Last news in Fakti

12 Февруари, 2020 11:19 1 298 6

Обвиняват Салвини в отвличане на... мигранти

  • матео салвини-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • италия

Ако бъде признат за виновен, политикът може да бъде осъден на 15 години затвор

Обвиняват Салвини в отвличане на... мигранти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианският сенат трябва днес да реши дали да започне разследване срещу лидера на крайнодясната партия "Лига" Матео Салвини.

Той е обвинен, че незаконно е отвличал мигранти. През юли миналата година Салвини, тогава вътрешен министър, разпореди 131 спасени имигранти да останат на кораб край бреговете на Сицилия в продължение на шест дни, докато други европейски страни се съгласиха да ги приемат.

Специалният съд в Катания, който разследва министри, препоръча Салвини да бъде съден за незаконно задържане на имигранти.

Ако бъде признат за виновен, политикът може да бъде осъден на 15 години затвор. Той може също да получи забрана да заема политически постове, което ще попари амбициите му да оглави бъдещо правителство.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    0 10 Отговор
    Този ли беше, дето щеше да изкарва Италия от ЕС и дето щеше да отменя санкциите срещу Русия ? Нещо замълча, след като го избраха, кротна и забрави какви ги плещеше.

    Коментиран от #4

  • 2 Анти милиционер

    14 0 Отговор
    ФАЩ навсякъде атакуват разумните хора на висока длъжност. Ционистки диктат.
  • 3 bg1

    8 0 Отговор
    Тия съвсем изтрещяха... В Катаня мафията е на такова ниво, че застраховките не важат. Аз си оставил нещо не където трябва, изчезва..
  • 4 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Борко, Салвини не може сам да смъкне санкциите против Русия, държава му е в ЕС. Но когато има обсъждане, той може да изказва мнение за свалянето им. Такива мисли вече се чуват и от Франция.
  • 5 Логика

    4 0 Отговор
    Гладните кокошки си нямат друга работа, освен да сънуват просо...
  • 6 чалма тв

    2 0 Отговор
    Направил добро за Италия, а те го съдят,мръсни свине..
Новини по държави: