Last news in Fakti

16 Февруари, 2020 13:30 1 682 5

Управляващите в Полша подкрепиха Анджей Дуда

  • анджей дуда-
  • -
  • полша-
  • право и справедливост-
  • партия-
  • подкрепа

Дуда заяви, че негов приоритет е повишаване на жизненото равнище на поляците

Управляващите в Полша подкрепиха Анджей Дуда - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Управляващата партия в Полша "Право и справедливост" подкрепи президента Анджей Дуда, който ще се бори за преизбиране на изборите на 10 май.

На откриването на предизборната кампания на Дуда във Варшава снощи лидерът на партията Ярослав Качински нарече държавния глава "кандидат мечта". Дуда, който беше член на "Право и справедливост", подкрепя политиката на управляващите, включително промените в съдебната система, критикувани от ЕС като антидемократични, предаде БНР.

Като негов основен съперник в битката за президентския пост се очертава кандидатката на главната опозиционна партия "Гражданска платформа" Малгожата Кидава-Блонска. Дуда води в социологическите допитвания, но мнозина наблюдатели прогнозират, че изходът от надпреварата ще се реши на втори тур.

Откривайки кампанията си, Дуда заяви, че негови приоритети като президент са повишаване на жизненото равнище на поляците и на тяхната безопасност. Сред своите важни цели той посочи силната позиция на страната на световния и европейския пазар, подобряването на здравеопазването и реформирането на съдебната система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    7 3 Отговор
    Дундьо заяви че негов единствен приоритет са американските икономически интереси.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Игор Додон

    4 6 Отговор
    Поляците живеят добре, ако живеят в чужбина.
  • 3 Собственик на 433 крави и три мандри в България

    9 3 Отговор
    В Полша забраниха комунизма със закон! Тук трябва също да бъде забранен спешно при следващо гласуване на парламента за да може комунистите да бъдат принудени да отидат и да работят, а не да се хранят наготово с рубли.Русофилите, комунистите и атакистите денонощно търсят крави и кравеферми в интернет?? Те са като магнит за привличане на все повече врагове и като един от големите млекопроизводители в северозападна България съм силно разочарован от използването на думата "кравари" като обидна квалификация към техните противници! Сутрин като пътувам от Враца към Монтана, където са повечето от кравефермите ми, единствената повтаряща се постоянно дума в интернет е "краварите...краварите"???Рекламирайки безплатно дейността на млекопроизводителите, явно се надяват тайничко да получат безплатно сиренце или кашкавалец към рублите?? Не господа!! Млечните продукти не са безплатни и можете да си ги закупите в най-близкия квартален магазин или хипермаркет. Купете си сиренце, саламурено или синьо, кашкавалец, масълце, кисело млекце да имате в хладилника, прясно мляко, стоплете си и изпийте чаша и това може да поуспокои вече силно болните ви комунистически и русофилски мозъци!! Надявам се де...може след това да пробвате и с лекарствата предписани ви от Карлуково...
  • 4 Бай Бай

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    А твоя приоритет са Кремъл ските сталинисти, нали?
  • 5 Димитър

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Дай боже и България да си намери такъв читав президент, а не разни бесепарчета и руски слуги.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания