Оряховица, Петрич и т.н. са бомбени многократно. Всичко това го пише в Уикепедия, така че който пише минус е ....... В този си коментар не изказвам мнение, а само съм пренаписал факти и цифри.
  • 53 Барчо

    14 3 Отговор

    До коментар #38 от "руска измет":

    Ако прочетеш малко факти от историята ще видиш, че не тези две атомни бомби приуждават Япония да капитулира, а унищожаването на Квантунската армия, която е окупирала голямачаст от Азия с огромен военен потенциал от руснаците. Квантунската армия е най-най-елитната. Най-обучена, най-въоръжени и т.н. Ако се пита някой колко е наброявала ще кажа че след като приключва нейното унищожение са пленени 500 000 Да, пленени са Петстотин хиляди японски елитни войници. Така че оставете мита за това че атомните бомби са поставили Япония на колене. Всичко това го пише пак в Уикепедия и са сухи факти. Тук пак не лансирам мое мнение. Ако пишете минуси, ги пишете просто от злоба.
  • 54 Барчо

    16 1 Отговор

    До коментар #26 от "Обиждач":

    Кой или коя е Просия??? Чак пък изкомандвал усата да бомбандират японски цивилни. Нямам нищо против че е война и във война стават най-много гадости. Много пъти от прибързване, много пъти от дезинформация, много пъти от презастраховка, много пъти от това че между военни загиват и цивилни по простата причина чеса били там и т.н. Но, най-съзнателно, планирано и координирано да пуснеш първата бомба като предполагаемо знаеш какво ще последва върху гъсто населен град с 99% цивилно население!!! Извинявай, но това някак си е съдистично. Да допуснем че са предполагали какво ще стане и не са очаквали чак такъв гнусен и отвратителен резултат. За пускането на втората бомба вече са знаели какво точно ще последва. И тези ще ми говорят за морал, съпричастност и човеколюбие. Пак ще задам въпроса си. Как се нарича действието, което довежда до убиването на цивилни граждани, независимо от пол и възраст непричастни за целта на това начинание. Действието е извършено с пълно съзнание и разбирането, че тези мъже, жени, бременни жени, деца, болни, старци и т.н. ще бъдат убити и повечето по особено жесток начин. Разбирането и на това, че тези жертви не са пряк въоръжен враг. Разбирането на това, че повечето дори не са физически годни да носят оръжие. Как???

    Коментиран от #60

  • 55 Знам знам🙄

    0 8 Отговор
    ОБИЧАМ ДА БЛИЖА КУР И ДА ПИЯ СПЕРМА ЗАЩОТО СЪМ ДОЛНА РУСОФИЛСКА ПРОСТИТУТКА.КОГАТО МЕ ЗАБОЛИ НАРКОМАНСКАТА УСТА БИЗНЕСА ГО ПОЕМА ДРУГАТА РУСОФИЛСКА КУРВА МАЙКА МИ

    Коментиран от #65, #70

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 БУК

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Не знам какво нямат, ама такъв шут могат да ти теглят, че няма да та намерят и в космоса....
  • 58 ивчо

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    kурее ,май САЩ са на границата на Русия не Русия на атлантическото крайбрежие.
  • 59 jforfk

    9 0 Отговор
    Тая американска доктрина никога не можах да я разбера ... Никой ли "хамериканец" не може да мисли!? Заменят, значи, 250 кТ, бойни глави с такиве 5 кТ. За да си има и Америката тактическо ядрено оръжие ... За да може да се нанесе "ограничен, малък" ядрен удар. До тук добре, вместо 500 000 души ще убият "само" 5000. Е да ама НЕ!! Излита ракета от подводница клас "Охайо". В руските сили за ПРО знаят, че това е ракета "Трайдънт" и може да носи, както 5 кТ, така и 500 кТ. Знаят, кога е излетяла и компютрите изчисляват, че крайната точка завършва на територията на Русия. И НЯМА ОТКЪДЕ ДА ЗНАЯТ, ЧЕ ГЛАВАТА НА РАКЕТАТА Е "само" 5 кТ. Какво ще предположат?! Ами в случая далеч по-вероятно е да се помисли по-голямото зло, ракетата да е с голям заряд. И какво следва нататък не ми се мисли. Руснаците му викат "насрещен ответен удар". Отговор с всички ракети с минутна готовност. Демек настъпва ядрена зима.

    Коментиран от #61

  • 60 ивчо

    7 0 Отговор

    До коментар #54 от "Барчо":

    евала за коментара
  • 61 Барчо

    9 0 Отговор

    До коментар #59 от "jforfk":

    Хамерите няма да ги употребяват срещу руснаците. Те никакво оръжие няма да употребяват срещу тях. Нито големи, нито малки, нито средни, нито прашки и т.н. Войната срещу Русия в момента и за в бъдеще ще я водят по един единствен начин. Без оръжие каквото го познаваме. А то е медии и икономика. Оплюване по всякакъв начин и санкции. Първото е да се демонизира Русия както в очите на съюзниците, така и сред тези които се двоумят. А това става много просто. Измисляш "факт" и го повтаряш безброй пъти по всички медии, след това друга, друга, друга. Икономическата война също е простичка. Налагаш санкции срещу руснаците, които твоите съюзници /слуги/ са длъжни да спазват. Ако такива санкции бяха приложени на която и да е друга държава, щеше да се превърне в Северна Корея. Глад и мизерия, не защото не произвеждат нищо, а защото без свободна търговия с останалия свят се стига точно до това. Тези бомбички за локални войнички са предназначени за такива като Сърбия, Сирия и други непослушници. Само че вече на арената се появи и друг голям играч, който няма да допусне да се фърлят бомби от този сорт безнаказано. И те като големите са неприложими. Някой пак ще лапне кинтички залудо.
  • 62 Серем на СссереМ

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    А ти серсем готов ли си готов ли си за войната? Имаш ли обувки, униформа, лични предпазни средства, оръжие? Предполагам имаш само памперси и то ограничено количество. Та като тръгнат голите, боси, гладни и зли руснаци с какво ще ги спираш? Или на тебе Тръмп ще ти прати голям негър за лична охрана. Или може-би Рамбо7.

    Коментиран от #67

  • 63 Българска свиня

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Руските свине":

    А какво е мнението ти за порода Българска соросоидна свиня, кръстоска между англосаксонски нерез и еврейска свинкя?
  • 64 Значи

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Това значи, че снощи си спал напикан, отвит и на течение, от което са ти се разбъркали мислите.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Евреин

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Абе май трябваше над София да ги пуснат, щото България им беше обявила война.
  • 67 Барчо

    6 1 Отговор

    До коментар #62 от "Серем на СссереМ":

    Между другото има един интересен случай с бате Рамбо - Сталоун. Отишъл да вдига духа на американските войници в Афганистан, но не щеш ли прогърмяли изстрели в далечината и той смело се скрил под най-близкия паркирал автомобил. След като всичко приключило той отново смело излязъл от там.
  • 68 За истината

    7 0 Отговор
    За фантазии пари не вземат. Ще ти повярваме, защото ти вчера се завърна от инспекция на руските ракети и им знаеш състоянието. Внимавай обаче да не подведеш съюзниците и те да тръгнат със сватбарската музика към Москва, и да стане голямо мазало!
  • 69 Голата истина

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Balgarin":

    Ти който не знаеш да пишеш на кирилица, какъв българин си? Азбуката дето използваш върви в Анадола турски манафе.
  • 70 Визитка

    1 3 Отговор

    До коментар #55 от "Знам знам🙄":

    Това визитната картичка ли ти е? Напиши и телефон, приемно време, тарифа, изобщо всичко както си му е редът!
  • 71 Булгар

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Знам знам🙄":

    Ами пука им. Те имат какво да губят за разлика от ушанките
  • 72 Хирошима

    4 1 Отговор
    На нас няма от това по лошо какво да ни се случи.Да му мислят каубоите
  • 73 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Коментара":

    От една страна е хубаво, че произвеждат куци оръжия с които може да биеш само бабичките дето обстрелват израелците с прашки и ракети с обсег от няколко километра и знаят че само за това ги бива. Иначе отдавна можеше да са започнали Трета световна.
  • 74 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "CapedCrusader":

    те и българските фашисти обявиха война на сащ и англия , ама си го получиха!
  • 75 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    НИКОЙ НАРОД НЕ ТРЯБВА ДА ВОЮВА СЪС САЩ ;РУСИЯ И КИТАЙ НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ ...ВОЮВАЙТЕ НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ- ИЗБИВАЙКИ ДЕЦАТА ИМ -БЪДЕЩИ ВОЙНИЦИ -КАКТО ТЕ ГО ПРАВЯТ НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО ИМАТ ИНТЕРЕСИ !!!! 100 СНАЙПЕРИСТИ И НЯМА САЩ !!!!
  • 76 Колко глупави хора има у нас

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Щаб на Нато":

    Грам мозък нямаш и се излагаш да коментираш нещо за което хал хабер си нямаш.
  • 77 Gost

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Щаб на Нато":

    А и към теб един въпрос с повишена трудност. Тези които са на руските подводници край бреговете на Америка за колко време ще стигнат до Вашингтон Ню Йорк Лосанджелес и т. н. т
  • 78 Кафтан

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Мислиш че чичко Адолф нямаше да пусне бомбичките върху Джугашвили ли?А за зверствата на японците да си чувал?Защо очевадно любимия ти СССР се бие с тях до последно и ако случайно Сталин имаше бомба,дали щеше да я пусне над Токио,а не над много по -малки градове?Войната не предполага чувства,а разстрел!
  • 79 Миротворец

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Знам знам🙄":

    С това си поведение тези олигофрени, кравари ще си го получат. Който нож вади от нож умира. Който копае гроб на другия, сам пада в него. Та и с тях ще е така. Дано само този луд президент не сътвори още някоя простотия.
  • 80 Мир

    2 0 Отговор
    Най-голямата грешка дето се хванаха с тия западняци. Избиват хората и ги огра бват. Дето има богатствА те са там. Продават ни скъп ток. Който ги харесвА да заминава при тях. Възмездието им наближавА.Изпишете в гугъл Григор Борисов видео1 и гледайте за капана който са направили.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Роко

    0 9 Отговор

    До коментар #7 от "С две думи":

    С две думи Путин и компания ежедневно ни заливат със заплахи от ядрена война и когато америте им отговориха блядовете и платените им тролове започнахте да ревете като вдовица за х..й. Що така бе миме?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 первез мушарав

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Ти си още по-голям американски боклук....!
  • 86 Теория

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Ако Япония е разполагала с атомно оръжие щеше ли да го използва срещу САЩ..
  • 87 Теория

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Ако Япония е разполагала с атомно оръжие щеше ли да го използва срещу САЩ..
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания