Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 16:06 2 553 20

Виктор Орбан е диктатор

  • клара добрев-
  • унгария-
  • виктор орбан

През последните 10 години в Унгария не е имало инвестиции в болниците, в здравеопазването, в училищата и в университетите

Виктор Орбан е диктатор - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Заспиващите в демокрация се събуждат в диктатура", каза родената в София Клара Добрев, евродепутат от Унгария от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и от опозиционната Унгарска демократична коалиция. Тя е заместник-председател на Европейския парламент.

"Много ми е тежко сега, понеже на първо място съм унгарка с български произход, но ми е много тежко да гледам моята страна как в последните 9-10 години, откакто Виктор Орбан и "Фидес" /Унгарски граждански съюз/ са на власт, как ставаме все по-зле, по-зле, как се отдалечаваме от Европа. И гледам другите страни - България, Румъния, Словакия, как се доближават до Европа. Това е една от причините защо съм станала политик", каза в предаването "Хоризонт до обед" Клара Добрев.

След кризата от 2008 -2009 година в много държави по света започна повишаване на Брутния вътрешен продукт, според евродепутатката.

"Унгарският растеж върви в същата посока и със същите цифри както цяла Източна Европа. Няма да е винаги така. Както знаем в международната икономика на света винаги има периоди на растеж и после има периоди на падане. Трябва да се подготвяме за тези неща. В Унгария никога в последните години нямаше толкова голяма разлика между най-богатите и най-бедните в страната. Просто цялата политика върви на като чели да реже страната на две части- на една много малка част, където са по-богатите и една огромна част, където са най-бедните хора".

Според Клара Добрев през последните 10 години в Унгария не е имало инвестиции в болниците, в здравеопазването, в училищата, в университетите.

"Орбан направи една система, където само неговите думи се чуват. Има няколко места в Унгария, където няма начин да се чуе например моят глас или гласът на опозиционните политици. Не сме в телевизията. Почти всички печатни вестници, които отиват в провинцията, са в ръцете на "Фидес" или Орбан. Няма да видите статия, където да има интервю с мен или с другите опозиционни политици", коментира Клара Добрев.

Според нея управлението в Унгария е диктатура.

"И заспахме малко демократи и не сме си пазили демокрацията, така, както трябва да се пази и каквато е урок за всички ни, че демокрацията е също като въздух, в момента, когато изчезва, тогава много започва да ни липсва. И затова всеки ден трябва да погледнем, и всеки ден трябва да се борим никой да няма възможност да ни вземе правата, които са ни дадени в една демократична държава", изтъкна Клара Добрев.

Позицията на министрите, депутатите и президента са временни.

"Когато душевно един политик не може да разбере, че неговата власт трябва да е временна, защото това е най-важното в демокрацията, че всички власти и всеки, който е на власт е временно там. И в момента, когато някой не може това да търпи душевно, тогава става диктатор. Това стана с Виктор Орбан“, коментира евродепутатката.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    44 8 Отговор
    Тая е хухавела-тотална...приближавали сме се до Европа...? Май тия щом влезнат във власта веднага губят реалната си представа за живота ни тук
  • 2 Бат Бойко

    13 29 Отговор
    С Виктор сме като близнаци.
  • 3 Мунчо

    57 4 Отговор
    Предлагам бартер-ББ за Орбан плюс къща в Барселона!
  • 4 Смях

    13 26 Отговор
    Сега ще скокне агент Николайчо и ще я направи на бъз и коприва. Как смее тая жена да хвърля сянка по светиня му? Безгрешният, богоизбран Виктор Орби.
  • 5 русенец

    52 6 Отговор
    Може да е диктатор, ама умен и с достойнство! Унгария върви напред, животът на унгарците става по-добър, а Сорос(който е унгарец) даже не смее да припари в Унгария. При нас - Тиквата също е диктатор, но прост пожарникар. България продължава да копае дъното, а фюрерът ни да се чуди на кого по-напред да се огъзи.
  • 6 Мислещ

    21 2 Отговор
    Ъмм, тази знае ли тиквата колко години е на власт у нас? Нещо й издиша логиката/пропагандата.
  • 7 Философа

    39 3 Отговор
    30 000 € дават на майките над 40г за първо дете безлихвен заем за второ дете им дава 30 000 € безвъзмезна помощ в Унгария. Кога ще ги стигнем унгарците и Орбан?
  • 8 Ввв

    35 5 Отговор
    Диктатор е за Сорос...
  • 9 Антикомунист !!!!

    22 4 Отговор
    Орбан е антикомунист не вярвам да е диктатор
  • 10 Гошо

    19 5 Отговор
    Е то и тая евродепутатка също трябва да разбере че и неината е временна даже по временна от тая на Орбан
  • 11 Ооооооооо

    29 0 Отговор
    Кларке, ела за 2-3 месеца в България, та да видиш живот и чудо! Няма да припариш повече! Като имаш и български корени, ако знаеш езика ни, погледай новините по всички канали вечер... Сигурно ще се откажеш от думите си!
  • 12 Важно е как !!!

    16 2 Отговор
    Щом живеят хората добре,значи ,че държавата се управлява добре !! Диктатор е този,който ограничава правата и развитието на хората!!!
  • 13 Цако

    20 1 Отговор
    Ако в Унгария е диктатура, значи тука е див феодализъм или робство, нямам думи да го определя точно. А Орбан не може да стъпи на малкия пръст на мафиота от Банкя.
  • 14 А Путин ???

    4 11 Отговор
    А Путин какъв е ??? Руснаците живеят ли добре ????
  • 15 Равносметка

    4 11 Отговор
    Права е Клара Добрев !!! От коментара и се разбира,че и Унгария още не е достигнала напълно другите Европейски държави !!! А да не говорим за Румъния,България и други Балкански държави !!!

    Коментиран от #18

  • 16 някой си там

    19 2 Отговор
    Всеки, който не е на служи на Сорос и краварите е "диктатор"?
  • 17 Шопо

    2 2 Отговор
    Лизни,близни л@пни гоууууу
  • 18 Ба си

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "Равносметка":

    Ба си и равносметката бре папурчо.
    Щом заблудения народ 😂го потдържат и са доволни от живота,сигурноста,здравеопазването,пенсионното,стабилноста знач е диктат така ли?
    А кога ти съдират задника и плащаш и предплащаш за здравеопазването ,пенционерите гладуват,цените непрекъснато растат,полис и прокуратура си менкат само престрелки.,е домокрация така ли?
    Ба си и олигофрена си.
    Па нека ни фалят (според думите на управниците ни)колко сме добре.
    Тйо за туй ората избегаа на вън,па и специалистите де.
  • 19 Логика

    6 2 Отговор
    Не е много коректно да се правят класации, когато не познаваме много добре всички министър-председатели и президенти в страните от ЕС, но от тези, които са по-активни в съюза спокойно можем да кажем, че Виктор Орбан е най-опитният и най-реално преценява обстановката.
  • 20 Некойси

    0 1 Отговор
    Всичко казано от тази КУЧКА е лъжа! Този буклук - Клара Добрев - е потомък на най-мръсните комунисти от Унгария! Аман от Соросоидните простотии и лъжи на "дойче веле"!
Новини по държави: