18 Февруари, 2020 07:16 6 097 52

Русия: САЩ се готвят да разположат ракети в Европа

  • ракети-
  • русия-
  • сащ-
  • сергей лавров-
  • европа

Русия призова Вашингтон да не разполага ракети близо до нейните граници

Русия: САЩ се готвят да разположат ракети в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ подготвят почвата за разполагане на ракети със среден обсег в Европа, Азия и на острови в Тихия океан. Това заяви руският външен министър, цитиран от “Спутник”. Сергей Лавров говори след края на Мюнхенската конференция по сигурността.

След като през лятото на 2019 г. Вашингтон напусна Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег, Москва призова САЩ да избягват разполагането на такива оръжия в близост до границите на Русия.

Според Лавров единствено в речта на Макрон на конференцията в Мюнхен звучи прагматизъм и настроение за диалог с Русия. “Има предложения от Франция, страната показва истинска политическа прозорливост, геополитически прагматизъм и желание за диалог.”

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че напуска договора заради нарушения от страна на Москва. Русия твърди, че се придържа към споразумението и има опасения, че САЩ не го спазват. След като САЩ напуснаха сделката през август, Пентагонът веднага тества нова ракета, оперираща в забранения обсег.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    26 74 Отговор
    Правихте се на интересни с лъготенето, че не разработвате ракети със среден обсег, а сега пискате.
    Путин, великият гросмайстор, отново ще вкара русия в надпревара, която ссср загуби.
    идиот

    Коментиран от #5, #12, #32

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сандо

    46 16 Отговор
    Има една ракета със среден обсег 20см, която ще ти я разположим в задния двор!

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Батиста

    66 21 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    А краварите от къде ги извадиха тия ракети ? Или ги измислиха за два месеца ? Ама колкото и да се правят на хитри пак ще ядат дървото.

    Коментиран от #10

  • 6 Спекулации на Кремльонските ватници

    24 52 Отговор
    Вашите безчинства руснаци относно ракетите в Европа са по-големи. Кой докара радиацията от Архангелс миналата година. А Путин официално твърдеше, че в Архангелск нямало радиация.

    Коментиран от #15, #44

  • 7 пословици и поговорки

    20 8 Отговор
    Ми - каквото повикало ,такова се обадило ! Който гроб копае другиму - сам пада в него ! На зла круша - зъл прът ! Волът рие - на гърбът му пада ! и пр. и пр. Изобщо ,има много народни мъдрости за такива случаи.
  • 8 С две думи

    47 12 Отговор
    Разбира се,че САЩ искат ракети в Европа-нали това им е целта...Следващата голяма война пак да бъде в Европа а САЩ да дърпа конците и да трупа печалби...И ако това стане-САЩ ще избегнат фалита си-това е накратко

    Коментиран от #41

  • 9 Питам се

    41 13 Отговор
    Едно не разбирам-овчата радост на някои екземпляри по-горе? Нима не разбират,че ако БДом разположи ракети в Европа,ние сме аут? И слет това няма значение дали Русия или САЩ ще спечели тази война--нас няма да ни има-факт! Толкова ли сте глупави и първосигнални ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бай хой

    26 7 Отговор
    Русия и САЩ имат доста дълга обща граница. Почему сащисаните не си разположат ракетите там? Въпрос с понижена трудност за първолаци и с повишена для соросоиди. Сороспията иска до получи Гранд за да пръкне като въшка на чело днес без да се замисли че утре ще бъде изгорен.

    Коментиран от #42

  • 14 До алергичните към кашкавала сиренето и масълцето

    21 38 Отговор
    Каквото повикало това се обадило, да бяхте мирни седели не бихте чудо видели!! Това е само началото, няма да има квадратен метър в Европа и света където да няма ракета насочена срещу Русия!! Комунизмът в България трябва да бъде забранен със закон както е в повечето Източноевропейски и Западноевропейски страни !Това трябва да стане възможно най-скоро при гласуване в парламента, а комунистите да бъдат принудени да отидат и да работят, а не да се хранят наготово с рубли от Кремъл, които им се изпращат за денонощно русофилстване в интернет. Няма ефект господа комунисти русофилстването ви!! То е безсмислено... животът си продължава по същия начин...😂😂😂 На всеки следващи избори ставате все по-малко малцинство...!!

    Коментиран от #33, #34

  • 15 котопакси

    27 6 Отговор

    До коментар #6 от "Спекулации на Кремльонските ватници":

    Все едно да те питам кой докара боклукът на европа дето във пъти е по опасен от радиацията .Все едно да те питам кой превърна България във сметището на европа и друго да те питам твоите роднини и деца и родители кой въздух дишат този на Аранхангелск или на твоите господари от ЕС .

    Коментиран от #18

  • 16 котопакси

    29 12 Отговор

    До коментар #2 от "Супер!":

    А ти на къде ще бягаш когато Руските ракети бъдат изстреляни към България .Значи ти си безродникът дето не мисли какво ще стане със България вследствие на миризливите кравари дето хич не ги е грижа за държавата ни и народът ни когато станем пушечно месо заради тях.

    Коментиран от #29

  • 17 Рошко

    24 12 Отговор
    Кравари, разполагайте си ракетите в обора, жалко че ние простолюдието няма да разберем, кога и тук ще ги ни натресът, и автоматично ставаме мишена и пушечно месо, дано поне да е по близо до столицата
  • 18 Аман заман

    6 12 Отговор

    До коментар #15 от "котопакси":

    Все едно да ти кажа, как същото количество вкарван боклук българия също изнася и замърсява Европейски държави, все едно да ти кажа, че вятъра и дъжда носят радиацията от Архангелс. Нещо, като Чернобил панимаеш.

    Коментиран от #43

  • 19 Истината

    9 20 Отговор
    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. И само малоумници вярват на лъжите и.
  • 20 свиня блатская

    9 15 Отговор
    Кремълските шопари са се разгрухтяли.Върлат къчуейй
  • 21 Валери

    11 21 Отговор
    Американци, наложете на българите ембарго само за една две годинки, да видат кво значи глад и мизерия. И тогава очаквам руските поклонници да снабдяват България с нужното, а да ги вида тогава. Трябва населението да се отрезви по някакъв начин само купони и гладия, да си припомнят, че комунистите при разпадането си ги оставиха на опашки за хляб, и сега не е по различно в Венецуела.

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бай хой

    21 7 Отговор

    До коментар #21 от "Валери":

    Детко някой те е лъгал ама много. Опитай се да разсъждаваш сам а не само да ти пълнят главата с бръмбари. Българите бяха почти девет милиона и се увеличаваха. Нахранени, осигурени, образовани. Сега ви държат неграмотни за да ви лъжат лесно. България бе световен фактор. Олимпийски и световни шампиони, неизменно в десетката. Шеста космическа нация. Пенсионната възраст бе 45-55 години. Безплатно образование и здравеопазване включително зъболечение. Какъв глад ще си спомняш неграмотнико. Може би за банани. Маймунска му работа.

    Коментиран от #28, #30

  • 24 Кеф

    8 3 Отговор
    Американските ракети = мир и лайф, никой не ще жизн.
  • 25 jforfk

    17 6 Отговор
    Чета коментари и не вярвам: как може толкова заблудени хора да има. Америка излиза от всички договори, но тя е добрата. Русия предлага да се удължават договорите но тя е лошата. Като САЩ излезе от договора по ПРО и си настани ракетите в Румъния и почти в Полша те били ... за отбрана. Е да, ама същите контейнери изстелват и "Томахоук" с радиус на действие 1800 км. Забранени от договра п РСМД. И американците видите ли не лъжат. Когато Русия поставя в Калининград и Крим СЛЕД АМЕРИКАНЦИТЕ "Искандер" ... ами лъжат. Когато САЩ прави учение в Прибалтика, или в Норвегия то е само за отбрана. На едни 7000 км от територията на САЩ. Когато Русия на СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ прави учения те са настъпателни. Когато САЩ излиза от договора РСМД за ДВА МЕСЕЦА прави ракети с радиус 1800 км. И видите ли те не били нарушавали договора. Сега САЩ иска да излезе и от догвора СТАРТ и Чисто небе. Но видите ли пак Русия виновна. Аз най мразя РАЗЛИЧНИТЕ АРШИНИ!!!

    Коментиран от #31, #36

  • 26 Защо

    4 16 Отговор
    Защо от толкова много държави само русия квичи за договори, за ракети и прочие, и само тя има вагнери и прави войни, руши болници, училища и .....
  • 27 Бай хой

    9 5 Отговор
    Такааааа кой лъже? Обикновено лъжците не лъжат веднъж. Те си лъжат перманентно. Та се пита. Кой и лъга че е ходил на луната? Въпрос с понижена трудност.
  • 28 До ония

    4 11 Отговор

    До коментар #23 от "Бай хой":

    Ами набии си го в кратуната, че тия работи, къде ми ги изреждаш, заради тях фалираха комунягите правиха се на интересни с разни безплатни екстри, гониха производство изфърляха се и накрая се изчерпаха и фалираха. Аз не знам за нялой където е кадърен и може много и има бъдеще и строя му да се разпадне. 80-до 91 имат такиви огромни дългове, е как тези безплатни работи където ми изреди си имат и цена. 90-те мизерствахме ли мизерствахме.....
  • 29 Мисля си

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "котопакси":

    Защо ни заплашваш? Точно по същия начин пишат и руснаците. Какво искаш да кажеш, щом руснаците могат да ни унищожат, не е ли нормално и насреща им да има разположено оръжие? На тебе ти харесва само те да ни държат "на мушка", така ли?
  • 30 И аз да кажа

    6 10 Отговор

    До коментар #23 от "Бай хой":

    Ти явно си зелен чорап, щом плещиш за пенсиониране на 45 години! За жените беше 55, за мъжете 60! Освен за миньори и напълно излишните войскари. За цялата страна имаше десетина ВУЗ-а и много хора не успяха да се доберат до желаната специалност, като ги пререждаха всякакви привилегировани -кой активен борец против фашизма, кой от изостанал район, кой с работническа биография. Познавам талантливи художници, които влязоха на 8- мата година! Хайде, умнико ми обясни колко полезен е бил за обществото този човек през 7-те години докато се готви и кандидатства ! Кретенизъм и грях е да се хвали соца!

    Коментиран от #35, #38

  • 31 Айде бе

    5 10 Отговор

    До коментар #25 от "jforfk":

    Демагогско твърдение. Ученията в Балтика са НАТО-вски, не американски. Руснаците винаги са лъгали за ракетите и затова Тръмп се оттегли от споразумението. Не е хубаво, но така е по-честно.

    Коментиран от #37

  • 32 Румяна Костова

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Не надпреварата във въоръжаването загуби СССР, а Студента война. Русия направи крачка назад във военните си разработки при Елцин когато финансирането в тази област бе драстично орязано по настояване на САЩ. Нещата при Путин се върнаха в нормалното русло. За нещастие на американците Русия отново е значителна военна сила.
  • 33 Румяна Костова

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "До алергичните към кашкавала сиренето и масълцето":

    Вместо да се грижите за съдбата на комунистите, дали ще работят и как ще се прехранват, не е зле да наорегнете мозъчните гънки (ако имате въобще в наличност материал за напрягане) какво ще се случи на територията, която изстреля ракета срещу Русия! Пази, Боже, това да не се случи от някоя наша база на НАТО.
  • 34 Знам знам🙄

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "До алергичните към кашкавала сиренето и масълцето":

    Абе оди бери лайка бе. Въри са скрий. И стига лъга. В България има няма 10000 млекопроизводители.
  • 35 София

    6 2 Отговор

    До коментар #30 от "И аз да кажа":

    Жените в металургията се пенсионираха на 45 години. Да сте чували за първа, втора, трета категория труд?
  • 36 Не ставай смешен

    4 10 Отговор

    До коментар #25 от "jforfk":

    Я не се прави на "дръж ми шапката " Русия не го спазваше договора . Какъв е смисъла на тоя договор тогава ? Изобщо има ли някакъв договор ,който Русия да е спазила ???

    Коментиран от #40

  • 37 jforfk

    8 6 Отговор

    До коментар #31 от "Айде бе":

    За истината. Кога руснаците са лъгали за ракетите? Факти? САЩ излиза от всички договори и после другите им виновни. ПРО още от 2002 година. Договора с Иран? Търговското споразумение с Китай? С митата на ЕС дори? Преди година ДРСМД. Тази година искат да излязат от Открито небе. Догодина от СТАРТ. Та не мога да разбера американските аршини. И тези дето вярват на САЩ! Ами дори самият президент на германия уважаемият г-н Щанмайер казва, прерифразирайки Тръмп "Америка отново велика но за сметка на съюзниците". Подчертавам: думите не са на кой да е, а на германският президент. Демагогия: Нима провеждането на учения на НАТО /демек САЩ/ до руските граници под предлог "отбрана" не е демагогия. Че в САЩ има маса пустини и слабонаселени места. Толкова ли не може да се направи учение в Невада. Доколкото помня Русия ги прави на собствена територия. И пак аман от американски аршини! За нас може да другите без значение кои не може!!
  • 38 jforfk

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "И аз да кажа":

    За ваше сведение виждал съм пенсионер на 32 години. Студент в СУ. През 80-те години. Когато и аз бях студент. След 10 години служба на подводница /тогава България имаше дори подводница!!/. Като го пенсионирали решил да става адвокат. Подготвил се положил изпити и станал студент. И кандидат студенският изпит се полагаще от всички. И ако един АБПФК му пишат слаб на конкурсният изпит, ОТПАДА ОТ КЛАСАЦИЯТА НЕЗАВИСИМО ОТ ДРУГОТО. Колкото местата за АБПФК те бяха ДОПЪЛНИТЕЛНИ И СЕ ОТПУСКАХА САМО АКО ИМА КАНДИДАТ ИЗКАРАЛ ПОНЕ СРЕДЕН НА ИЗПИТА! Така беше през 80-те години. По рано не зная. Доколко не е успял да влезе Вашият познат в Художествената академия до голяма степен си е зависело от него. Но и сега е същото. Не всеки става студент там.
  • 39 Руснаците са некадърници

    2 4 Отговор
    Анимационнокосмическите войски са в шок, защото американските ракети са истински.
  • 40 jforfk

    10 1 Отговор

    До коментар #36 от "Не ставай смешен":

    Факти? Или си говорим така?! Може да направите маса проверки има го навсякъде. Достатъчно е да напишете Мк-41 в търсачката и ще видите, кой не спазва договорите. През 2002 САЩ излиза от договора ПРО. И строи Трети позиционен район в ... Румъния против ракетите на ИРАН?!?! Ами защо там, а не в Турция например?! Също член на НАТО и при това мног по-близо до Иран?! Не стига това, ами поставя контейнери Мк-41, радари клас "Иджис", абсолютно същите като на корабите клас "Арли Бърг", които изстрелват, както СМ-3 /ПРО/ ТАКА И "ТОМАХОУК" с радиус 1800 км.
  • 41 А три думи

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "С две думи":

    ЕС е създаден главно за да няма повече войни в Европа.Ако има такава война тя ще бъде цяла Европа и САЩ срещу Русия и Сърбия.Ха ха, а познай какво ще стане?
  • 42 Бай кор

    4 11 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    Защото Русия иска да срине Европа, за това.В САЩ няма как да стъпят никакви ушанки.За това ракетите се разполагат за защита на Европа.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 старото

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Спекулации на Кремльонските ватници":

    ха,че Путьо кога не е лъгал този смешен фъстък ???
  • 45 Стария

    2 1 Отговор
    Към коментар 41 нема да сте живи да видите
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ти па кой си

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Borislav popov":

    През 2018г Изнесените български отпадаци, за Швейцария, Франция, Белгия са 800000тона а внесените са 80000т.НеноДимов го твърди той беше министър и знае много по добре от теб селския къде носиш на дедоти голашите още. Ако тези държави не приемат тези 800000тона наш боклук в България ще има планини от зловония, защото нямаме технологии за да смогнем изгорянето им. Знаеш ли колко са скъпи филтрите на комините, че даже и българските милионери шефовете на централите не могат да си ги позволят.
  • 48 Номер 2 съм

    1 3 Отговор
    Защо ме изтрийте не знам, както и да е. България и да няма американски ракети, и да няма НАТО бази и войници, и един военен да нямаме. Ние сме в НАТО, а щом сме я НАТО ние сме мишена на Русия. Така, че няма значение дали сме разположили бомби. По-добре да ги има, отколкото да ги няма.
  • 49 Чебурнет

    1 5 Отговор
    Американците не били спазвали договорите... Ами тогава откъде руснаците извадиха веднага Буревестник, Шквал и други, уж "хиперзвукови" ракети, с които ни проглушиха ушите? Значи са си ги разработвали и преди, затова Тръмп им каза, че с такива тарикати не се преговаря и излезе от договора! Дано обкръжат Русия отвсякъде, че да не види джуджето откъде изгрява слънцето! Жалко само за обикновените руски хора, които са облъчени от пропагандата на Кремъл...
  • 50 Гласът на юга

    1 0 Отговор
    Разни пишлегари" пишат за Руския народ"ушанки" който изнесе тежестта на в.с.в. с 20 млн.жертви .А това дето се внася в България не е боклук, а му се казва " опашки" защото не се рециклира и се плаща скъпо за това, а парите къде отиват.?
  • 51 Николов

    1 0 Отговор
    Това което ще забърква Ревизоро в сравнение с Нено, ЩЕЕ много по голяма каша, въпроса е за чуждия боклук. ТОЗИ НОВОИЗЛЮПЕН МИНИСТЪР И НЕ МИСЛИ ДА СЕ СПИРА ГОРЕНЕТО НА БОКЛУЦИ ОТ ЕС. НИКОЙ НИЩО НЕ РЕЦИКЛИРА, ВСИЧКО СЕ ГОРИ, ЕДВАЛИ ИМА НЯКОЙ НА КОГОТО ДА НЕЕ ЯСНО, ЧЕ ТОЗИ БОКЛУК СЕ ГОРИ ИЧЕ НЯКОЙ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ПОЛУЧАВА МНОГО ПАРИ ЗА ТОВА.
  • 52 Гошо

    0 0 Отговор
    Да ще разположат и то съвсем скоро хипер звукови дето за секунди ще ударят камбаната на кремъл Руснаците се надуваха колко били силни сега ще ги видим!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания