2 Август, 2012 17:14 1 454 0

Младенов към Скопие: Стига интерпретации на историята

  • македония-
  • скопие-
  • николай младенов
Младенов към Скопие: Стига интерпретации на историята - 1
Снимка: БГНЕС

Да оставим политическите интерпретации на историята в миналото. С тези думи външният ни министър Николай Младенов се обръща към македонския си колега Никола Попоски по повод днешния национален празник на страната.

„Да оставим политическите интерпретации на историята в миналото, а обществата и държавите ни искрено да се придържат към евроатлантическите ценности на свободата, човешките права, демокрацията и върховенството на закона. Твърдо съм убеден, че само така може да бъде достигнато желаното от всички ни икономическо благоденствие”, отбелязва българският външен министър в поздравителното писмо.

Македония показа желанието да работи активно, за да покрие критериите за членство в ЕС. За да бъдат устойчиви резултатите, положените усилия трябва да бъдат системни и постоянни. Република България е готова, както и досега, да подпомага Република Македония по пътя на приближаването й към членство в ЕС и в НАТО, споделяйки своя натрупан опит, пише Николай Младенов.

„Къщата на Македония е построена, а наше свято задължение е да запазим. Нашите предци не ни оставиха минало, от което трябва да се срамуваме и затова трябва да го празнуваме“, отбеляза днес председателят на парламента Трайко Веляноски по повод Деня на републиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА