3 Март, 2020 15:16 5 267 44

Австрия: Това е атака на Турция над ЕС

  • австрия-
  • турция-
  • ес-
  • гърция-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • себастиан курц

Анкара реши да отвори границите си

Австрия: Това е атака на Турция над ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австрийският канцлер Себастиан Курц окачестви като "атака на Турция над ЕС и Гърция" решението на Анкара да отвори границите си с Европа за бежанците на турска територия, съобщи AFP.

Това е атака на Турция над ЕС и Гърция. Човешки същества се използват за оказване на натиск над Европа, заяви консервативният лидер на пресконференция за положението в Сирия и на турско-гръцката граница, където са се струпали хиляди мигранти, искащи да отидат в Европа.

Себастиан Курц пожела европейските лидери да окажат отпор на "съзнателните действия на президента Ердоган, който ползва бежанците като оръжия". "Не трябва да се поддаваме на натиск. Ако сега отстъпим пред турския натиск, ако президентът Ердоган се окаже победителят, който решава дали десетки хиляди човешки същества могат да се втурнат към Гърция и ЕС, ще последват стотици хиляди и със свободното движение на хора в Европа ще бъде свършено", заяви канцлерът на Австрия.

Курц определи положението на гръцко-турската граница като решаващо изпитание за Европа и призова да се укрепят външните граници на ЕС. "Трябва да се направим така, че кризата от 2015 г. да не се повтори", каза то, имайки предвид наплива от мигранти в ЕС по онова време. Тази миграционна криза изостри напреженията между страните от ЕС по политиката на даване на убежище и подхрани възхода на популистки и крайнодесни движения в редица европейски страни, включително Австрия.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахах

    12 36 Отговор
    Джендърна паника хахах

    Колко пола има в Австрия през 2020 г.?

    Коментиран от #6, #38

  • 2 Последния софиянец

    43 3 Отговор
    А, добър ден!!!!!
  • 3 Госあ

    38 4 Отговор
    Ами швабите нема продават голфове на фесовете и проблема ще се реши. Като феса пуска емигранти (емигранти, не бежанци!), ЕС ще затвори напълно границите и така. Напълно ! Къв е проблема ? Май голфовете
  • 4 Onq s konq

    17 2 Отговор
    Курц за България дума не обелва!

    Коментиран от #9, #12

  • 5 Хасан

    14 33 Отговор
    Тоя немец са го плашели с турците .." пий си млякото че ще те дам на турците" !!..
  • 6 Гост

    20 6 Отговор

    До коментар #1 от "Хахах":

    Ти кажи,нали си от третия пол?
  • 7 Мехмед

    10 57 Отговор
    Тоя КурЦ го е хванал синдромът от обсадите на Виена.
    Има време... и това ще стане.
    Слава на Велика Турция!
    Гордо се наричам - ТУРЧИН!

    Коментиран от #10, #15, #17, #40

  • 8 PlimP

    50 2 Отговор
    не е хуманно, но докато не започне да се стреля по границите няма да се махнат хлебарките
  • 9 нали

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Onq s konq":

    КУРц за България.. дума не обелва.
  • 10 PlimP

    32 5 Отговор

    До коментар #7 от "Мехмед":

    добре че я има Германия, иначе гладни ще си умрете, след втората световно сте евтина стока за тях и все още сте
  • 11 БКП

    43 11 Отговор
    Ако тези неща се случваха при НРБ и СССР по браздите щяха да лежат хиляди трупове а Турция щеше да потъне в разруха но при Демокрацията и ЕС ще чакаме башибозуците да си определят размера на сумата с която да ни рекетират.
  • 12 Мехмед

    11 26 Отговор

    До коментар #4 от "Onq s konq":

    Какво да обелва, като на българската граница е спокойно, благодарение на мъдроста на Бойко.
    Но само една грешка и пускаме няколко милиона към булгаристанчето. Дупе да ви е яко!
  • 13 КралиМарко

    37 7 Отговор
    Е, това е ясно и на малоумните, че Турция изнудва ЕС с мигрантите!Турция е агресор в Сирия, защото си е платила на Руснаците.., и ще плаща на Американците за ново оръжие.Е, парите ще ги избива от импотентните Европейци, които Спазват Правата на Човека, и хуманитарно отглеждат аскера- трето поколение, а сага и първо поколение Джихадисти с любезното съдействие на Меркел,Макрон,и всички подобни шматки.
    Да, това хахаво старче ги прави на маймуни и си напада как иска, за да ескалира нова бежанска вълна, а тези в ЕС умуват..нека, умуват, лудите ще се налудуват!!

    Коментиран от #31

  • 14 Митко

    20 5 Отговор
    Нещата са деликатни, но хигиената им е на много ниско ниво близка до нашите роми!!! Не мога да си представя какво би станало ако се настанят по жилищните сгради в България???

    Коментиран от #22

  • 15 Госあ

    24 8 Отговор

    До коментар #7 от "Мехмед":

    Ти къде чистиш кенефи сега ? Май не си у анадола ? Тая работа наистина ви приляга, щото и без това си миришете непоносимо. Преди много години пътувах с влак и се качиха от ваш'те кадъни в купето 🤧🤢 никога няма да забравя. Ромите са за предпочитане
  • 16 Eleonora

    9 2 Отговор
    Курц, как само ще аранжираш позицията си със зелените си коалиционни партньори!? Зеления ти вицеканцлер Коглер изказва уж "само лично мнение" Австрия да прибере всички жени и деца- бежанци от лагерите на гръцките острови, но колко дълго то ще остане "само лично мнение"!?, а няма да се превърне в искане...., щото после бежанките и децата им ще искат и т.нар "събиране на цялата фамилия", т.е убежище в Австрия и за съпрузите им, и за възрастните им родители, и за братя и сестри и пр.и пр.....

    Коментиран от #23, #32

  • 17 Ром ама кубински

    21 2 Отговор

    До коментар #7 от "Мехмед":

    Добре ,че са били християнските еничари,сигурно сръбски и румънски войски,а също и арабели от Сирия ,Ирак итн,та да стигнете до Виена.Обикновено сте силни и смели като сте много.Знаеш като кого,а иначе сте азиатски мастии
  • 18 Rusnak

    7 17 Отговор
    Не знам защо сме ви освободили от турско робство... явно по погрешка...??? За това циганско племе само резане на глави с ятагани всяка сутрин и изнасилване на жените ви всяка вечер, иначе няма да поумнеете...
  • 19 Ердоган

    7 5 Отговор
    Лицемерна Европа с имагинерните си морални вектори !
  • 20 hmhmhm

    0 3 Отговор
    На един прием един закачил ръката на принца , която държи шампанското, окапал се завалията и изразил несъгласие, чрез повдигане на едната вежда. Нашия се върнал и му отвъртял един цигански шамар , та го освестил. Принца хептен забравил за чаши и тем подобни лиготии щом усетил нещо непознато в крачолите му да шава, после се опознали . из една приказка
  • 21 Владимир

    12 0 Отговор
    Не мога да повярвам как може толкова много простотия да се лее по тия форуми!!
    Имам чувството, че тук се събират да философстват най големите простаци и глупендери на обществото.
    И сякаш се гордеят с просташкият жаргон мачовски. Жалка картинка!
    Изключвам културните хора които се срещат толкова рядко.
    Без никаква омраза или лоши чувства, а само съжаление!
    Владимир
  • 22 Турски хамам

    5 30 Отговор

    До коментар #14 от "Митко":

    Ей прост прабългарин, ти ли говориш за хигиена, ти и сие, които сте чакали с нетърпение лятото, за да си подмиете в блиизката река вмирисаните си задници, въпреки турските бани(хамами), които са Ви дали османците!

    Коментиран от #24, #26, #44

  • 23 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Eleonora":

    Курц ще слуша Меркел, не някой друг 😉 Това е проблема. Същата дясна Меркел, която пък слуша тия от фолксваген и вкара за тях евтина работна ръка 2015г.

    Коментиран от #35

  • 24 00000014

    13 0 Отговор

    До коментар #22 от "Турски хамам":

    Говориш за баните на манафите, на гьотчиите? Там мъже влизат ли?
  • 25 Генчо

    7 0 Отговор
    Ще плащаме в туркито с рубли скоро
  • 26 Турски боклук

    22 5 Отговор

    До коментар #22 от "Турски хамам":

    Ква баня си дал, бе селтак кирлив. Плиска и Преслав смятай преди колко векове са строени и са имали течаща вода! От турците има ли нещо останало, освен някоя джамия? Едно нещо ми посочи, което е построено по времето на османската имерия без да са ползвани материали от разрушени български и римски сгради? Едно нещо да е построено с цел обществено ползване?

    Коментиран от #37

  • 27 Рашка с чашка

    14 0 Отговор
    Това е пъклен план на Ердоган, подготвян от години! Иначе защо е събрал мигранти от Иран, Пакистан, Африка, Афганистан и от къде ли не в Турция? Сирийците и иракчаните не ги коментирам. Как е допуснал да се съберат в Турция толкова много нелегални мигранти, няма ли граничари? Мигрантите на гръцката граница 90 % не са от Сирия.

    Коментиран от #28, #30

  • 28 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Рашка с чашка":

    Еййй наистина добър коментар. Без да е намесена Русия.
  • 29 Турците нападат винаги с чужди хора

    11 1 Отговор
    ЕНИЧЕРИ които не знаят къде се намират и какво правят. Турците са много малък етнос, но омутават други народи в мизерната си политика, така са 80 000 000 сега, едва 10 %, може и по-малко са етнически ТУРЦИ. Турците или Торките са много малък процент хора от европейците останали в АЗИЯ, останалите са Тюрко-КИТАЙСКО образни МОНГОЛИ.
  • 30 Миг 29

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Рашка с чашка":

    Естествено и на всичко от горе ги използва за изнудване...
  • 31 стоян

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "КралиМарко":

    До 13 ком =Браво за точния коментар
  • 32 От Линц

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Eleonora":

    Цитат:"Ама няма му падне камък от короната" каза Коглер,ако не се събере мнозинство за предложението му.Ще пробва да събере мнозинство значи?И ако хо събере?Те така може да не остане само лично мнение както и вие предполагате.

    Коментиран от #34

  • 33 Антони Лазаров

    0 1 Отговор
    Не се ли държим със съседите си сме обречени.
  • 34 Eleonora

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "От Линц":

    Да, така каза Коглер, което навежда над мисълта за евентуални опити в тази насока! Учудващо би било die flüchtlingsfreundliche зелени да не направят опит да вкарат още бежанци! Та нали правните консултанти за бежанци и мигранти в Австрия касират зашеметяващи суми, а те биват организирани именно от разни NGO's и други организации за правата на човека....
  • 35 Eleonora

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Госあ":

    Ами не е тайна, че Меркел е дясна само на хартия, затова жъне много критика от истински десните! Но не ги подценявай, нито VW, нито сега псевдо- дясната, но бивша комунистка Меркел са чак толкова наивни, че да не са знаели още 2015г.,че и по- рано дори, че евтината бежанска работна ръка не е годна за вкарване в работния процес нито на VW, нито като цяло на Германия. Ако Курц слуша Меркел, която е само "кукла на конци", то значи и той е марионетка. На кого всъщност, е друг въпрос(със сигурност не на VW). Но общото м/у двамата е, че и двамата имат афинитета да коалират с левите....

    Коментиран от #36

  • 36 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Eleonora":

    Меркел е дясна поне на хартия, а лява дори и на хартия не е била. И точно това казвам, че е зависима от т.нар. бизнес. Фауве го дадох само като пример, а и там има нужда от нискоквалифицирана работна ръка. Известно е пък ,че Австрия общо взето се съобразява винаги с по голямата си сестра. Та затова си мисля, че Курц по скоро ще се съобразява с немските десни и бизнес, отколкото със зелените. За съжаление.

    Коментиран от #42

  • 37 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Турски боклук":

    Нямат нито една постройка която да е тяхна.Те история нямат.Всичките им културни забелижителности са гръцки,византийски или български.
  • 38 Хаджи Хаджи Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хахах":

    Австрийският канцлер Себастиан Курц - най- свестният европейски политик в сравнение с изкукъригалите му колеги! А ти брат, имаш психичен дисбаланс!
  • 39 Светулка надървена като магаре

    4 0 Отговор
    Глупаците най после се светнаха какво става.
  • 40 дедо Ташунко

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мехмед":

    Хей,Мехмед ли си или Мюмюн.Явно си се подмил с ибрика и очакваш гости,щом си така радостен ха ха ха ха
  • 41 Ели

    4 0 Отговор
    Европа опомни се-след време вместо да слушаме Бетовен и Верди
    ще се слуша виенето на моллите от джамиите,които либералните
    западняци разрешиха да има.Ердоган използва човешкия фактор да притиска ЕС той, който потъпка всичко постигнато от Ататюрк е върнал Турция с векове назад омотал жена си и само религиозни училища отваря не светски.Цялата тая сган от млади мъже от ислямските държави не са никакви мигранти а направо талибани.Да отиват към емирствата ,но не, те са със задачата да се ислямизира Европа и да изнасилват хубавите бели европейки.Дали нашите гласове ще стигнат до Европейски парламент, едва ли ние си пишем, но кой ли ти обръща внимание.

    Коментиран от #43

  • 42 Eleonora

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Госあ":

    Междудругото, баварските десни бяха най- големите критици на меркеловия мигрантски курс(Бавария е икономически и въобще като цяло една от най- добре развитите области в Германия). А казваш за съжаление Курц не слуша зелените!? Ами ето ги и техните апели: днес вече и австр.президент(бивш шеф на зелената партия и винаги в "унисон" със зелените) и соц.министър(също от партията на зелените)апелираха към Курц за приема на нови мигранти в Австрия, с което се присъединяват към "личното мнение"(#16) на вицеканцлера Вернер Коглер(също от партията на зелените).Отговора на Курц:" Не на допълнителния доброволен прием на нови мигранти. Австрия е една от най- силно натоварените с мигранти страни в ЕС. Едва ли има друга страна в света, в Европа въобще няма, която да е приела на глава от населението повече бежанци, както Австрия". Та псевдо- дясната Меркел слушала бизнеса, а зелените кой слушат, че да продължават да надават вой за още мигранти в и без това пълната Австрия?!?!???
  • 43 ЕС вагинален специалист

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ели":

    Прав/а си за това че това изобщо не са никакви мигранти, а талибани. Ако говориш английски, влез в сайта YOUTUBE и напиши в търсачката "Allahs Child Brides". Гледай този клип и всичко ще ти стане ясно.
  • 44 Хей тъпанар

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Турски хамам":

    Хей тъпанар.
    От незапомнени времена пра българите са имали бани.
    Тогава турция още нее съществувала.
    А що ли носите потури и шалавари а?
    Щото кат се на акате да не ви се види резила,нали?😂😂😂😂😂😂
Новини по държави: