Last news in Fakti

10 Март, 2020 22:00 1 059 8

Великобритания и Канада ще си сътрудничат в атомните технологии

  • атомна енергетика-
  • великобритания-
  • канада-
  • ядрена индустрия

Двете страни се застъпиха за изрично включване на ядрената енергия в политиките за опазване на околната среда

Великобритания и Канада ще си сътрудничат в атомните технологии - 1
Снимка: Shutterstock

Канадската ядрена асоциация (CNA) и британската Асоциация на ядрената индустрия (NIA) подписаха в Лондон Меморандум за разбирателство за развитие на атомните технологии в усилията им за производство на чиста енергия.

„Това споразумение ще помогне за ускорението на иновациите в атомната енергетика сред нашите компании-членове. Трябва да използваме всички нисковъглеродни технологии, за да постигнем целите за нулеви въглеродни емисии“, обяви президентът на Канадската ядрена асоциация Джон Горман.

Меморандумът за разбирателство се съсредоточава върху необходимостта от по-широк диалог и проучване на ролята на атомната енергия в решаването на екологичните проблеми. Двете страни се застъпиха за изрично включване на ядрената енергия в политиките за опазване на околната среда.

„Международното сътрудничество е от решаващо значение за светлото бъдеще на атомната индустрия“, обяви главният изпълнителен директор на британската Асоциация на ядрената индустрия Том Грейтрекс.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    3 0 Отговор
    Най адекватната новина....може да има много пошли,меркантилни и глупави англичани, но въпреки мнението си за тях като цяло, не мога да кажа на черното-бяло,че няма разумни и етични...
  • 2 Пилот на МиГ 23 имал среща с НЛО 83 г

    2 2 Отговор
    Този път комунизмът наистина си отива! Бъдете нащрек пазете се и ценете парите си! Европа, Русия, Китай, Америка вървят към комунизъм, не тръгвайте след тях!
  • 3 А помните ли?

    5 0 Отговор
    След рефередума за АЕЦ Белене бат Бойко каза:"повечето гласове са" за" но всъщност народа каза" не" защото малко хора гласуваха.". Още ми е трудно да осмисля това заключение.
  • 4 1989г.

    5 0 Отговор
    1989г. бяхме 30г.напред със строежа на втора АЕЦ. Сега сме 40г. назад защото и Козлодуй окастрихме. Но пък бяхме добре "посъветвани" от нашите западни "приятели" и сега си правим "евтин" ток от"екологичен" ТЕЦ. Предлагам лозунг"наште политици-най-добрите...... С рушвета."
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    Къде се скрила Грета Тумберг, че не им размахва пръст на тези англичани и канадци? Тя е заета да обвинява китайците и да им забранява използуването на дървени пръчици, с които се хранят защото се унищожавали много дървета. От Китай със смях и обясниха, че те се изготвят от бамбук, който не е дърво, а трева и расте много бързо. Горката Грета, тя няма време и желание да ходи на училище и се е хвърлила в голямата политика да воюва с Китай.
  • 6 Румен илиев

    1 0 Отговор
    Това дете педерастите от запада го ошашавиха.
  • 7 Кокорчо

    2 0 Отговор
    Великобритания ще си сътрудничи с Канада, а сега де, някои работи не мога да ги разбера, бабето не праща ли на всеки 5 години губернатор в Канада, демек Канада е провинция на англето
  • 8 незнайко

    0 0 Отговор
    ГАДНЯРИ !!! Защо спряха нашите енергоблокове 1,2,3,4 на АЕЦ Козлодуй ???
Новини по държави: