Last news in Fakti

10 Март, 2020 08:21 2 888 61

Споразумението между ЕС и Турция остава в сила

  • турция-
  • ес-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • договор-
  • пари

Анкара поиска ново споразумение

Споразумението между ЕС и Турция остава в сила - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейският съюз няма да предлага ново споразумение на Турция, за да задържа мигранти на нейна територия. Това стана ясно от срещата на председателите на Съвета и на Комисията – Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен с турския президент Реджеп Ердоган, предаде Би Ти Ви.

Позицията на Турция е категорична – да се предоговаря споразумението от 2016 г., т.е. да се искат повече пари от Брюксел. Отговорът на председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен бе, че освен да дава пари, ЕС настоява и да се спазват основните човешки права, като правото на убежище. Привърженици на Ердоган го посрещнаха със знамена около турското посолство. Далеч по-студен прием обаче го очакваше в квартала на евроинституциите. Негови противници призоваваха за освобождаване на политическите затворници в Турция. В Брюксел Ердоган поиска финансова, политическа и военна помощ най-напред в квартирата на НАТО.

„Ние сме единствената държава от НАТО, която се е борила срещу „Ислямска държава“. Освен това, ние приемаме 3,7 милиона сирийски бежанци и очакваме пълна подкрепа от всички наши съюзници за тази борба, която Турция води сама и с големи жертви“, заяви Ердоган. С ескорт от над 20 автомобила турският президент пристигна в сградата на Евросъвета.

„Срещата ни беше повод да си припомним отговорността, поета от Турция, за задържането на мигранти на нейна територия. Тя беше и повод да си припомним средствата, които Съюзът вече е инвестирал в рамките на 6-те милиарда евро по споразумението от 2016 г.“, каза Шарл Мишел. Официално позицията на Европа е, че следващите финансови помощи за Турция ще са по-ниски от досегашните. Стана ясно, че няколко европейски страни ще приемат на доброволен принцип около 1500 непълнолетни бежанци, които се намират в момента на гръцка територия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европейските условия

    18 7 Отговор
    Какво трябва да приеме Ердоган, за да получи помощ: 1 Изтегляне на мигранти от границата. 2 Връщане на мигранти от Гърция. 3 Патрули на Frontex на турска земя и море.

    Коментиран от #7

  • 2 Усмивката

    13 4 Отговор
    И сега на Бойко кой ще плати комисионната за посредническата мисия. А командировачнит.
  • 3 Асан

    9 32 Отговор
    Турската земя е свещенна неможе да бъде изоставена на произвола на съдбата

    Коментиран от #8, #14, #18

  • 4 Обичам свинска пържола

    13 11 Отговор
    Две забележки към статията на Дениз турският агент:
    1.Ердоган е казал ние сме единствена държава която работи СЪС терористите а не против!!!!
    2.Урсула е казала че парите не се дават на правителството а на организации които помагат на мигрантите.
    Да напомня кюрдите дадоха над 10000 жертви, САА дадоха десетки хиляди също срещу ИДИЛ и Алкайда а Турция 0 повтарям 0. Всички турски жертви са от САА и Кюрдите!!!!.

    Коментиран от #5, #20, #26

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Знам знам🙄

    19 5 Отговор
    Кви сирийски бежанци бе. Секва сган само не и сирийци. Ей значи тоя Аллах ще го накаже накрая с неговото долно поведение. Афганци иранци пакистанци секви идилци са в Турция. Ама нали им е съюзник. Тези гадове знаят какво ги чака ако останат в сирия. След толкова кървави екзекуции и издевателства направо изчезват. Ама това е ислямска държава няма и един идеалист там. Само долни страхливи убийци и комплексари. Гледах един клип от го про камера на известен джихадист. Ми той повече крещеше на другите да стрелят. А като стреляше се едно стреляше на сватба. Вдига автомата \м16 нали\ над главата иззад дюната изхаби пълнителя и той не знае къде и зеи Аллах Акбар. Бе истински боец бе братче. Ама го опукаха накрая.
  • 7 Xe Xe Xe

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Европейските условия":

    Aха! затова патладжан султан се разстрои и си тръгна от Брюксел с пушещи уши!

    Коментиран от #9

  • 8 Анна

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Константинопол
    Турция ще си плати за всичко

    Коментиран от #10

  • 9 Хахаха

    3 25 Отговор

    До коментар #7 от "Xe Xe Xe":

    Васил Левски висеше на бесилото като круша добре се Турската полиция му спука аналната шайба 🤣

    Коментиран от #22

  • 10 🤣🤣🤣

    6 17 Отговор

    До коментар #8 от "Анна":

    Населението на Истанбул е повече от населението на Гърция и България гледай дане прелее путката ти от Турска сперма 😂😂😂

    Коментиран от #61

  • 11 Info

    15 4 Отговор
    Аларма от защитните единици на сирийските кюрди(YPJ) за Тракия. Текстът на съобщението: Не сме сигурни дали Гърция и България знаят какво предвижда терористична джихадистка Турция за Тракия. Но терористичната джихадистка Турция има голям план / мечта за Тракия и иска да го приложи с използването на бежанци. Турция иска да наводни Тракия със стотици хиляди бежанци и след това да я окупира, наричайки я "безопасна зона" за бежанци. Окупацията на Тракия е мечтата на терористичната джихадистка Турция от десетилетия. Този план ще зависи от международната общност, по-специално от отношението на ЕС. Крайната цел на терористичната джихадистка Турция е да изпробва всеки мръсен османски залив, да бъде реалистична и опортюнистична, докато не създаде османския джихадистки халифат. Терористичната джихадистка Турция разглежда Тракия като "турска" земя. Хората на Гърция и България могат да запазят това в ума си и да видят какво може да направи терористичната джихадистка Турция, за да постигне тази мечта. Турция чака дълго и сега редактира този план.

    Коментиран от #13, #28, #33

  • 12 Еблю

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Асан":

    Ей читак рязан ще ти отрежя главата а на нейно място ще ти сложа една свинска.. Дееба и читака ти прост дееба

    Коментиран от #15

  • 13 Асан 🇹🇷

    2 19 Отговор

    До коментар #11 от "Info":

    Сега добре разбирам ние защо ликвидирахме и обесихме онези Български шибани хайдути като Левски и Ботев ЛАЙНА НА ПРАХА ИМ 🤬😆😆😆

    Коментиран от #25, #29

  • 14 боцмана

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Свещена е тъпотията на турска земя , чудно ми е защо не си там.

    Коментиран от #16

  • 15 Асан

    1 21 Отговор

    До коментар #12 от "Еблю":

    Как щея отрежеш??Примерно ние първо изнасилихме Васил Левски после му сменихме религията с еврейска после го обесихме нашите изнасилвачи му спукаха анала от секс и после го метнахме в трапа с лайната ЛАЙНА на праха му 😂
  • 16 Асан

    2 22 Отговор

    До коментар #14 от "боцмана":

    Защото България е Турска земя и всички гяури дасе махат иначе като Левски ги чака въже
  • 17 Асан

    1 13 Отговор
    Моазя Левски винаги говоря така

    Коментиран от #23

  • 18 Осман

    0 10 Отговор

    До коментар #3 от "Асан":

    Браво
  • 19 Еблю

    18 1 Отговор
    Цяла Турция ще бъде осеяна със свински глави, на всяка джамия на всяко минаре
  • 20 А след като парите не се дават

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Обичам свинска пържола":

    На правителството, а на организации помагащи на мигрантите, защо тогава се изисква от правителството да ги спира? Я разклати аспиринчето :)))
  • 21 Обичам свинска пържола

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Асан":

    Твоят коментар е най-голямото доказателство за безсилието ти. Хайде обори ме де???
    Не е ли вярно колко жертви дадоха Кюрдите за борбата с ИДИЛ?
    Не е ли варно колко жертви дадоха САА в борбата с ИДИЛ и Алкайда.
    Не е ли вярно че от 4 операции които има Турция само първата която беше фалшива е срещу ИДИЛ. И дори тя беше да прекъснат устрема на кюрдите които бяха в Манбидж да се обединят с тези от Африн и нямат 1 жертва срещу ИДИЛ???
    Всичките и операции са срещу Кюрдите и САА.
    Не е ли вярно как Ердоган се радваше като малко дете когато ИДИЛ превземаше Кобане???? Всичко го има документирано престанете вече отворете си очите. Ако Турският народ има малко достоинство трябва да измете Ердоган както Румънците Чеушешку защото той срами тяхната нация!!!!!

    Коментиран от #24, #27

  • 22 Обичам свинска пържола

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Естествено турското мекере Денис не само че не трие този коментар, но и се радва. Къде е ДАНС да дръпне ушите на този турски агент????

    Коментиран от #54

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Мехмед

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Обичам свинска пържола":

    Всяка държава използва всякакви групировки в борбата си за постигане на стратегически цели и когато вече са ненужни и пречат ги унищожава. Нищо ново под слънцето.

    Коментиран от #30

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хасан

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "Обичам свинска пържола":

    Дай боже един кюрд да ти опраска родата ти ...абе човек не може терорист да се бие с терорист за да си легализира положението си
  • 27 Хасан

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "Обичам свинска пържола":

    Турция няма нищо против УПГ стига да да далеч от границата ..никоя държава не иска да граничи с терористочна организация..

    Коментиран от #34

  • 28 Обичам свинска пържола

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Info":

    Естествено че Ердоган го иска и си го е мислил проблемът е обаче само един!!!!!!! Между Родопите и Турция се намира..... Странджа и Сакар и ооооооо чудо там няма туркофили :))))). Няма как дори и със супер дупер мупер дроновете си да прескочи Странджа/Сакар и да отиде до Родопите. Затова Българи и Гърци трябва да се държат заедно имали сме много пререкания, но не може да отречем че гърците са цивилизация, Българите също сме културни хора в 21 век винаги можем да се разберем.
  • 29 Обичам свинска пържола

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Асан 🇹🇷":

    Джихададмина Денис къде е????
    Това ми било журналист Турска подлога.

    Коментиран от #36, #39

  • 30 Обичам свинска пържола

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Мехмед":

    Ясно значи ти го одобряваш. А аз си мислех че Турският народ му е останало малко смелост и достойнство. Ердоган не е Турция отворете си очите накъде ви води този човек. Всички ви мразят вече.

    Коментиран от #38

  • 31 Нещастието да си турчин

    3 2 Отговор
    Мисля, че Турция се нуждае от промяна, революция. Ако това не може да стане с демократични средства, тогава има версия за Гражданската война. Разбира се, в Турция има много милиони робски мигранти, така че човек винаги може да намери Спартак и да започне въстание.
  • 32 Миг 29

    0 0 Отговор
    Мусака оцапан с супа от козел получи кинти...
  • 33 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Info":

    Хахсхс ...докъде стигна турската омраза..да се цитира кюрдска комунустическа оргснизация ..хахаха

    Коментиран от #35

  • 34 Обичам свинска пържола

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "Хасан":

    Ти осъзнаваш ли колко глупаво изглеждаш??
    Аз ти говоря за ИДИЛ и Алкайда ти повтаряш YPG YPG YPG YPG.
    Кажи ми за ИДИЛ и Алкайда. Защо не се борите с тях те по малки терористи ли са а???????

    Коментиран от #37

  • 35 абе

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Хасан":

    ти имаш ли вируса? пуйката е пълна, каза чичо дони..
  • 36 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #29 от "Обичам свинска пържола":

    Ибтересно ми е какво образование имаш или дали имаш ...ксенофоб си и си задръстен ..искаш да четеш само Работническо дело и нищо друго

    Коментиран от #41

  • 37 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Обичам свинска пържола":

    Идил е създаден от ЦРУ с цел създаване на конттолиран хаос ...не е възможно за един ден имам от джамия , програмист от Лондон , джихадист от Франция и Хокандия да станат военни стратези и да сдобият с военна екипировка и безпряпетсено да завладеят половината Ирак и Сирия ...Иракски градове без без бой отстъпиха на идилски терористи ...терористи хванати в Турция бяха екстрадурани в Француя и след месец пак бяха хванати в Хасково ...

    Коментиран от #42

  • 38 Мехмед

    2 4 Отговор

    До коментар #30 от "Обичам свинска пържола":

    Аз не виждам нещата само черни и бели. Има какво да се одобрява и какво не. А това за мразенто (и безсилието) е типична българска черта. Ганю е винаги против турците, независимо какво правим.

    Коментиран от #40

  • 39 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #29 от "Обичам свинска пържола":

    Защо капиталистическия Запад поддържа конунистическо ПКК и УПГ ???..целта е създаването на етническа кюрдска държаеа която да защитава интересите на Израел в района ...поредната бъьеща война с Иран и да поддържа хаос в Сирия
  • 40 Хасан

    3 6 Отговор

    До коментар #38 от "Мехмед":

    Турчина прави история с плюсове и минуси ..а Ганьо никой не го бръсне и това ги озлобява..5 поколение са ги възпитавали че са " велики" а зе оказва че българката е велика на пилона абългарина да бърка бетон

    Коментиран от #44

  • 41 абе

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    ейй ти значи си много образован щом говориш гръцки, ксенос и фовос...чужденец и страх, но се справяш добре и се плашиш от тях, те са таф гайс, виждаш го нали ... хаха

    Коментиран от #43

  • 42 Обичам свинска пържола

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    ХаХа ИДИЛ е създадена от Америка за да се бият после с тях и да им убиват войниците пълна простотия. ИДИЛ е създаден неволно от Катар и Турция!!!!! Те започнаха тяхната опасна игра да инсталират ислямисти във властта на арабските държави и да прокламират как щели да обединяват всички мюсюлмани да се борят срещу "кръстоносците". Е да ама прости хора трудно се контролират сега Турция не трепери нито от САЩ нито от Путин а най-вече от детето си. Ако се обърнат срещу него предателите в Арабският свят се наказват жестоко, пазете си гърба!!!!!

    Коментиран от #45

  • 43 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "абе":

    Ами аз съм идеалист и искам да направя българското обшество туркофилско ..лошо ли е ?? България и Турция да си имат общи интереси

    Коментиран от #47

  • 44 Обичам свинска пържола

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    Сигурно, тогава остава въпроса защо живееш сред Ганьо а не сред великите ти предци??????
    Пак ти казвам ходи си ти се измъчваш тука, това не е твоята родина очевидно е, ти мазохист ли си?

    Коментиран от #46, #48, #49

  • 45 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "Обичам свинска пържола":

    Хахаха ...Ал Кайда се би редом америкснците срещу Червената армия и после стана враг ...ИДИЛ е вахабитски ..целта за създаването е конфликт с алевитска Сирия и шиитски Ирак ..защо ИДИЛ не тръгна към контролирания от Сащ Иракски Кюрдистан ??? А като всеки джихадист защо не тръгна към Израел???

    Коментиран от #50, #52

  • 46 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #44 от "Обичам свинска пържола":

    Ами в България ни учат че е имало робство и роби ...следователно имало и робовладелци ..и аз се чуствам като наследник на робивладелец ...а в Турция ще бъде прост рая...това в кръга на шегата
  • 47 абе

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    ок, приятелю, само че.. пич, не крий въжето зад себе си, този път никой няма да обесиш
  • 48 Хасан

    0 3 Отговор

    До коментар #44 от "Обичам свинска пържола":

    И в този аспект Ердоган не иска мюсюлмански конфликт и се противопоставя защото Турция е уязвима ..в Турцив има шиити и алевити и кюрди и араби ..но Запада иска хаос и война ...тогава Ердоган им казва ако има хаос около турските граници ще има и хаос около европейските граници
  • 49 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #44 от "Обичам свинска пържола":

    И тогава цялата западна преса контролирана от корпорациите в един глас тиражират едно и също " Ердоган джихадист " само защото се опитва да спре хаоса в Сирия и Ирак ..

    Коментиран от #53

  • 50 Обичам свинска пържола

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Айде бе това според анадолската агенция или дейли сабах :))).
    Дай да видим къде ти е информацията???
    Само не ми казвай Осама щото когато Осама се би в Афганистан нямаше такова нещо Алкайда!!!!!!!
    Защото не граничи с Турция затова:)))) Поредното доказателство ти сам си го даде. ИДИЛ беше силен там където граничи с Турция един път прекъсната връзката с Турция умира!!!!! Когато Кюрдите завзеха севера въпрос на дни беше ИДИЛ без логистика да умре!!!
    Когато Асад ги заклещи в Дара нищо на света не можеше да спре АСАД просто Турция няма как да стигне до там.
    Сега Алкайда в ИДЛИБ заобиколена само от САА и Турция турция ги снабдява логистично с оръжия!!!!! Русия много лесно може да победи Алкайда като завземе САРМАДА, градът който е първият от пътя Хатай Идлиб естествено не го прави щото е извън договорът от Сочи и после трябва да води изтощителни войни за другите провинции.
  • 51 абе

    2 0 Отговор
    и да знаеш, очакват ви още изненади. подценихте ... a който копае яма другиму, сам пада в нея
  • 52 Обичам свинска пържола

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Сирия и Ирак никога никога никога няма да са в конфликт те са братя и най-добри приятели. По скоро заедно ще се бият срещу вас!!!!!!

    Коментиран от #57

  • 53 Обичам свинска пържола

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "Хасан":

    Той е или се прави на такъв без значение. Работи с тях и не се бие против тях. Той е срам за интелигентният Турчин защото го петни. Ти обаче не си сред тях щото живееш в някоя плевня със сателитна чиния.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Обичам свинска пържола

    2 1 Отговор
    3 неща:
    1. Вижте снимката по-горе истината е пред очите ви :)
    2.След като Ердоган лизал обувките на Тръмп той му обещал информационна и разузнавателна подкрепа :)))))
    3. На юг от М4 +магистралата ще се контролира от Русия тоест САА и хората вече ще пътуват свободно от Латакия до Алепо а на Север Турците :))).
    Тоест Сочи с 1.5 година закъснение. От тази дата имат една година за политическо решение в Женева и да си обират крушите Турция, иначе сопата :).

    Коментиран от #58

  • 56 Обичам свинска пържола

    2 1 Отговор
    Ех че сте малоумни , неразбрахтели че обичам здрав , прав , голям и курав рязън х...

    Коментиран от #59

  • 57 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Обичам свинска пържола":

    Украинците и руснаците бяха братя, роднини и правиславни християни ...ако Запада поиска ще направи така да си убиеш собсвения си брат ...ако поиска Пловдив може да обяви война на София
  • 58 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #55 от "Обичам свинска пържола":

    А как мислиш ще остави ли Сащ и западната олигархив руснаците да имат военни бази в Средиземно море и да контролират газовите находища там????
  • 59 Обичам свинска пържола

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "Обичам свинска пържола":

    Хасане като ядеш свинското докато използваш ника ми, прахтят ли ти ушите. Затова истинските мюсюлмани ви мразят защото се гаврите с бога им включително и като ядете свински пържоли.

    Коментиран от #60

  • 60 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "Обичам свинска пържола":

    Не пиша под твоя ник , разбери вече ...
  • 61 😉😉😉

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "🤣🤣🤣":

    А на теб г. ът ти от българска
Новини по държави: