Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 20:59 4 040 49

САЩ отменят визите за Хърватия?

  • сащ-
  • визи-
  • хърватия

Полша вече беше изключена от визовия режим в края на миналата година

САЩ отменят визите за Хърватия? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Очаква се до края на годината САЩ да отменят визите за Хърватия, както и двете страни да подпишат споразумение за избягване на двойното данъчно облагане, заяви в Мюнхен хърватският министър на външните и европейските работи Гордан Гърлич Радман, цитиран от агенция Хина.

Хърватия, Румъния, България и Кипър са единствените членки на ЕС, визите за които още не са отменени от САЩ, напомня агенцията.

Полша бе изключена от визовия режим в края на миналата година.

Радман се срещна днес в Мюнхен с държавния секретар Майк Помпео, с когото обсъдиха условията за отмяна на визовия режим.

"Това е от интерес и на хърватските, и на американските бизнесмени", каза Радман пред журналисти.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 банкянския с магнолиите

    50 4 Отговор
    Баце не се е постарал достатъчно с лизането. Още миналата година обещаваше отпадане на визите.

    Коментиран от #4

  • 2 Бесен Язовец

    53 4 Отговор
    А дори не си купиха вехти фърчика за 2,5 милиарда, а им свалят визите!
  • 3 мнение

    20 18 Отговор
    Лъжат ги. Така лъгаха и нас. Не се впрягайте, защото ги лъжат.

    Коментиран от #6

  • 4 Ачо

    28 14 Отговор

    До коментар #1 от "банкянския с магнолиите":

    Абе тва са договорки бе. Нарочно има визи, защото цялата държава от кадри ще се юрне да работи в Сащ. И тука ганьо работодателя остава бес кадри. На който да плаща мижави грошове, за робията. А кара ягуар и му се свиди 5лв да ми вдигне заплатата, за моя началник говоря. Та ако няма визи да съм заминал отдавна.

    Коментиран от #8, #35, #36

  • 5 Гост

    6 17 Отговор
    Следващите сме ние.
  • 6 лошата реалност

    16 30 Отговор

    До коментар #3 от "мнение":

    Никой не ни лъже.Процента на отказаните визи трябва да е под 3%,а нашия в момента 10%.Хърватите в момента имат 4% откази на визите ,но използваха тактиката на Полша и нищо чудно до края на годината да свалят процента под 3 и да им махнат визите.България също сваля процентите на отказаните визи като до преди 1-2 години отказите ни бяха 15% ,а сега са около 10%.Другото което е в България е пълно с паплач като русофили и комунисти и е съвсем нормално в развитите страни да не гледат с добро око на нас.

    Коментиран от #12, #13, #26, #48

  • 7 Гост

    6 19 Отговор
    А ПОМНИТЕ ЛИ КАК НИ ЦАКАХА РУСНАЦИТЕ С ДОГОВОРЕН НАЙ-СКЪП ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ?

    Антон Тодоров - 4 часа ·

    Това трябва да е водеща новина - рекордно ниски цени на газа! За съжаление мисля, че повечето медии ще я подминат!

    "Газов хъб Балкан" обяви, че в сегмента "В рамките на деня" е постигната цена 36.10 лв. за мегаватчас. Тази стойност е с 18% по-ниска от определената за момента от енергийния регулатор. Сходна цена е постигната като средна стойност за седмицата в сегмента "Ден напред" - 36.05 лева за мегаватчас. В постигнатите цени са включени и разходите за достъп и пренос до виртуална търговска точка. Ръководството на хъба посочва и че към 12 ч. на обяд са изтъргувани рекордни за борсата количества - 2 млн. куб. м.

    Коментиран от #18

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бесен Язовец

    20 4 Отговор
    Е като паднат визите за Америчката квобточно ше правите там? Това са туристически визи няма да чадат работни визи! С гия иляда кевчетеа кущъде ви плащат първо трябва да отделите 1000$ за самолете билет и после за разходки, храна, спане най - евтиния вариант за спане е в кашон и да се миете на някоя бензиностанция после и един хот-дог за 3$!

    Коментиран от #11

  • 10 Мноо си глупав ве Сашее

    11 3 Отговор
    Защо да отменят визите за Бг.ве Саше.Нали нащи гяволи ще уберат всички банкомати ще продават паспорти на мигрантите наркотици жени обири кражби и джебджийство.Това е Българина.
  • 11 99999

    10 23 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    В Америка се правят пари от всичко.Отгромна част от българите които с времето са емигрирали там са отишли без работни визи и никой не ще да се връща.На мен лично като ми изтече работната виза в САЩ останах още известно време и съм продавал минерална вода на Таймс Скуеър в Ню Йорк и си докарвах доста добри доходи.САЩ е страната на неограничените възможности и е най-доброто място на света.

    Коментиран от #17, #27, #28, #29

  • 12 Добърден

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "лошата реалност":

    А ти къв си бе отворенгьос че си позволяващ да даваш епитети на хора които не познаваш. Заради такива като теб България не може да се развива пълноценно.

    Коментиран от #32

  • 13 тнт

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "лошата реалност":

    Вярно ли ? Защо тогава е пълно с китайски студенти-комунисти русофили?!?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Romero

    8 8 Отговор
    Много тъпи коментари,не заслужаваме и визи за Албания да отпаднат.Целия свят искат да пътуват свободно до САЩ,тук някакви (сигурно и не могат да пишат )се държат все едно сме императори и пишат простотия след простотия!
  • 17 Бесен Язовец

    23 3 Отговор

    До коментар #11 от "99999":

    Къв просперитет продавал вода на Таймс Скуеър! Ходинпродавай вода на черноморието 2 кинти 0,500 мл ще изкараш повече и няма да спиш на някой таван с обща баня!

    Коментиран от #20

  • 18 Реалист

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Не се казва, за да не искат хората намаление на цената на топлинната енергия
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 6 Отговор
    Да и кво ша правят там, Истината е в русия. там е истенски е живот. завършил съм в Мусква за агруном. ДругаряПутен ще ни спъси.
  • 20 99999

    7 7 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    Като ти изтече работната виза нямаш избор.Просперитет или не,това е ,ако искаш да останеш още там.И сравнено с доходите на българите или на бедния руски народ,това си е успех отвсякъде.За такива като теб най-елитната работа е свързана с двулевки на околовръстното.Така,че точно ти за просперитети не пиши.

    Коментиран от #31

  • 21 gost

    12 9 Отговор
    България ще остане единствената страна от ЕС с визи за САЩ,защото все още сме руска колония ,а никой не иска троянски коне в двора си.Хърватите ги приеха след нас в ЕС и вече ще са без визи за САЩ,защото си нямат ГЕРБ,БСП,ДПС и Патриоти-все продукти на ДС и БКП.
  • 22 Друг начин нема

    4 0 Отговор
    Ако Баце, застреля ВВП при следващата им среща, може би иначе трябва да купим самолети на чертежи колко товара на 1 тир.
  • 23 gost

    5 2 Отговор
    Еееех, кога ще отпаднат и за българи тези визи с тези управляващи където сме оставили да ни определят ТЕ съдбата ???
  • 24 gost

    3 8 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Другото което е в България е пълно с паплач като русофили и комунисти и е съвсем нормално в развитите страни да не гледат с добро око на нас."
  • 25 Дано да го махнат този

    4 2 Отговор
    Когато извънземен стане президент се случват само глупости и простотии
  • 26 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "лошата реалност":

    Ако в България според Вас е пълно с паплач, само защото тя, паплачта не смята да търчи, за да работи в Америка, време е да се размислите дали България е Вашата родина.

    Коментиран от #33

  • 27 cowgirl

    14 5 Отговор

    До коментар #11 от "99999":

    до 99999 ти си пълен мухльо, продавал си минерална вода на улицата , демек си просил и се хвалиш , тъпа мишкарска имигрантска душичко

    Коментиран от #30

  • 28 Анти милиционер

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "99999":

    Време е да си изпиеш хапа.
  • 29 Алиса

    13 5 Отговор

    До коментар #11 от "99999":

    В най-доброто място на света половината народ е на антидепресанти и всяка седмица в някое училилище някой малолетен дебил, който не си пие хапчетата стреля по своите съученици. В Америка, ако не си плащаш здравните осигуровките, така и си умираш, на улицата или под моста. Благодаря, ако ми се работи извън България, ще отида в ЕС, не в Америка.

    Коментиран от #37

  • 30 Гост

    13 1 Отговор

    До коментар #27 от "cowgirl":

    За някои тавана на неограничените възможности се състои в това да продаваш минерална вода.
  • 31 Бесен Язовец

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "99999":

    Живя в Америчката и носи гащите на черните. Кой те знае къв си мишо и не си подавал носа от колибата някъде около равно поле!
  • 32 Бизунурс

    8 8 Отговор

    До коментар #12 от "Добърден":

    Прав е бил съм във Франция най лявата западна държава и ме мислеха за агент на Путин.Не ми се мисли американците за кви ни мислят.Те четат форуми и им е ясно какво значат яулгарните изкази като джендъри кравари тъпаци и тн.В Бг е пълно с руски подлоги.
  • 33 Аман от злобни деградета

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Я млъкни щото милярди евро и долари и паунди изпрашат работещите в България тва си е статистика земи прочети. Тия пари отиват, за такива неблагодарници, като теб. Без тези пари, който изхранват близлите на работещия и отглеждат български деца, ще питам как с 700 лв заплата, който около 900000 Българи вземат дали могат да разчитат на тези пари, да отглеждат едно дете, камоли две или повече плюс да остават и за теб.
  • 34 TIRADJIQ

    1 2 Отговор
    Spoko.rabota.ima .v firma Bo trans.v.Germaniq.Hannover.pri.lelq.Ivanka Demir.I chicho.Husein.
  • 35 Н Белов

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ачо":

    Само да попитам, защо в САЩ, цяла Европа е отворена за работа, 2 бона с клизма ще вземаш, а си на оня край на света.
  • 36 И аз така

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ачо":

    Паднат ли визите сбогом беге.....в европата не става затова искам в сащ да ида и да работя докъто мога и у бегето не искам да се връщам никога пък вие създраве си останете тука😂😂😂😂
  • 37 В бегето плащаш и пак умираш на улицата

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Алиса":

    В европата е гадно
  • 38 Да да

    6 2 Отговор
    ЗА БЪЛГАРИЯ ВИЗИТЕ ЩЕ ПАДНАТ КОГАТО ИМАМЕ НОРМАЛЕН СТАНДАРТ НА ЖИВОТ ( $ 400- $ 1000 ПЕНСИЙ ).

    Коментиран от #39

  • 39 веселяк

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Да да":

    С тази твоя граматика ПЕНСИЙ на най!
  • 40 BAI OI

    2 0 Отговор
    A S TYPOTO BG KOGA???????I ZASCHTO NQMA VIZI ZA AMERIKANCITE GADNI
  • 41 Анонимен

    3 8 Отговор
    За България никога, защото има прекалено много русофили,цигани и турци!Разбрахте ли,стига си чесахте езиците!
  • 42 BAI OI

    3 1 Отговор
    MNOGO SA NEOGRANICHENITE VYZMOJNOSTI V USA MOJE DA PRODAVASCH VODA, SLADOLED, GYZ I IZOBSCHTO GOLEM KEF
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 cowgirl

    3 0 Отговор
    ОБИЧАМ ДА ЛАПАМ ЗА БЕЗ ПАРИ ЗАЩОТО СЪМ ДОЛНА РУСКА ПРОСТИТУТКА
  • 47 ЕС директиви

    1 1 Отговор
    Браво, на Тръмп, ЕС и бате Бойко! Не визи, въобще да не пускат българи там! Особено продажни политици!
  • 48 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "лошата реалност":

    Имаме близо милион и кусур цигани, и още 1млн. не българи..как мислите САЩ ще отворят границите за тях, какви русофили бе ,ти пък най голям русофил,все те са в устата ти..За комунисти/баш капиталисти/ не дей..няма такъв който не е фен на САЩ, това не е проблем за САЩ, проблем са цигано -роми и чалми, с български паспорти и купени паспорти от албанска измет и измислени македонци
  • 49 sds

    0 0 Отговор
    а те колко самолета са предплатили
Новини по държави: