Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 20:12 1 769 6

САЩ с нов призив за Косово

  • сащ-
  • майк помпео-
  • косово

Майк Помпео с телеграма към Албин Курти

САЩ с нов призив за Косово - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският държавен секретар Майк Помпео е изпратил телеграма до новия косовски премиер Албин Курти, съобщи B92.

Държавният секретар отново призовава за вдигане на митата за сръбски внос. Американски представители на няколко пъти призоваваха за отмяна на митата на косовското правителство.

„Това ще е важно, за да могат страните да се завърнат към преговорите. Мисля, че така ще може да се справите със споразуменията за въздушни и железопътни пътища между двете страни“, заяви Помпео.

САЩ се опитват да посредничат в преговорите между двете страни. При споразумение, Косово и Сърбия ще могат да преговарят за членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    19 8 Отговор
    Кадето са намесени КРАВАРИТЕ има нещо гнило.ПОМНЕТЕ

    Коментиран от #3, #5

  • 2 помпей курти

    4 3 Отговор
    влезна
  • 3 Стига глупости

    6 21 Отговор

    До коментар #1 от "Гледач":

    Където се намесят САЩ носят успех.Вижте страните които бяха освободени от САЩ през ВСВ--Западна Европа--Освободиха ги и ги оставиха да си живеят живота. Отпуснаха им помощ по план МАРШАЛ.Япония Победиха я и след това с тяхна помощ къде отиде.
    Южна Корея, икономически гигант,за разлика от северна,където пасат трева.САЩ са най -големия инвеститор във Виетнам. САЩ и на нас предлагаха помощ 1947 но Сталин не разреши.Погледнете страните "освободени" от СеСеРе--то.Върнаха ни 100 г. назад.
    Погледнете бившите колонии на Англия---САЩ ,Канада, Австралия,
    Нова зелабдия и др. Русия сее разруха--виж Сирия/Алепо/, Куба.
    Венецуела , Бившите соцстрани, страните от състава на РФ.
    Всички русофили сте копелдаци.
  • 4 Каръл Маркс

    3 12 Отговор
    За последен път се уверих че руснаците са кочина която доказаха в Идлиб и утрепаха хиляди жени деца и старци само и само да създадат миграция към Европа и да продават газ на претрупаната с хора Европа.Зависима от Русия Европа която има нужда от газ както за икономиката си така и за отоплението и нуждите на милиониге Европейци.Путин е Сволач.
  • 5 Врачанецо

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гледач":

    Ти гледай да ти не смелям главата и да ти я навра в котлето с млекото довечера и да забравиш и за млеко, и за крави, и за доене...тарикато от парламенто...???
  • 6 Гледач

    2 0 Отговор
    Е ок чакам те