11 Март, 2020 13:31 3 066 30

Турция е доволна от преговорите с Русия

  • идлиб-
  • турция-
  • русия-
  • примирие-
  • преговори-
  • хулуси акар

В турската столица пристигна руска военна делегация

Турция е доволна от преговорите с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Преговорите с Русия по изпълнението на споразумението за прекратяване на огъня в сирийската провинция Идлиб са "позитивни и конструктивни". Това разкри турският министър на отбраната Хулуси Акар, цитиран от Анадолската агенция.

Анкара и Москва договориха миналата седмица примирие, което да сложи край на ескалиращите сблъсъци в северозападната провинция. В турската столица Анкара вчера пристигна руска военна делегация за разговори по уточняване на детайлите на споразумението. По думите на Акар двете страни работят по подготовката на съвместни патрули по ключовата магистрала М4, които се очаква да започнат на 15 март.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че турската армия ще патрулира в северната част на коридора за сигурност, установяван край магистралата М4 в Идлиб, а руските сили ще патрулират на юг. Споразумението за коридора беше част от сделката между Турция и Русия за прекратяване на огъня в Идлиб, постигната миналата седмица на преговори между президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето мнение

    19 18 Отговор
    Так точна, посинения гъз Ердоган е доволен от боя. Браво на най-великкият човек на планетата Путин велики.

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Ганьо

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    :-) ++++++++++++ :-)
  • 3 Ванко

    15 17 Отговор
    Е как няма да са доволни ? Циганските номера не им минаха нито в Кремъл, нито в Брюксел. Пари няма да видят, турската лира се срина тези дни отново, но всичко е точно. Великата армия с 50 убити и спря.

    Коментиран от #9

  • 4 Комарджия

    4 3 Отговор
    ..е па кажете фифти фифти ли ще делите петрола в полетата на Идлиб? За тва руснаците не клекнаха пред арабите за намаляване на добива на петрол! И ся, ...утре 20 стотинки литъра бензин - комунизъма бил умрял, а? Не е умрял, мутирал е...:)
  • 5 Начо

    12 9 Отговор
    Доволни са че Русия спря армията на Асад да навлезе и в турция
    Тепърва има да ближат горчивия сладолед на путин

    Коментиран от #12

  • 6 Говори Москва

    6 5 Отговор
    Абе няма ли кой да защити фесчетата, а соросоидите да хвърлят кал по Русия?!Само "цвъкате" минусчета, и се спотайвате като БИТИ ПЕЕЕЕРАСИ.Хахахаха.
  • 7 Борис Годунов

    8 8 Отговор
    Доволни ще са, руснаците имат опит в това да го набиват на резаците, а не е чалмите да не си го търсят. Докато великият Владимир Путин е на власт и още ще има.

    Коментиран от #11

  • 8 Леле колко каскета

    9 10 Отговор
    Излезли да замазват резила на руснаците. Внимавайте за примирието за да няма пак този дрон от къде ме дрънна...
  • 9 ........

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ванко":

    така ли.., а бе вие наистина ли сте толкова примитивни малоумни и комплексни .30%раэбита армия эа вас какво ви говори .АСКЕРА беэ да влеэе ги смаэа а пък си помислете ако бяха влеэли много ясно че ще има жертви.те са наща болка и ние скърбим вас това какво ви вълнува

    Коментиран от #15

  • 10 Е па чак толкпз

    8 7 Отговор
    Мхххх доволна е Турция ...като гледам Ердоган на снимката как гледа в пода ...Бая тояга и частушки са играли

    Коментиран от #26

  • 11 ....

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "Борис Годунов":

    аман от вашият велик путин тапутин колко сте жалки и примитивни пишете на иэуст нямате грам моэък вярвайте ми много сте тъпи ама тъпи

    Коментиран от #24

  • 12 .. ..

    8 6 Отговор

    До коментар #5 от "Начо":

    ХА СИКТИР БЕ КОЯ АРМИЯ ДЕТО ЭА ТРИ ДЕНА СЕ СРИНА 30%
    АСКЕРА БЕЭ ДА ВЛЕЭЕ ГИ СМАЭА БЕ НА КОГО ГИ РАЭПРАВЯТЕ ТЕЭИ ГЛУПОСТИ И ТЪПОТИИ

    Коментиран от #17

  • 13 Хюсейн Гайка

    3 2 Отговор
    И да не е доволен, все тая. Да внимава в картинката, че без даже да се усети, ще потроши рекордите по гладко и грациозно бягане през фий.
  • 14 гост

    7 4 Отговор
    Хахахахаха...как му се разтрепераха краката на пишман султаня, като гледаше портрета на Суворов на стената докато благоволи Путин Велики да го приеме...та чак даже поприседна. Беше увисил саполя баш като простинал кон..такова унижение..

    Коментиран от #16, #18

  • 15 Повече е

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "........":

    Аз гледах анадолската агенция каза 300%!!!
  • 16 777

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Като видя Шойгу и сбърка на къде е изхода. Тоя е като селска проскубана мастия, много лае, ама все гледа да е далече от тоягата
  • 17 Обичам свинска пържола

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от ".. ..":

    Коя армия избива 30% от другата армия и не може да задържи два дена единственият град който завзема и после лидерът и политически капитулира??? Аз друго се питам тоя хубаво баламосват юг север ама нали не си представя едното платно на магистралата за Русия другото за Турция. Все пак тази магистрала е за хората от зоната на Асад така че маааааалко ще се по изместят още на север ама мъничко😀😀😀😀.

    Коментиран от #21

  • 18 Обичам свинска пържола

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    А после му се наложи да гледа в очите и Екатерина велика докато наум си мислеше за кримските татари, какъв клоун какво падение😀😀.
  • 19 Леонсио

    5 5 Отговор
    Набил му е манерката в центъра на Масква ,Ердоган.

    Така един път Натаняхо ги трича на 9 ти май пред цялата им армия Путу и Шойгуту

    Ей 8 Панцира да му разнебити нова не е шега работа

    Коментиран от #27

  • 20 Лелеее мишоци

    6 3 Отговор
    Чак сега ли изпълзяхте бре? Явно доста ви е стреснал султана на 27 февруари хахаха
  • 21 Ахаха надежди говежди

    4 6 Отговор

    До коментар #17 от "Обичам свинска пържола":

    Нито един ададист няма да мине по този път. По него ще се снабдява само руската база в Лазкие. За това се примоли Путин докато бледнееше пред камерите.

    Коментиран от #22

  • 22 Обичам свинска пържола

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ахаха надежди говежди":

    В смисъл хората в провинция Алепо и Латакия са Асадисти ли??? Щом казваш важното е да могат да търгуват и да развиват туризма което ще помогне на страната да си стъпи на краката. Вие ще помогнете ли или ще се молите за още чували на НАТО от онези черните найлонови???

    Коментиран от #23

  • 23 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "Обичам свинска пържола":

    ..за още чували от НАТО..ама ако има с какво да си ги плати.Мършата анадолска отиде да крънка пари от ЕС за да финансира авантюрите си в Саирия и Либия, ама от там го туриха на оная си работа....то ако ставаше така лесно както му се иска на резняка. Сега е нужно едно 10-15 дневно затваряне на границата и след 5 дена по корем ще се влачат от глад ...
  • 24 Шириновски

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "....":

    https://www.youtube.com/watch?v=81dT7xgHqRQ. Ти се благодари че е Путин, че ако беше тЕ тоя ненормалник, досега да си проговорил руски по-добре и от руснак, и да са ти пришили кожата обратно..тъпанар, добре че ти си най-големия умник..
  • 25 Миг 29

    2 6 Отговор
    Абе тя доволна ама не може стигнеш до сондите мустак! Там има друго знаме...
  • 26 К.К.

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Е па чак толкпз":

    Нали южна Турция си остава за сега в Турция, как да не е доволен.
  • 27 На война като на война

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Леонсио":

    Панцерите са два , и то с леки повреждения . Предстои им дребен ремонт , и боядисване. Интересно е великолепното представяне на ПВО-то наречено "БУК" , тези самоходни ракетни установки са показали фантастични резултати , и няма такива извадена от строя. БУК е по далекобойна и мощна, и е в обща интегрирана система, за разлика от Панцера . Панцера е напълно автономен ,създаден да прехваща , самолет в близка дистанция, хеликоптер, или ракета в завършваща фаза , която е успяла да се промъкне през ПВО-то , по подходящ е за защита на бързо движещи се войскови колони , да ги следва непосредствено на бойното поле. С което се затваря последните нива на активна защита , при най-ниско летящите цели, близо до земята. Няма друг създаван подобен аналог. Нивото на защита се влияе , от броя Панцери на единица площ , както от плътността на изстреляните по него ракети. В една истинска реална бойна ситуация , на пълномащабна война , основната цел на противника не е Панцера , за да се хвали после с това , а участващите в боя , танкове , артилерия пехота, бронетранспортьори , РСЗО , щурмови бомбандировачи , войскови колони с техника , хора , гориво - там където резултатите , биха нанесли най- висок урон , и неприемливи жертви на противника, и с това да въздействат на крайният изход. Едва ли в такъв момент , е най- разумно да хвърлиш големи усилия да елиминираш Панцери с разчет от хора на духов квартет, вместо примерно да спираш танкове и пехота , които влияят

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Войната е единен организъм

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "На война като на война":

    Които влияят пряко на изхода от битката. За сведение , няма ПВО което да е на 100% успеваемо. Еврейският Железен Купол е с променлива успеваемост от 48% до 80% в зависимост от броя , и плътността на изстреляните , срещу него ракети.
  • 29 Обичам свинска пържола

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "На война като на война":

    Е добър ден.
    1.Да панцера има проблеми с дронове понеже се движат бавно, успеваемост му не е 100% БУК е друга работа дори ОСА се представя по добре.
    2. Дроновете стрелят с ракетки 20см диаметър 1м дълги и тежасти 22кг. Да с лазерно насочване са да точни са, но те нямат необходимата сила. Няма повтарям няма видео което показва пораженията СЛЕД удара а те не са големи.
    3.Путин не е благотворителна организация!!! Той изпраща в Сирия само толкова колкото трябва не повече. Срещу Алкайда защо му е ПВО??? Но той си има за всяка болка лек, радостта на Турция трая 2 дена после дроновете започнаха да падат като круши. Турция имаше само 24 модерни дрона Анка половината изпадаха скъпи са и им трябва лиценз от Израел. Другите са Байрактар които носят само 50 кг товар. Пак казвам Су35 носи 8000кг как се печели война така??? Саракиб го показа 2 дена не можаха да удържат като знаеха че идва среща и им трябва за преговорите. Та Българските опълченци на Шипка са един милион пъти по смели от аскера😀😀😊😀😀😀😀😀.

    Коментиран от #30

  • 30 Някой

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Обичам свинска пържола":

    СУ 34
Новини по държави: