Last news in Fakti

12 Август, 2012 11:06 1 330 1

Тимошенко с премия от Ватикана

  • тимошенко-
  • ватикана

Академията на Бонифаций, едно от най-авторитетните хуманитарни учреждения на Светия престол, удостои бившата украинска премиерка Юлия Тимошченко с Международната премия Бонифаций VIII, предаде Интерфакс.

Агенцията се позовава на съобщение във "Фейсбук" на Арсен Аваков, съратник на Тимошченко от коалицията "Баткивщина" (Отечество).

"В писмото на президента на Академията доктора Санта де Анжелис и на президента на научния комитет на Негово Светейшества Франко Крочи до Юлия Тимошченко се изразява увереност, че госпожа Юлия ще приеме наградата и ще удостои Академията с личното си присъствие и приветствена реч. В писмото също се изразява подкрепа и надежда за добри новини", отбелязва Аваков.

Досега с премията са били удостоявани видни дейци на католическата църква, изявени представители на гражданското общество, на научни, културни и дипломатически среди.

Бонифаций VIII (1235-1303) е бил папа от 1294 г. до смъртта си през 1303 година.

Междувременно посланикът на ЕС в Киев, португалецът Мануел Пинту Тейшейра се срещна с осъдената Юлия Тимошенко в харковската болница. Той разкри, че бившата премиерка е в мното потиснато състояние...Но тя е много силна жена и се държи добре". По думите той повече е слушал, отколкото е задавал въпроси.

Миналия октомври Юлия Тимошченко бе осъдена на 7 години затвор за превишаване на правомощията си като премиер при подписването на газовия договор с Русия през 2009 година. Тя излежава присъдата в Харков. Срещу нея обаче се подготвят нови обвинения, включително участие в заговор за убийство. В същото време тя е в харковска болница заради междугръбначна херния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко Мъдурко

    0 0 Отговор
    Това е много нагла жена. Банковите и сметик преливат с милиони, мъжът и е милионер и всичко това след като е била премиерка в родната си Украйна. Сега обаче как така успява да обърка света и да се изкарва постоянно невинна незнам как успява а и да и дава Ватиканът такива награди за присвояване на огромни количества пари е безобразие.