Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 13:08 1 462 3

Кандидатите за убежище в ЕС се увеличават

  • ес-
  • мигранти-
  • венецуела

Ръстът е предимно за сметка на молби от граждани на страни с безвизов достъп до Шенгенското пространство

Кандидатите за убежище в ЕС се увеличават - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Молбите за предоставяне на убежище в Европейския съюз през 2019 г. са се увеличили, сочат публикувани официални данни, предаде АФП.

Статистиката показва сериозно увеличение на венецуелците.

Подадените заявления са над 714 000, съобщи Европейският офис за убежищата (EASO) – увеличение с 13 процента на годишна база, което е първо от 2015 г.

EASO посочва, че ръстът е предимно за сметка на молби от граждани на страни с безвизов достъп до Шенгенското пространство, а не толкова от нелегално навлизане в ЕС, каквото бе регистрирано през мигрантската криза през 2015-2016 г.

Трите страни, от които произхождат най-много кандидати, са Сирия (72 000), Афганистан (60 000) и Венецуела (45 000). Броят на венецуелците се е удвоил в сравнение с 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    3 0 Отговор
    Че те венецуелците като нямали пари за хляб, откъде намериха пари да ги докарат до Европа, или май с американски конвои са ги докарали само и само да не отидат в Дебеликанските щати и да накарат гражданите там да постят съвсем малко.
  • 2 така така

    3 0 Отговор
    ма*м*няците се увеличават.
  • 3 чалма тв

    0 0 Отговор
    пак чалми ,пак социални помощи,тези мързеливи орди трябва да ги пращат на марс..
Новини по държави: