12 Февруари, 2020 07:51 1 448 3

Германска партия подава жалба срещу Меркел

  • германия-
  • ангела меркел-
  • алтернатива за германия-
  • тюрингия

"Алтернатива за Германия" е недоволна от канцлера по повод правителствената криза в провинция Тюрингия

Германска партия подава жалба срещу Меркел - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" планира да подаде жалба срещу германския канцлер Ангела Меркел заради нейни изказвания по повод правителствената криза в провинция Тюрингия, предаде ДПА.

Томас Кемерих бе избран на 5 февруари за регионален премиер на Тюрингия от членове на регионалния парламент от Християндемократическия съюз на Меркел, от "Алтернатива за Германия" и от бизнес ориентираната Свободна демократическа партия.

Избирането на Кемерих с гласове на "Алтернатива за Германия" предизвика реакцията на традиционните германски партии и на канцлера Меркел. Тя заяви на 6 февруари, по време на визитата си в Южна Африка, че избирането на Кемерих е "непростимо".

Бьорн Хьоке - лидер на парламентарната група на "Алтернатива за Германия" в регионалния парламент на Тюрингия - твърди, че с изявленията си Меркел е принудила Кемерих да подаде оставка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    6 12 Отговор
    В Германия пак се поражда фашизма ...каква е тая генетика и култура че винаги създава фашизъм?

    Коментиран от #2

  • 2 Коmapak

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Фашизъм е в Италия и Испания. В Германия е националсоциализъм. При толкова много чернилки и тъмни балкански субекти гледащи подозрително и неразбиращо и ти ще приемеш идеите за прочистване. Спокойно, утайките не обичат бедни държави...
  • 3 ГДР

    7 0 Отговор
    Меркел е ости, т.е. от ГДР. Там командваше Щази. Учила в СССР. За да отиде трябва да я пусне Щази. Ако в СССР не е била вербувана от КГБ значи, че е единствената студентка от ГДР, която не е била вербувана.
Новини по държави: