Last news in Fakti

28 Февруари, 2020 12:45 9 271 98

Десетки турски войници загинаха в сирийски удари в Идлиб

  • сирия-
  • турция-
  • идлиб-
  • башар асад

Нова ескалация на напрежението между Анкара и Москва

Десетки турски войници загинаха в сирийски удари в Идлиб - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 33 турски войници загинаха снощи при въздушни удари на армията на сирийския президент Башар Асад срещу позиции на турската армия в сирийската провинция Идлиб.

Още няколко души са тежко пострадали при нападението.

Анкара нанесе ответни удари по позиции на армията на Башар Асад. "Всички известни позиции на режима бяха обстреляни от нашите сухопътни и военновъздушни части", каза в комюнике ръководителят на Дирекцията по комуникации в турското президентство Фахреттин Алтун. Според турския военен министър армията на страната е унищожила с авиация и артилерийски огън 5 сирийски хеликоптера, 23 танка, 23 оръдия, по една противовъздушни системи СА-17 и СА-22, както и над 300 сирийски военни.

Сирийската обсерватория за правата на човека съобщи, че в резултат на турски удари срещу сирийски цели са загинали 16 сирийски военни.

Вследствие на ескалацията на напрежението в Сирия в Анкара се проведе извънредна среща, председателствана от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган. Заседанието в президентския дворец продължи два часа и в него взеха участие военният и външният министър, началникът на Генералния щаб, ръководителят на разузнавателната служба МИТ и други високопоставени официални лица. Крайната националистическа Партия на националистическото действие, която подкрепя управляващата Партия на справедливостта и развитието, и опозиционната Народнорепубликанска партия проведоха извънредни заседания на ръководствата си във връзка с обстановката.

По-рано Русия обвини Турция в нарушаване на споразумението от Сочи и че е подкрепила с артилерийски огън въоръжените бунтовнически групи в Идлиб, а в руски медии се появиха информации, че са били използвани преносими зенитни ракетни комплекси (ПЗРК) срещу сирийски и руски самолети и хеликоптери. Такива кадри бяха публикувани и в социалните мрежи.

При турски удари за 17 дни са били ликвидирани над 1700 сирийски военни, 55 танка, 3 хеликоптера, 18 бронирани машини, 29 гаубици, минохвъргачки, складове за боеприпаси, съобщиха турски медии. Точният брой жертви и поражения на сирийската армия не могат да бъдат потвърдени от независими източници.

САЩ призоваха за прекратяване на настъплението в Идлиб и изразиха подкрепа за Турция. "Заставаме зад нашия съюзник в НАТО Турция и продължаваме да призоваваме за незабавно спиране на тази отвратителна офанзива на режима на Асад, на Русия и на силите, подкрепяни от Иран", каза в комюнике говорител на Държавния департамент.

От своя страна министерството на отбраната на Русия обяви днес, че турските военни, които са били атакувани в Идлиб, са се намирали сред „терористи“.

„Турски войници, които са били в бойни формации на терористични групировки, са попаднали по огъня на сирийски военни“, съобщи ведомството.

Турция отхвърли руското твърдение. „Искам да подчертая, че при атаката нямаше въоръжени групи около военните ни части“, каза военният министър Хулуси Акар.

Русия изпраща два бойни кораба с крилати ракети „Калибър“ към сирийския бряг, обяви на свой ред руския Черноморски флот на фона на засилващото се напрежение с Анкара. Фрегатите „Адмирал Макаров“ и „Адмирал Григорович“ преминаха през Босфора край Истанбул, след като по-рано тръгнаха от Севастопол на полуостров Крим.

Руската бойна авиация не е участвала във въздушния удар в сирийската провинция Идлиб, при който загинаха повече от 30 турски военни, съобщиха от руското министерство на отбраната.

В публикувано на сайта на ведомството официално заявление се посочва, че въздушното нападение е било в отговор на широкомащабно настъпление на терористите срещу позициите на сирийската армия. Освен това турските военни били в редиците на отрядите на международните терористи.

От министерството уточняват, че според данните, подадени от Анкара в руския Център за помирение на враждуващите страни, в район на селището Бехун не е трябвало да има никакви подразделения на турската армия. Веднага след получаването на информацията за пострадали турски военни са били взети мерки за пълното прекратяване на огъня и за осигуряването на безопасното евакуиране на ранените и на телата на убитите.

Междувременно постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заяви, че единственото решение на проблема в Идлиб и в Сирия като цело е „окончателното и необратимо изгонване на терористите от страната“.

Десетки турски войници загинаха в сирийски удари в Идлиб

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че свиква за извънредно заседание на посланиците на държавите от пакта.

Посланиците ще обсъдят обстановката в Сирия по искане на Турция. Уточнява се, че искането е по чл. 4 от Вашингтонския договор, според който всяка държава от алианса може да поиска консултации със своите съюзници, ако установи заплаха за своята сигурност, териториална цялост или политическа независимост.

Столтенберг снощи осъди въздушните удари на Сирия и Русия в сирийската провинция Идлиб.

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел от своя страна призова всички страни в конфликта към сдържаност и предупреди, че напрежението в Идлиб може да ескалира в голям международен конфликт.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усеин Стефанов 🇹🇷🇧🇬

    37 187 Отговор
    Долу ръцете от Република Турция!!!Целия Български народ скърби за всички загинали Турски войници.

    Коментиран от #6, #11, #21, #41, #70, #88

  • 2 Обичам свинска пържола

    66 13 Отговор
    Затишие пред буря. Скоро пак ще има от същото.

    Коментиран от #98

  • 3 Ген.Боцев

    42 17 Отговор
    По мое нареждане Българската армия е поставена във повишена бойна готовност.Изтребители Миг-29 провеждат патрулни полети около турската граница,650 танка,700 бтр, и 2000 военни автомобила с 27000 войници са на границата,35 щурмови и 30 транспортни хеликоптера Ми-24 и Ми-17 са на границата

    Коментиран от #23, #32

  • 4 Играч

    75 13 Отговор
    Майка си ли търсят там.
  • 5 Ген.Боцев

    18 8 Отговор
    Изтребители Миг-23 в количество от 45 единици са пребазирани в Авиобаза Равнец,35 изтребителя Миг-21 се намират на авиобаза Безмер

    Коментиран от #72

  • 6 гост

    46 16 Отговор

    До коментар #1 от "Усеин Стефанов 🇹🇷🇧🇬":

    Ти па са изплесна по гол корем на песъко...бОли ма коранагата за тия михлюзи, даже ми се струва че са малко тия 30 пуйчета. Абе да са живи и здрави и честито на майките им.Така е, ако си беха дОма стяли, не биха ножа видяли.

    Коментиран от #9, #10, #29

  • 7 Даааа

    30 12 Отговор
    Тя войната е ясна, ще има жертви. Но какво ще правим със сирийците, които идват и към нас. Май трябваше да остават в първата държава от ЕС

    Коментиран от #14

  • 8 Факир

    46 15 Отговор
    Тръмп не бил умен!
    Как се изниза от Сирия!
    Знаел е,че тъпаците ще се сбият!

    Коментиран от #25

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хахахахахахахаха!

    38 4 Отговор

    До коментар #1 от "Усеин Стефанов 🇹🇷🇧🇬":

    Брат, спри дрогата!
  • 12 Браво

    75 11 Отговор
    "Столтенберг снощи осъди въздушните удари на Сирия и Русия в сирийската провинция Идлиб." - тоя пеерас осъжда сирийската армия, че е в Сирия и защитава териториалната цялост на Сирия !!!
  • 13 Иван

    44 13 Отговор
    Боклука Столтенберг поканил ли е представители на бойците или Турция ще ги представлява?
  • 14 сггсгс

    38 2 Отговор

    До коментар #7 от "Даааа":

    Какви сирийци тия повечето са афганистанци и пакистанци

    Коментиран от #34

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Асан

    10 49 Отговор

    До коментар #15 от "Асане, яж 💩💩💩💩💩":

    Турски Ф-16 да нанесат ракетни удари по София,Варна,Бургас,Пловдив

    Коментиран от #19, #22

  • 17 80 милиона са

    25 18 Отговор
    да ги трепат да намаляват!

    Коментиран от #30

  • 18 Шабан

    32 14 Отговор
    Има една такава поговорка, другари и другарки! Не се радвай, на чуждото нещастие, защото не се знае какво и на теб ще ти донесе съдбата!? Така че, по-разумни бъдете!

    Коментиран от #27

  • 19 Българин

    9 32 Отговор

    До коментар #16 от "Асан":

    Като вкараме руската измет в трудови лагери няма са има провокатори с ник Асан.
  • 20 Обичам свинска пържола

    29 5 Отговор

    До коментар #9 от "Асан":

    Възпитанието и културата на турчина край няма копаят дъното. Защо обаче модераторът търпи?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Водородна бомба за турция 💣💣💣

    23 13 Отговор

    До коментар #16 от "Асан":

    Ердоган ще заминава при Алах Шейтана! Хахахахахахаха!
  • 23 Ххх

    25 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ген.Боцев":

    Откъде си измисляш тези цифри за армията ни ? Това да не ти е по Тошово време ? Те в складовете и мобилизационните резерви надали разполагат с толкова техника, общата численост на армията надали надвишава 27000 души, включително чантаджиите от министерството и другите благи службици, ти всичките ги прати на границата !
  • 24 гОсТ

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Асан":

    Айде у лЕво бе, маймун смотан..ти ли ще ме учиш на правопис бе, лай но миризливо...

    Коментиран от #31

  • 25 Асад

    15 6 Отговор

    До коментар #8 от "Факир":

    Ще му дойде редът и на Перчема,първо да
    приключим със Смърдоган...
  • 26 Обичам свинска пържола

    33 5 Отговор
    Ердоган е примат пещерняк!!! Вчера казва пускам бежанците нека да залеят Европа, днес вика НАТО за помощ част от което са и ЕС. Първо заплашваш и изнудваш приятелите си после викаш за помощ. А спомняте ли си като бомбиха Американски конвой на няколкостотин метра от тях как се дуеше този пуек а сега на колене пред Тръмп за Пеитриат. Такова унижение дали Турция някога е преживявала?

    Коментиран от #35

  • 27 Абе Настрадин Шабане

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Шабан":

    много набожен стана! Сори да я лупаш тая чутуръ!

    Коментиран от #66, #73

  • 28 А хабер

    8 23 Отговор
    ,,,А хабер,,, показва на живо как Турските безпилотни самолети вдигат във въздуха като балони руските танкове и зенитни установки.Имаш чувството си пред компютъра а железата хвърчат като фоерги по въздуха

    Коментиран от #37, #38, #50, #69

  • 29 С това

    24 12 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Циганските вестници лъжат!!! убитите са над 400 души от двете страни 260 сирийци и 183 турци ,повечето от Сирийските жертви са цивилни от башибозушките бомбардировки на сляпо има най малко 2 турски летящи кенефа свалени
  • 30 Дурхан

    7 39 Отговор

    До коментар #17 от "80 милиона са":

    Мамицата ти православна курва ..това са ми братв и сестри бе !

    Коментиран от #36

  • 31 Асан

    8 26 Отговор

    До коментар #24 от "гОсТ":

    Аз щете уча бе християнски олигофрен дае думи неможеш да напишеш миризлив дебил дейба лайното ще учи турчин как да пише на Български език ходи си наври главата във мишата ти дупка преди да я размажа с теслото

    Коментиран от #53

  • 32 хаха

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ген.Боцев":

    ВИЦ НА ДЕНЯ! )))
  • 33 Ай стига бе

    30 8 Отговор
    При турcки удaри зa 17 дни ca били ликвидирaни нaд 1700 cирийcки вoeнни, 55 тaнкa, 3 хeликoптeрa, 18 брoнирaни мaшини, 29 гaубици, минoхвъргaчки, cклaдoвe зa ."...Посмали манго!
  • 34 Даааа

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "сггсгс":

    Какво значение има какви са като са вече пред вратата
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бай хой

    16 5 Отговор

    До коментар #30 от "Дурхан":

    Е вече имаш печени братя и сестри. Ще ядеш и курбань. Кво са правиш на недоволен. А и си за Ернасран значи се надяваш на още курбань.
  • 37 Обичам свинска пържола

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "А хабер":

    Е щом хабер казва сигурно е вярно 1М сирийски войници са убити това прави лй те по щастлив???
    Ама като убиете войници на САА горди не може се говори с вас а като стане обратното ама чакай сега вие не можете така?!?!!?
  • 38 ЮСЕИН manafa

    18 2 Отговор

    До коментар #28 от "А хабер":

    Не знаеш ли заканата на Путин при сваления су24 каква беше че при подобно нещо турция ще бъде изпепелена ,но дочух че в Либия от измислените турски дронове 4 бр вече са дали фира.
  • 39 Pokoloko

    9 1 Отговор
    Агресори.
  • 40 Осман 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    4 25 Отговор

    До коментар #35 от "Асан 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷":

    Браво Асан даже аз ако си избърша сополите те щеса достатъчни да удавят поне 10 Българина а ако се изсера сигурно моите лайна ще стигат да удавят 25 гяури

    Коментиран от #58

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 НАТО - Сополенберг

    15 4 Отговор
    Решихме, изпращаме катафалки, чували и ковчези за турската армия!

    Коментиран от #45

  • 43 Истината

    10 9 Отговор
    Руски хибридници с турски никове се опитват да затормозят и опошлят коментарите и да предизвикат омраза към турците. Все стари и изтъркани руски номера.
  • 44 Сейхан Ибрямов Село Братово Тще

    1 22 Отговор
    С една плюнка ще удавя поне 5 Българина а със една пръдня ще задуша 10 Българина аз живея в село Братово Община Търговище син съм на кмета на селото който иска проблеми да дойде чакам ви мизерни Българи щеви спукам от бой елате бе чакам ако ви стиска!

    Коментиран от #47, #48, #54, #80

  • 45 Истината

    2 10 Отговор

    До коментар #42 от "НАТО - Сополенберг":

    Да не стане пак както край Дейр ез Зор. Самолетите няма да насмогнат да пренесат ГРУЗ 200 за Русия.
  • 46 Усеин 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    0 8 Отговор

    До коментар #41 от "666":

    Със една плюнка щете удавя
  • 47 Българин

    2 10 Отговор

    До коментар #44 от "Сейхан Ибрямов Село Братово Тще":

    Ти си руска подметка и пълен мизерник.
  • 48 666

    10 0 Отговор

    До коментар #44 от "Сейхан Ибрямов Село Братово Тще":

    КАТ ДОИДЕ КАСКЕТА И ША ТИ ПРОДУХА АНУСА.
  • 49 Vor v Kremle

    1 7 Отговор
    Kogato Turciq reshi da prevarne Russia v svoi blizak saiuznik, napravi nai-goliamata si greshka... tozi neestestven alianz, mejdu dvama despotichni diktatora, ot koito ediniat dreben i pleshiv, a drugiat visok s nakadreni mustaci, e normalno da zavarshi s bratoubiistvena voina po mejdu im... Prepratka kam istiriata, Stalin edin ot nai-blizkite saratnici na Hitler, dori provedoha savmesten marsh v Brest... i potrivaha samodovolno race ot pliachkara, koiato si razdeliha, Polsha, Pribaltika....znaete kakav beshe izhoda...
    Regep +Putkin="vechna liubov"... dio koga???
  • 50 Бай хой

    14 3 Отговор

    До коментар #28 от "А хабер":

    Тоя хабер хич хабер си няма какво се случва. С един терможаричен заряд сирийците изпържиха според официалните данни 70 амуджи. 33 на място другите полуготови в Насионал състояние. Само с един заряд цяла колона бронирани машини. Ти разправяш че си гледал анимацийки. Не ти ли влиза в празната чутура че щом турците открито нападат сирийските позиции то и сирийците ще ги атакуват? Стига ли ти на пипето че 18 турски блокпоста са обсадени и сирийците досега не ги закачаха. Не разбираш ли че Ернасран ги стори курбань на болните си амбиции? Много бой ще ядат още фесовете.
  • 51 Бай хой

    6 0 Отговор
    Термобаричен не терможаричен да еа и скапания редактор.
  • 52 БАШ БОЙКО

    3 11 Отговор
    Ако Ердоган докаже че руснака е бомбардирал Турските цели умишлено то днес в Белгия Турция свика конференция на Нато не за помощ а да каже че е във военно положение и границите и са застрашени и да активира договора от Монтроу за блокирането на всички кораби които искат да минат през Босфора

    Коментиран от #56, #57

  • 53 Велика България

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Асан":

    Усещаш ли, че вече пътуваш...Дойде ти времето!!!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 оня с коня

    5 8 Отговор
    НЕ МОЖЕ Русия да наема ПРОСТАЦИ И ЛУМПЕНИ с Обазование "Забавачка" за Реализация на Хибридните й Атаки в БГ с цел ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ на Властта и да очаква ЧИТАВИ РЕЗУЛТАТИ.А е КАЗАЛ Великият Ленин - че КАДРИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО,ама Русия си кара по Друга Поговорка - че "Като няма риба и Ракът е Риба":)Казвам всичко това като Анализирам ТОЧНО ИЗЦЕПКИТЕ НА Ника "Хасан" - ном.35 и Постовете му ПРИНЦИПНО.Това е едно БЕДНО И ПРОСТО Същество/поради липса на други/,наето от Руските Клонове на КГБ за "Активна Диверсионно-Политическа Дейност" срещу ЕЛЕМЕНТАРНО ЗАПЛАЩАНЕ,което с още няколко "Подобия" има Задачата с ТУРСКИ ИМЕНА-НИКОВЕ да всява Раздор и ЕТНИЧЕСКА УМРАЗА в БГ с цел ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ на Обществения Мир с цел ПАДАНЕ НА ПРО-ЕВРОПЕЙСКАТО УПРАВЛЕНИЕ на Страната и замяната му с ПРО-РУСКО.Всъщност Истинското име на "Хасан" е Альоша,но...предполагам че едва ли казвам някаква "Новина":)ТАКА ЛИ Е БЕ Хасане- Альоша?!

    Коментиран от #59, #62

  • 56 Обичам свинска пържола

    7 2 Отговор

    До коментар #52 от "БАШ БОЙКО":

    Да блокира ама днес калибъра мина от там така че шшшшшшш да не ядоса те някого.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Браво Омане

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Осман 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷":

    Лупано дупе, много продукт вади!
  • 59 Бай хой

    5 1 Отговор

    До коментар #55 от "оня с коня":

    И откога миячите на чинии станаха анализатори? Марш в обора да слугуваш. Кафа от гербави неграмотници.
  • 60 Асан

    3 13 Отговор
    Турската армия със 10 изтребителя Ф-16 въоражени с ракети въздух-земя AGM-65 Maveric ще изпепели половин Русия!

    Коментиран от #64, #83

  • 61 Behemoth

    8 2 Отговор
    Трябва да се направи вирус който да избива само турци!
  • 62 Хасан

    7 5 Отговор

    До коментар #55 от "оня с коня":

    Аз пишех под Хасан но един българин русофил провокатор постоянно пише постове за етническс омраза с " Хасан","Асан" ,"Мурат" и др ..аз обикновено пиша за ролята на Турция в решаването на глобалните проблеми...но никога не съм писал против България,българите и др

    Коментиран от #63, #65

  • 63 Асан

    0 3 Отговор

    До коментар #62 от "Хасан":

    Истинския Хасан пише
  • 64 Оппа

    5 1 Отговор

    До коментар #60 от "Асан":

    извади пръстите от контакта, софтуера ти пуши!
  • 65 оня с коня

    6 4 Отговор

    До коментар #62 от "Хасан":

    Смятам че бях ПРЕДЕЛНО ЯСЕН какво имам Предвид в поста си и Чистосърдечно заявявам че НИКОГА НЕ СЪМ ИМАЛ някакви Лоши чувства към ЧЕСТНИТЕ И ТРУДОЛЮБИВИ ТУРЦИ,живеещи в България и винаги съм ги Уважавал като Етнос.
  • 66 Шабан

    2 11 Отговор

    До коментар #27 от "Абе Настрадин Шабане":

    Ама, аз съм си! За това мога да направя връзката между двата изказа, а не като вас, само чутури, мутури и свински пръжки в кухите ви християнски тикви!

    Коментиран от #76

  • 67 Каааракачанов,

    5 2 Отговор
    да не си посмял да пратиш българска войска да се бие срещу Русия- ще те разкостим.Махай се,ПРЕДАТЕЛ!!!Цар Борис не е посмял да заповяда да се сражават българи срещу руснаци,та ти ли?Ще стане гражданска война.Турция какво прави на сирийска земя? Ердоган няма шанс пред Путин.Уж България е страна на духа...

    Коментиран от #74

  • 68 Ееех Ердоган,

    9 2 Отговор
    спри се!!!Не вкарвай народа си във война!!!Разбери,нямаш шанс.Русия за 1секунда ще изпепели Турция.А пък ние гледаме и казваме,,Каракачанов,да не си посмял да пратиш войска срещу Русия.ВНИМАВАЙ"

    Коментиран от #75

  • 69 Хрис

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "А хабер":

    ПреАтел, това което си гледал, е заснето от руски дронове, а не от турски и ударите се нанасят от руски истребители-бомбардировачи по протурските джихадисти.
  • 70 Oгнян

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Усеин Стефанов 🇹🇷🇧🇬":

    Ако Идлиб беше част от Турция,си прав.Но той е в Сирия и какво дирят турски войници там.Много ковчези на войничета ще има, защото Русия е по молба на правителството,а те за защита Убийците от ислямска държава
  • 71 #777777

    5 9 Отговор
    Българите сте много глупав народ,ако турция не спре режима в идлиб,тези 1 млн бежанци ще дойдат в България.Представете си да я няма турция,тези ислямисти ще дойдат на капитан андреево както нямате и армия, както сте нация от разлигавени женчовци, ще ви превземат за седмица.С тази сляпа обич към Русия не виждате националния си интерес, Москва не вярва и не обича никога, а има имперски интереси.

    Коментиран от #78, #79

  • 72 Емил

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ген.Боцев":

    Миг23 ги нарязахме преди 10 години.от Миг29 летят 4-5....
  • 73 Ердо

    1 3 Отговор

    До коментар #27 от "Абе Настрадин Шабане":

    Като ти се изсипят емигрантите, и ти ще станеш

    Коментиран от #77

  • 74 Ердо

    3 2 Отговор

    До коментар #67 от "Каааракачанов,":

    Дааа на духльовците
  • 75 Ердо

    2 7 Отговор

    До коментар #68 от "Ееех Ердоган,":

    Ние с с него сме се разбрали подготви се пак за 500 години там, робство ли, иго ли, владичество там както искаш
  • 76 Олее

    3 1 Отговор

    До коментар #66 от "Шабан":

    Ти на два феса една свинска пържила не можеш да разделиш, че две изказвания да свържиш?
  • 77 Прав си

    7 2 Отговор

    До коментар #73 от "Ердо":

    Всички емигранти ще разположа в "турските" села! Всяка къща ще я натоварим с емигранти, за да ви обогатят гена, че като свърши войната, да се развие туризма със Сирия, да ходят малките мюсюлманчета при бащите си на гости!
  • 78 Емил

    8 2 Отговор

    До коментар #71 от "#777777":

    за да няма бежанци,изтеглете се от Сирия и мира ще дойде.Сирия имаше по висок стандарт от Турция преди САЩ и Ислямските главорези да решат да правят Исл.дьржава.Сирия има нефт,а Турция имперски амбиции.И ще стане така че ще загуби и 17милиона кюрди....
  • 79 Виж сега

    7 4 Отговор

    До коментар #71 от "#777777":

    Поне не сме деца правени от първи братовчеди! Или втори! А като дойдат, ще ги извозим нагоре, те тук няма да искат да стоят! А ако искат, имаме толкова мюсюлмани в България, ще ги разквартироваме по техните къщи! Оък и Меркел хубави пари им дава, таман и вас ще хранят! Да ви видят и гостоприемството!
  • 80 Свършен си

    6 2 Отговор

    До коментар #44 от "Сейхан Ибрямов Село Братово Тще":

    Вече не излизаш от село! Направо си "майка плачу, грмофон свири"!
  • 81 До71

    10 3 Отговор
    Нещо много си в грешка.Не веднъж Русия е доказвала обичта си към България.Ние сме предателите.Колко пъти ни прощават.А Ердоган няма шанс пред Путин.И какво правят турците в чужда земя.Сирийците са искали помощта на Русия
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хрис

    10 2 Отговор

    До коментар #60 от "Асан":

    Асане, прекаляваш с "лекарствата" братко. Как 10 турски самолети с ракети AGM-65 ще изпепелят цяла Русия, като въпросните ракети са с далекобойност 14 км, имат бойна глава с тегло 50 кг и са предназначени за поразяване на единични цели - танкове, бтр, гаубици, катери и др. Братко не коментирай такива неща за които нямаш знания.
  • 84 разума

    2 2 Отговор
    Всички да се приберат в териториалните си граници и да не пречат на законите правителства да си вършат работата.
  • 85 Селянин

    4 3 Отговор
    Асан, Осман, Шабан все цигани ама си мислят че са турци.
  • 86 ааааааааааааааа

    4 2 Отговор
    Ако с турски псувни се печели война - давайте. Ама се вижда, че не сте никакви войници. Някой да ви е канил в Сирия?? Неканени отидохте насрани ще се върнете.

    Коментиран от #87

  • 87 Пако

    3 0 Отговор

    До коментар #86 от "ааааааааааааааа":

    Защо мисля че,влязоха в Сирия да гонят и
    умиротворяват кюрдите,а в един момент се
    оказа че,вече врагът е Асад ,и те подкрепят
    някакви “бунтовници”.
    Нека тези изписващи се Асановци и Хюсеиновци
    ми обяснят..

    Коментиран от #94

  • 88 СПЕЦНАЗ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Усеин Стефанов 🇹🇷🇧🇬":

    Пию червено вино и пържоли свински. Голям кеф за рязаните бургии - 500 години клахте българския народ. Мед ми капе на душата
  • 89 Не слагай

    0 0 Отговор
    Всички под общ знаменател.
  • 90 Куртев

    2 2 Отговор
    Скърби, ама защото цифрата не бе СТОРИЦИ ЗАГИНАЛИ...ей това ни е мъчно!
    Но, има време. Ще Ви вразуми Велика Русия! От Либия до Ел Камишли ще ядете толкова бой, колкото е нужно за да разберете веднущъж за Винаги- Европа и цивилизования свят НЯМА НИЩО ОБЩО С АНАДОЛСКАТА ПАПЛАЧ И ИЗМЕТ! Още по-малко, някога сте били или ще бъдете кадърни войници!
    КОЙТО Е ХВАНЕЛ ТУРСКИЯ ЦИРК" наречен армия" - той го е млял на ситно!!! Русия- поне 12 пъти! Още искаме....още такива новини!
  • 91 Кемал Ататюрк

    3 1 Отговор
    Този път е наш ред да тепаме мръсни
    комуняги и тъпи араби! Давай Ердо,
    МНОГО сме зад теб !
  • 92 Фенербахче

    2 0 Отговор
    Бой за гадните араби.
    Асад ще хапне дръвцето.
    А и други ще го отнесат....
  • 93 Смърт на тези които подкрепят Русия

    1 1 Отговор
    Що не споменавате за руските убити чакали щото останаха под камъните поне турските войници са погребани с церемония а руските тараци загинаха кът кучета и още ще умрат да но вируса нападне Русия
  • 94 Говорител под името на Ердоган

    1 0 Отговор

    До коментар #87 от "Пако":

    Тез са OSO тоест гражданите на сирия но са станали войници защото някой трябва да защитава семействата си от Асад русия и САЩ за рад тез канибали за това Турция иска да махне тез терористи от границите на турция ако да кажем гърция да е Асад и постояно да хвърля бомби върху българия вие ко щяхте да направите ААА
  • 95 Калбо

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Асан 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷":

    Точно за това ердоган трябва да беде спрян защото утре ще поиска територия и. От България светът не Трябва да позволи това да се случи с Сирия , Турция трябва да беде спряна ако турцуя реши да нападне България няма кой да защити америкаците пръста си нама да мръднат
  • 96 факт

    0 0 Отговор
    кво дират там чалмите!?
  • 97 чалма тв

    0 0 Отговор
    Нашите асан и хасан мечтаят час по скоро турски войник да ги освободи от България, но аз мисля те сами могат да се освободят,като преминат границата,дори няма да им сменят имената,сега е момента да отидат и да служат на тяхната родина Турция и да се бият в Сирия, а не да седят тук и да се правят на герои по български форуми--мишоци.
  • 98 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Обичам свинска пържола":

    Сащ що не нападнаха Иран, а глътнаха езика,когато аятола им прати курбан В Ирак? просто питам.Сега и Турция иска ей така без да им пречат да колят и да бесят, но като видяха мазния и се покриха и чуваш само закани..типично по анадолски..колко сме велики и др.тъпотии.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания