18 Февруари, 2020 13:34 3 789 46

Сърбия до дни получава руските Панцири

  • панцир-
  • сърбия-
  • русия-
  • доставка-
  • оръжия

Споразумението за системите Панцир бе постигнато миналата година

Сърбия до дни получава руските Панцири - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Първата доставка на шест системи за противовъздушна отбрана Панцир-С1, които Сърбия е поръчала от Русия, се очаква до края на тази седмица, съобщава в. "Вечерне новости".

С вчерашното посещение на руския министър на отбраната Сергей Шойгу в Белград бе трасиран пътят за продължаване на успешното военно сътрудничество на двете страни, посочва вестникът, като припомня, че споразумението за системите Панцир бе постигнато миналата година.

Срокът за доставката на първия сегмент на комплекса изтича през втората половина на февруари. Комплексът Панцир-С1 е предназначен за близка защита на граждански и военни обекти от въздушно нападение във всякаква климатична и радиоелектронна обстановка през деня и нощта. Системата може да защитава обектите и от наземни и водни заплахи.

Сърбия и Русия подписаха споразумение за военно сътрудничество през 2013 г., а от 2016 г. Сърбия е похарчила около 600 милиона евро за покупка на руско оръжие.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    75 24 Отговор
    Сърбите си правят сметката, купуват супер модерна система на много добра цена. Ние купуваме ретро изтребители на най-високата цена, която някой някога е плащал за такива

    Коментиран от #2, #16, #21

  • 2 бай НАТО

    24 61 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Набутаха им боклуците - доказано негодни . В Сирия има 5 унищожени Панцира , при това не само от Ф-35 ,а и от Ф 16

    Коментиран от #8, #12, #14

  • 3 Рошко

    44 8 Отговор
    Ще дочакаме ли ефките дет са на хартия, че да ги пробваме
  • 4 съветска скраб

    18 50 Отговор
    С такива съюзници като руснаците - врагове не ти трябват ...
  • 5 мани мани

    17 39 Отговор
    за к'о им са? война ли ще водят? :) та да станат още по-малка територийка :) тръгнаха по пътя на просия, приятели да им се пишат :) смотаняци!

    Коментиран от #6, #9

  • 6 А стига бе

    43 3 Отговор

    До коментар #5 от "мани мани":

    Значи такива експерти като теб са тотални болни мозъци-за какво им били тези Панцери---еми защото откакто свят светува има една житейска истина-имаш силна армия-оцеляваш...нямаш -заминаваш на бунището на историята...По тази логика защо САЩ постоянно увеличават военният си бюджет? ама говорите като папагали
  • 7 Даммммм

    41 9 Отговор
    А ние точим сополи и гледаме нашите Фки на снимка-а 2 милиарда ги няма.Ама така е да си приятел с американците

    Коментиран от #10

  • 8 Симеон

    25 8 Отговор

    До коментар #2 от "бай НАТО":

    Ти от къде разбра ? Сигурно от сороската пропаганда ?
  • 9 Ракетчик

    30 11 Отговор

    До коментар #5 от "мани мани":

    С тия ракети ще свалят като врабци таралясниците ф16 дето сме го платили на тъмно.
  • 10 Бай хой

    31 6 Отговор

    До коментар #7 от "Даммммм":

    Двата милиарда Дим да ги няма. Няколко стотин милиона за л39 на които се обучават пилотите за фъ16 блок70 вх. Б ЕТ 8 сп 74 също дим да ги няма. Тези пилоти ги обучават в момента на наши самолети тука и за наша сметка. Значи в двата милиарда не влиза обучение. Теглиха 400 милиона за реконструкция на пистите и тях дим да ги няма. Значи и това не влиза в двата милиарда. Голямо американско грабене от Българския народ.

    Коментиран от #46

  • 11 ТТТТ

    17 8 Отговор
    Както е тръгнало следващата Сирия ще е на територията на Сърбия ! Дано греша, но тия американци с шефове евреи няма да се спрат, докато не погубят всички!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Лети ли рапторчето?

    21 8 Отговор
    Нема префърка повече над Сърбия еФки ! Панцири ще дебнат и муха не може да им избяга!
  • 14 Бай хой

    27 9 Отговор

    До коментар #2 от "бай НАТО":

    В Сирия има свалени и Фъ16 израелски ъпдейт по силен от блок 70. И то свалени със пво от преди 70 години със сс125. А ги набутаха на нас. Ко ши каиш за тази скрап за милиарди.

    Коментиран от #18

  • 15 Монгола

    33 8 Отговор
    Честито на сърбите, обезпечиха си небето от набези на гладна и алчна соросня.
  • 16 куха руска лейка

    19 28 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Много си кух бе лъолъо предателски.Панцир е най-калпавото ПВО като дори и с прашка имаш по-голям шанс да свалиш самолет.Нашите чисто нови Ф-16 са с характеристики на 5то поколение и дори руската сволоч няма по-модерни изтребители в жалката им авиацийка ! Допотопния Панцир няма шанс срещу нашите Ф 16

    Коментиран от #20, #22, #27

  • 17 Гоце Делчев

    14 6 Отговор
    И Македонците ако си поръчат панцери то на нас кво ни остава освен да се молим на китайците да ни построят за една седмица фабрика за памперси +50 кг. и да видим турчоляка и гърците как ще ни събират памперсите от р. Марица
  • 18 бай НАТО

    10 12 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    Има свален един ,и то поради пилотска грешка . И не е вярно ,че израелския ъптейт е по добър от блок 70. Но е добър. Той позволява на самолета да лети много ниско .
    А колко Панцира станаха на пихтия - 5 пет.

    Коментиран от #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Rado

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Правят ли разлика между пътнически самолет и балистична ракета?

    Коментиран от #29

  • 22 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "куха руска лейка":

    Нашите цццц бря бря.Дека са нашите бе бря?
  • 23 Бгтоо

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "да го духат руските краварски сороси":

    И токова нямаааа.Кондом пълен.
  • 24 ЪРП

    13 14 Отговор
    Както ги набутаха на Асад ,така ги набутват и на Сърбия. Това са пълни боклуци и руснаците си то знаят . Уж сваляли някакви дронове -но нито снимки се появиха ,нито видео. Май тия дронове са просто фейк да не им паднат съвсем акциите на Панцир.

    Коментиран от #30

  • 25 🐖🐖🐖🐖🐖..

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "да го духат руските краварски сороси":

    🖕🏾🖕🏾🖕🏾🖕🏾🖕🏾🖕🏾🖕🏾🖕🏾
  • 26 мани мани

    5 5 Отговор
    ще ги изтъпанят и на вторият си парад тая година :) тая година ще им е за 2 път ... миналата година на сефтето се осраха яко :) а просяците блядкси изтанцуваха с мажоретки вместо със самолети, ама к'о да ги прайш те толкоз си могат горкичките :)

    Коментиран от #32

  • 27 Да ти го натъпча

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "куха руска лейка":

    в кухата и пробита лейка вместо това,което е на раменете. Специалистите по самолетите казват,че с модернизация не може да се премине от едно поколение в друго ти ми разправяш,че бил с характеристиките на 5-то поколение. Първо американците нямат самолет покриващ изискванията за това поколение,та камо ли да направят модернизация на такъв от 4-то да достига 5-то. Когато някой неща не ги разбираш и не си в час не се изказвай,защото звучи глупаво.
  • 28 И от къде извади

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "бай НАТО":

    бройката 5,че не се сещам,а що се отнася до този блок,къща или вила или там каквото и да е,самите американци не знаят как ще изглежда,а и най-добрите доработки на този тип самолети са ги правили израелците. Това да лети ниско може всеки самолет от това поколение,а някой го могат и със свръх звукова скорост и те са руски. А, руската база в Сирия я охраняват точно с Панцири и отлично се справят дори със самоделните дронове,които са трудни за прехващане да не говорим за такива големи обекти,като самолети и ракети. А унищожената единствена бройка на Панцир и то сирииски е поради свършване на мунициите и пак грешката е на сирииците.

    Коментиран от #34

  • 29 Те правят а

    11 1 Отговор

    До коментар #21 от "Rado":

    вашите краварски въобще могат ли да реагират бе пън прост. В Саудитска Арабия дори не можаха да засекат дроновете краварските пейтриъти. Голам смях,сега СА ще взема С400 и Панцири.
  • 30 Има доста видеа

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "ЪРП":

    в мрежата с останки от свалени самоделни дронове на джихадисти и техни привърженици свалени от Панцирите,а видео с директно попадение няма как да се направи,защото трябва предварително да знаеш кога и от къде ще ги пуснат за да ги снимат,но в реалността това е по друг начин и за това не се получава. Само при краварите се получава,защото предварително оглеждат и снимат фейковата новина.
  • 31 Рашка с чашка

    3 11 Отговор
    Вие не сте виновни! Толкова много са ви набивали в чутурите че съветската /руска техника е най - най - добрата, че вече сте станали коне с капаци! Когато руснаците направят читав граждански самолет, тогава може да направят и читав военен. Когато направят автомобил, който не е бледо копие на стар Фиат, като Лада, тогава може и да направят и военна техника по-добра от западната. А реално руската техника е евтина , нищо повече и има защо да е евтина.

    Коментиран от #35

  • 32 Това с мажоретките

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "мани мани":

    и танците е запазена марка на гейропа солташака на кравария,един дол дренки са. Предимно мъжка любов се шири в армиите им и се губят в обикновенни паркове при учения.
  • 33 Рашка с чашка

    2 6 Отговор
    Асът на асовете Ерик Хартман 352 потвърдени въздушни победи, в едно интервю казва - три съветски самолета се равняват на един западен ( немски, английски, американски). Това обяснява факта че през ВСВ всички страни които са воювали във въздуха срещу руснаците имат много изявени асове. Немци, финландци, хървати унгарци. Финландия има най-много асове на глава от населението в света вследствие на Зимната война.

    Коментиран от #36

  • 34 Рашка с чашка

    1 10 Отговор

    До коментар #28 от "И от къде извади":

    Няма нито един съветски /руски изтребител с положителна статистика. Каквото искаш разсъждавай, фактите са такива. Миг-29 - победи 6,загуби 28. Ф-16 победи 76, загуби 1. И интересно кой руски изтребител може да развие 1960 км /ч без форсаж като Ф-22?

    Коментиран от #37, #38

  • 35 Не е приоритено да

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "Рашка с чашка":

    правиш кола лукс,когато можеш да си я купиш на готово. Но е по-добре да имаш модерно оръжие за да се защитиш от този тъпан,който ти гледа в канчето и желае да те завладее. Та с две думи Русия си произвежда и коли и самолети пътнически и локомотиви и ракети за извън орбита,и всичко,а виж ти какво произвеждаш и ми отговори на въпроса онези кравари,които произвеждат коли кютуци и самолети пътнически,които катастрофират непрекъснато кога ще си произведат ракета и двигател за нея за да стигат поне до МКС,а не да се возят,като на такси на руските такива? Защото това е доста по-трудно от производството на една ламарина с 4 колела и 4 седалки. Когато слагаш картите на масата бъди убеден,че си силен,а не да хвърляш половинчата информация гего такава.

    Коментиран от #40

  • 36 Ха това си го

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Рашка с чашка":

    измисли ли. Или на тоя фашага са му били малко годините каторжен труд в ГУЛАГ. Трябвало е Сталин да не се церемони с такава измет,обаче го е разменил,като стока,като добитък на селско стопански пазар.Няма по голяма низост за човек да го разменят,като стока. И ми го даваш,като кумир. А що се отнася до тогавашните и сегашни руски самолети,то те нямат нищо общо. Доказателство е и корейската и виетнамските войни в които са се срещали пилоти от двете най-могъщи сили,като резултата винаги е бил в полза на руснаците.
  • 37 Извинявай обаче не

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Рашка с чашка":

    си запознат по темата. Су 57 е с обхват на безфорсажна скорост от 1300 до 2100 км/ч,а скоростта на Ф 22 на ниска височина е 1950 а това не означава безфорсажна. Не бъркай двете неща разликата е голяма. Като макс. скорост на Ф 22 е приблизителна до тази,която споменаваш,че развива на безфорсажен режим.

    Коментиран от #43

  • 38 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "Рашка с чашка":

    Кой американски изтребител може да лети с 3500км/ч? За статистиката американските загуби само във Виетнам са две три хиляди, Корея хиляда и петстотин къде ги измисли тия фълшименти. Не ни пробутвай натовски лъжи представящи отстрелването на самолети без оръжие и осветявани от сускс за победи. Руски пилоти са се срещали след осемдесетте единствено в Афганистан с американски самолети и статистиката отново е за СССР. Та така реалността е след всв няколко стотин загубени съветски срещу няколко хиляди хамерикански. Показателно. Затова и над Сирия щом ф22 види сушка дим да го няма.

    Коментиран от #39, #42

  • 39 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Бай хой":

    Ауакс вмести сускс. От къде я измисли тая дума редактора?
  • 40 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Не е приоритено да":

    Тоя си мечтае с най луксозна кола да си джиткс между европейски и нигерийски боклук и да си похапва бракуваната им храна. Няма да я дават на свинете я.

    Коментиран от #41

  • 41 Рашка с чашка

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Бай хой":

    Както казах, не сте виновни! И в Корейската война Миг-15 има по-лоша статистика от Ф-86 при срещите по между им. Голямите загуби на самолети при американците са при бомбардировачите. Миг-15 е добър срещу тежки и бавни самолети защото е с голямокалибрени оръдия, които имат ниска скорострелност. В боя между изтребители Миг-а почти е нямал шанс срещу Сабера с неговите 12,5 скорострелни картечници. Това е все едно да стреля по гълъби с бренеке за глиган. Добре би било да четете преди да пишете.
  • 42 Рашка с чашка

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Бай хой":

    Над Сирия Су-35 бил застанал зад Ф-22, който избягал, чух това. Само че ще те разочаровам, AIM 9X с които е въоръжен Ф-22 без проблем унищожават цели зад самолета, противникови самолети и ракети. На Ф-22 не му е нужно противника да му е пред носа, както е при руснаците, Су-то не е било в по-изгодна позиция за това че е отзад. А иначе защо Ф-а избягал, ами защото може да го направи с лекота, има много по-добро ускорение от който и да е руски самолет. Понеже питаш за максимална скорост, рекорда е на Блек бърд, случайно или не това е американски самолет.
  • 43 Рашка с чашка

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "Извинявай обаче не":

    Запознат съм с прототипа Су-57, както и с другия Су-47 Беркут, властелин на небето! И двата едва ли ще се състоят. От Беркут всички прототипи катастрофираха, а първият сериен Су-57 се разби в тайгата.
  • 44 гост

    3 0 Отговор
    "Системата може да защитава обектите и от наземни и водни заплахи" - особено от водните заплахи е наложително да се защити, защото сороснята е пуснала крокодили в р. Сава.
  • 45 bulgarin

    0 0 Отговор
    po dobre da si biaha kupili prashki te sa po efektivni ot ruskite bokluci
  • 46 bulgarin

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    bay huy are stiga reva che veche stavash dosaden i smeshen
Новини по държави: