Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 10:20 3 352 56

Заплашват с убийство руския посланик в Турция

  • алексей ерхов-
  • турция-
  • русия-
  • посланик-
  • идлиб

Причина за заплахите е случващото се в Идлиб

Заплашват с убийство руския посланик в Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският посланик в Турция Алексей Ерхов заяви, че получава заплахи след влошаването на ситуацията в Идлиб, съобщи РИА Новости.

Дипломатът отбеляза, че последните събития в сирийската провинция са предизвикали антируска истерия в турските социални мрежи, предаде Dariknews. "Има ескалация на напрежението в Сирия. Съгласен съм, много болезнени събития и тревожни дни. Първо руски офицери, после турски войници загинаха. Но вижте как това отприщи чудовищна атака в социалните мрежи. Не искам, но ще цитирам някои от заплахите към мен: "Кажи довиждане на живота", "Никой няма да скърби за Вас", "Време е да изгорите", каза Ерхов в интервю за Sputnik Turkey.

По думите му подобна ситуация е имало преди пет години заради събитията в Алепо. "Как приключи това? Със „самолетната криза" и злодейското убийство на посланик Андрей Карлов. Между другото те ме заплашват директно. И какво, никой ли не се учи от историята?”

Ерхов отбеляза и „кръвожадността на някои автори на блогове и публикации, гнева и омразата, понякога замъгляваща дори способността на авторите им да разсъждават логично“. „Но второто нещо, според мен, е още по-опасно: това е абсолютното нежелание да разбирате партньора, неговата логика на действията, да слушате думите му и да приемате за даденото правото на друг на собствената му гледна точка, различна от вашето виждане за случващото се. Ето такова настроение може да се превърне в голямо бедствие“, заключи дипломатът.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    28 7 Отговор
    Ми че те турчулята вече убиха един посланик, тъй че имат опит …
    Дано не стане, но нека рашъните поумнеят с кого да си имат съюз, щото с турция ням да стане, интересите им са много различни и винаги ще имат големи търкания, още повече с такъв муслимаст кат' ердоганя!!!
    Преди месец "фактиЮ публикуваха анкета, че рашъните скятали за най-големи приятели турчулята, ами на Ви големите приятели...
  • 2 Врачанецо с кравите и мандрите в Северозападо

    8 14 Отговор
    Еми да му изпратят ракети С400 да му пазят страх 😂😂Китайците мрат от чумата наречена "2019-n cov", което е генно биологично оръжие на ЦРУ. Искаме да знаем, как ще се справят руснаците с ''2020-n cov'', което ще бъде пуснато сега в Москва...и е оръжие ''сестра близнак'' на ''2019-n cov'', разработено от ''новата немска баня'' спeциално за братушките…??? Искаме да знаем, че Русия този път няма да бъде обърната наопаки със земята от немските танкове до околовръстното на Москва, няма да даде 25-30 милиона жертви премазани от немските танкове, което е нехуманно масово убийство, но ще даде 30-33 милиона жертви по много интелигентен и хуманен начин, безболезнено и набързо...??? Залагания…???

    Коментиран от #19

  • 3 ШИБАѝ

    7 2 Отговор
    ПУЯКА ДОКАТО МЪРДА !

    Коментиран от #12

  • 4 Анти милиционер

    7 15 Отговор
    А крайно невменяемият Милиционер им е аркадаш на шалварите. Какъв дебилен нещастник, другари пенсионери!!!!

    Вървете на психиатър ведно с вожда си, ленинградският неандертал Путин. Невменяеми сте.

    Коментиран от #22

  • 5 Анти милиционер

    8 16 Отговор
    Путин да даде на шалвара и С500. Така ще е още по-невменяемо в руската дебилна кочина. Някой виждал ли е вменяем руснак?
  • 6 Леле

    10 6 Отговор
    Путин нали им се пише пръв съюзник и приятел хаха
  • 7 Самовар

    6 17 Отговор
    Как няма да го заплашват посланика като начело на Русия стои една плюнка?
  • 8 Ами

    15 6 Отговор
    Путин и Руснаците винаги трябва да знаят че тия от Пуйкистан са много долно племе .Тия се вьртят като фурнажииски лопатки.Сьс тия приятел неможеш да бьдеш.ТОВА СА ШАЙТАНИ които се кланят на дявола!!!!!!!

    Коментиран от #51

  • 9 Когато видиш двулична политика

    4 10 Отговор
    И не си изпълняваш ангажиментите под които си се подписал получаваш предупреждения. Какво се учудва посраника?

    Коментиран от #13

  • 10 айде айде

    10 1 Отговор
    Тея миризливите спряха ли да си лягат с козите, че блогъри станаха ?
  • 11 На зло куче зъл прът

    2 11 Отговор
    Не може да насъскваш Асад и да очакваш да няма последствия като си се подписал, че ще го държиш на къса верижка.

    Коментиран от #14

  • 12 ще те ШИБА

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "ШИБАѝ":

    ПУЯКА ДОКАТО МЪРДАш
  • 13 Обичам свинска пържола

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "Когато видиш двулична политика":

    ХаХа Турция не изпълнява това което е обещала и после като я питат що така заплашва:)
    С една дума ПЪРВИЧНИ хора, главата им служи само за ядене а мислят с долната глава. Като го убият какво ще стане, ще оправят кашата в която се набутаха сигурно.

    Коментиран от #15

  • 14 Обичам свинска пържола

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "На зло куче зъл прът":

    Та я кажи какво не е изпълнил Асад?
    Турция се ангажира да:
    1.Разграничи Алкайда от умерената опозиция която е на политическата маса в Женева за политически преговори.
    2.Да освободи за свободно движение М5 и М4.
    До момента не само че не ги е изпълнила, но по лошото не се и ОПИТА да го направи което е подигравка с Русия.

    Коментиран от #17

  • 15 Кое не е спазила бе гаванке

    2 8 Отговор

    До коментар #13 от "Обичам свинска пържола":

    Турция е там като наблюдател с единственият ангажимент да разчисти полоса с широчина 10-20 км свободна от тежки оръжия. Както и да следи за примирието от своята страна. От другата страна са руските наблюдателни постове, които имат също задачата да следят за примирието договорено в Сочи. Нападенията стават от руската страна. Е сега ти с противния си "мозък" кажи кой не си спазва ангажиментите? Я виж на картата къде е деескалационната линия очертана в Сочи?

    Коментиран от #18

  • 16 Цървул

    4 4 Отговор
    Ще си изям цървулите от яд, турците как винаги успяват да постигнат своето. Приятели са с Русия, приятели са със САЩ, с ЕС...., дупчат навсякъде, тъпчат на всякъде, всеки им се кани преди обяд и всеки им се навежда преди сън. Ще си изям цървулите......, ама ще остана бос
  • 17 Абе глупи

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Обичам свинска пържола":

    Какво влияние има Турция върху алкайда и ТХШ? Тях ги командват СА и ОАЕ. Ангажиментите на Турция са само до разчистването на полосата. Освен това Турция може да влияе само на сирийската национална армия, доскорошната ССА

    Коментиран от #20

  • 18 Обичам свинска пържола

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Кое не е спазила бе гаванке":

    ХаХа я пак я пак прочети в договорът пише ли нещо за М5 и М4???
    The rebel groups would open and ensure unrestricted civilian access through the M4 and M5 highways.
    Я пак я пак прочети има ли нещо споменато за Алкайда вътре???
    Groups deemed "radical", such as the Al-Qaeda-linked Hayat Tahrir al-Sham (HTS), would have to leave the demilitarized zone entirely.

    Не е изпълнено точка М5 замина ако не отворят М4 и тя ще падне кое не е ясно???

    Коментиран от #21, #26

  • 19 Ще си останеш

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Врачанецо с кравите и мандрите в Северозападо":

    такъв тъп и необразован лишен от логика и мисъл,какъвто си в момента. Единствени,които могат да се справят с този вирус са китайци и руснаци,а американци и западняци нямат нищо общо,ама то ти откъде да знаеш,като пипето ти е липсващо в тиквата.
  • 20 Обичам свинска пържола

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Абе глупи":

    Ти оли...н ли си??? Идлиб е заобиколена от Сирия и Турция!!!!!
    Да не би на Алкайда извънземните да им докарват оръжията и провизиите.
    Боже боже колко пр...и хора има на този свят.
  • 21 Глупи

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Обичам свинска пържола":

    Явно ти не четеш, отнася се за демилитаризираната зона. Това е изпълнено. Ти кажи защо Асад не спазва примирието, а започна да го нарушава още на третия ден от подписването му

    Коментиран от #25

  • 22 А бе тъпан

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Анти милиционер":

    като ги е дал тези ракетни комплекси да не би да мислиш,че не е помислил за момента ако се обърнат нта противоположната страна как ще ги спре. Ама то бива тъпанарщина,но това вашето вече не се издържа. Пишете без да мислите,чудя се как ходите изправени въобще.

    Коментиран от #31

  • 23 Ти наистина си по-гл...в от колкото ти л

    3 2 Отговор
    Спомни си как в Идлиб режимът на Асад изпрати или даде коридор да се изтеглят всички терористи от Ракка, Хомс, Алепо, и от цяла Сирия заедно с оръжията си. Та ти си задай въпроса от къде се снабдяват терористите. По-скоро си задай въпроса защо цивилните бягат към границата с Турция, която уж подхранва терористите, а не бягат към хубавия Асад който уж ги освобождава от терористите. Тука по форумите можеш да лъжеш колкото си искаш, но хората там които всеки ден умират от бомбите на режима не можеш. Те знаят най-добре от къде им идват злините. Затова и пътищата са затворени. Няма кой от цивилните по тях да напусне Идлиб в посока на юг, затворени са за да не може терористите да получават по тях оръжие от юг.

    Коментиран от #33

  • 24 хамсал

    5 1 Отговор
    Чалмосаните потури имат много къса памет! Кой подсказа на Ердо за преврата? Онзи, дребния дето му свалиха самолета! А думите на американците, по време на преврата? Ще работим, с което и да е турско правителство!Ееей,не се дървете на благодетелите си! Могат да ви размажат за секунди, преди още да си помислете за чл.5! Изтрещели помачоци!

    Коментиран от #30

  • 25 Обичам свинска пържола

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Глупи":

    Да вече е :)))
    Или поне частично сега идва М4 ще говорите ли с пуделчетата си Алкайда или САА да "говори"?

    Коментиран от #27

  • 26 Абе глупи

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Обичам свинска пържола":

    Сега като м5 е отворен за цивилни да виждаш някой да се е засилил към "спасителя" Асад? Напротив, бягат от него, ама защо ли?

    Коментиран от #29, #34

  • 27 Алкайда, Глупи, са пудели на СА

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Обичам свинска пържола":

    И това ли не ти е ясно? А наемниците от САА имат срок до края на месеца.

    Коментиран от #37

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 падналия ангел

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Абе глупи":

    Щото са джихадисти бе чоджум! Кой мислиш, че се набута в Идлиб? Тичкат при Ердо естествено!

    Коментиран от #35

  • 30 Робус

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "хамсал":

    Кой си смени господарите??? Кой е предателят??? Късата памет е нашата, че забравихме кой ни освободи от турците. Турците не дължат нищо на руснаците, техните отношения са бизнес интереси, тяхното няма как да се нарича предателство

    Коментиран от #32

  • 31 Обичам свинска пържола

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "А бе тъпан":

    Абе хора вземете нещо по просто колите Тесла. Наскоро имаше новина Тесла дистанционно ограничава автопилота, тесла дистанционно увеличава пробега, тесла дистанционно добавя еди коя си функция. В днешни времена има толкова много продукти коита хардуерно са същите зависи от закупеният лиценз имат различни ограничения.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Обичам свинска пържола

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ти наистина си по-гл...в от колкото ти л":

    Олеееее чак толкова да те зомбират не е истина:))
    Асад снабдява Алкайда да убиват неговата армия:))))
    Ти си по т...п от 2 годишно дете :))

    Коментиран от #36

  • 34 Обичам свинска пържола

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Абе глупи":

    Ти си нямаш понятие от география. Този път е за 1,6 М в Дамаск и 1.7 в Алепо и и близо 1М в Хомс!!! Преброи ли ги колко са само в тези 3 града повече от 4М !!!!!
  • 35 Да да така е

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "падналия ангел":

    4 млн сирийци в Идлиб са джихадисти. Вярваш ли си изобщо

    Коментиран от #42

  • 36 Ти имаш ли изобщо нещо в главата

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Обичам свинска пържола":

    Кой им даде коридор на тия терористи да се изтеглят в Идлиб, спомняш ли си?

    Коментиран от #40

  • 37 Обичам свинска пържола

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Алкайда, Глупи, са пудели на СА":

    ХаХа Алкайда убива САА войници щото просто си играят игра на убии другарче??? Това анадолската агенция ли ти го каза???
    Какво ще стане края на месеца Ердоган ще се залее обилно с вазелин и ще отиде при Путин ли :))).

    Коментиран от #39

  • 38 Том и Джери 18

    0 1 Отговор
    Аааа там не си поплюват -един го препарираха вече
  • 39 Естествено, че убива

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Обичам свинска пържола":

    ТХШ са пудели те на СА ака Израел, та не са другарчета на Асад и Иран и няма как да си играят на убий другарче. Виждам, че не ги вдяваш нещата. В края на месеца Путин, ще дръпне верижката на Асад защото Ердоган на ползва вазелин и на джуджето много ще го заболи.

    Коментиран от #41

  • 40 Обичам свинска пържола

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ти имаш ли изобщо нещо в главата":

    Така беше това не може да се отрече!!!!
    Защо беше това за да освободят по лесно Сувайда и Дара и да няма невинни жертви. Никой не им обещава че няма да бъдат унищожени в Идлиб. Сега Асад не е притиснат от 2 страни и може да се съсредоточи на север. Алкайда и ИДИЛ убиха много САА войничета ти в момента се гавриш с тяхната памет, че са умрели в някаква постановка!!!

    Коментиран от #49

  • 41 Обичам свинска пържола

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Естествено, че убива":

    Недей да увърташ разбирко!!!
    Питам те пак кой снабдява ТХШ в Идлиб като са заобиколени само от Сирия и Турция???
    СА самолети ли изпраща там и с парашут им ги спуща :)))
    Толкова си пр...ст че няма накъде!

    Коментиран от #46

  • 42 хамсал

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Да да така е":

    "Към 2005 г. населението на страната възлиза на 18 448 752 души. По данни на ООН, населението на Сирия е намаляло с 8 % т.е. с около 1,5 милиона за времето на гражданската война в страната." Охлюф, а сега ми обясни какви са тези 4 млн. в Идлиб! Защото има сирийци и в Европа, вярно раждали са се, но са и умирали, май е война там! Ще ми обясниш ли за тези 4 млн.?

    Коментиран от #45

  • 43 Само в ислямски държави

    3 0 Отговор
    могат да заплашват посланик на съюзническа държава или да сготвят журналист. Затва никой ги не ще и ги избягват. Освен това се натрапват на богатите и силните, без да могат въобще да бъдат като тях. Утрепана работа.

    Коментиран от #48

  • 44 Всеки ден ковчези

    1 0 Отговор
    Фалшиви новини. Българите ревнуват. Турците обичат руснаците. 10 милиона туристи от Русия, 4 атомни електроцентрали, турски поток, 100 милиарда търговски сделки.
  • 45 Абе шапшал

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "хамсал":

    Какво не ти е ясно в смятането. Какво не разбираш от това, че в Идлиб има 4 млн сирийци плюс измет от бившите републики и саудитци плус емирати, но те са пренебрежимо по-малко на фона на сирийците?
  • 46 Какво се правиш на неразбрал

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Обичам свинска пържола":

    Естествено, че ги снабдяват покровителите им от СА, ОАЕ, Израел и САЩ. Да не забравяме, че там има над 30 групировки включително поддържани и от Франция, Белгия, дори и от Германия. В 21в.нали не очакваш да се снабдяват с кервани от камили?
  • 47 Опукайте го като предния

    0 3 Отговор
    А защо не се казва че турци и руснаци си избиха взаимно войници? Хахаха Ватниците пак ще дуат рязана флейта. Хахаа Тъпи пиянки големи ракети и оръжия, ама дори и с тях ССС Р фалира. Няма технологии и иновации, смешна икиномика и нищо произведено. Смешни пенсии и заплати, и 500 милиарда на руския елит в западни банки. А бг русофилистиците се плюнчат и мечтаят анализживяване с загорели чеченци. Хихии
  • 48 Друго си е в еврокочините

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Само в ислямски държави":

    Където чуждите посланици колят и бесят, нали? Как е днес, удари ли една шпакла на мустафата, че да е в добро настроение и да не ви гълчи много?
  • 49 Естествено, че умряха в постановка

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Обичам свинска пържола":

    Да не мислиш, че на сирийците им се воюва. Дори и Асад иска тази война да спре, но е заложник на Русия и Иран и нищо не зависи от него. Дори и САА не е от сирийци. Командващият състав е от руснаци и хизбулаци, които обикалят и мобилизират малцината сирийци не успели да избягат от режима. Това е положението в Сирия.
  • 50 етнически турчин

    2 4 Отговор
    Омръзна на ми да чета коментарите на българските цървули.Днес ако Турция не се протопостави срещу режима на Асад,в България най малко 1 милион сирийци ще има.Турция не е длъжна сама да се погрижи за бежанците.А накрая може да има всеки да се спасява както намери за добро!

    Коментиран от #54, #56

  • 51 Анонимен 14.022020.

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ами":

    Разберете го един път завинаги, този хаос в Сирия ще продължи докато путин продължава да подкрепя режима на есад,!!!..нима не виждате, или се правите нарочно на слепи, че режима на есад, и путиновите войници, безразборно
    очебийно, и нагло избиват цивилното население...затова Ердоган застава на страната на правдата да защити цивилното население,???...вие християните не виждате страданията на това беззащитно население, как в тоя студ,голи и боси са прокудени от бомбите на есад и двуличието на путин,!!!....не ги виждате защото по българската телевизий тези ужасяващи сцени, със сирийското население не се отразява,...жалко че не виждате истината,...възмездието настига и хората който подкрепят и застават на страната на тези който извършват безчинства и насилие срещу беззащитни хора.

    Коментиран от #52

  • 52 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Анонимен 14.022020.":

    По-прост си и от кучешка фъшкия!
    И въпрос: ...така, както си, връзките на обувките ли си връзваш или смучеш краварския х.й?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "етнически турчин":

    Тогава не сричай бре, павиан малоумен! Кога изпълзя и ти от пустинните дупки, че взе да мрънкаш нещо? 700г. назад си в еволюцията, амеба гнусна! Айде сега кажи: алах йельсун и се отричай в канализацията!
  • 55 Путин

    0 0 Отговор
    Не един посланик, а 5 да убият няма да променят изхода от тази война.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: