Last news in Fakti

28 Март, 2020 11:15 4 300 27

Ердоган се разтревожи! Огласи допълнителни мерки за борба с коронавируса

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ковид-19

В обръщение към гражданите на 83-милионна Турция президентът за пореден път ги призова да се поставят доброволно в изолация

Ердоган се разтревожи! Огласи допълнителни мерки за борба с коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Ердоган огласи пакет от нови, допълнителни мерки за борба срещу разпространението на новия коронавирус в страната.

Пакетът включва мерки, които са групирани общо в 7 пункта, предава БТА.

Междуградските превози ще се осъществяват само с разрешение на съответното валийство. В частния сектор ще се прилага гъвкава система на трудова заетост, с минимум персонал, както е в обществения сектор. В обществения транспорт ще се съблюдава дистанция между седящите.

Забраняват се през уикендите разходките, както и тичането, карането на колела и всякакви спортни дейности в парковете, край морския бряг, риболова, пикник на открити места, както и събирането на групи в парковете през останалите дни на седмицата. Уволняването или пускането в отпуск на войниците ще става след като са преминали през 14-дневна карантина.

Отменят се всички полети зад граница. Валийствата ще бъдат отговорни за спазването на мерките, а там, където се налага, ще бъдат прилагани допълнителни мерки.

Държавният глава посочи, че тези мерки са били предприети по препоръка на специализирания Научен съвет, който заседава вчера.

В обръщение към гражданите на 83-милионна Турция Ердоган за пореден път ги призова да се поставят доброволно в изолация, под карантина и да не излизат от домовете си, освен за основни нужди и при спешни случаи, да ползват по-малко обществения транспорт, да полагат грижи за личната хигиена.

"Ако тези мерки не се спазват доброволно, ще предприемем допълнителни. Трябва всички да спазваме предписанията. Вижте какво стана в САЩ. Но нека не се поддаваме на паника или на успокоение. Нека да се вслушаме в съветите на специалистите, на хората на науката", каза още Ердоган.

Към вчерашна дата починалите от новия коронавирус в Турция са 92 и са регистрирани 5 698 заразени.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чарлс Дарвин

    20 22 Отговор
    Комшиите го закъсаха ще има десетки хиляди жертви, защото не взеха мерки...

    Коментиран от #4, #11

  • 2 Жоро

    16 4 Отговор
    Целият свят требе да зима пример от нашия бащица
  • 3 ГОСТ

    11 16 Отговор
    Ааиийййдеее...станаА връзка лук 20 лиретки...
  • 4 Хасан

    21 6 Отговор

    До коментар #1 от "Чарлс Дарвин":

    Тех ги не мисли...и без това са много за разреждане...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 🇧🇬✔️🇹🇷 Вечна дружба👌

    19 14 Отговор
    Браво, Ердо👏
  • 7 Бачо Киро

    15 20 Отговор
    Поредните заблудени... Нищо не можете да спрете с карантина. Нямате лекарство, няма 100% предпазване при карантина, има само забавяне. Резултатът е същия, единствено икономиката ще е в много по-лошо състояние. Всички си носят разни хартийки, разменят пари, продукти... Все едно всеки дезинфекцира всяка едно нещо, те ръкавици не дезинфекцират след всеки контакт, камоли другите неща... Карантината няма абсолютно никакъв смисъл. Който ще умре пак ще умре. Жестоко е, така е, но след като е пуснато това нещо, това е реалността.

    Коментиран от #13, #16, #17

  • 8 само питам

    13 10 Отговор
    ..Абе Ердо, абе ахмако...а кой ше кОпа лука бе..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хахаха

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Чарлс Дарвин":

    Те мерките ги взеха много преди другите ама ти не си разбрал. Достатъчно е да видиш бройката на умрелите в Италия, Испания, Франция, Германия, все страни със сходно население, че и по-малко.

    Коментиран от #12

  • 12 КОНТРАТА

    16 13 Отговор

    До коментар #11 от "Хахаха":

    Директоно ли ти снасят инфито от мюфтийство или имаш преки наблюдения? Турците до преди 10дни криеха за заразата като си мислеха че по този начин ще спасят туристическия летен сезон!

    Коментиран от #15, #21

  • 13 Боярышник

    20 6 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    Доста си заблуден.Спри да четеш знайни и незнайни драскачи по форумите..Целта е една,да издържи здравната система,а не да избират кой от 3-ма човека да живее,както е Италия.

    Коментиран от #14

  • 14 Бесен Язовец

    6 6 Отговор

    До коментар #13 от "Боярышник":

    Къв си еродит, измисли го за 2 минути 😅😅😅😅😅😅😅ааааааааа хахахаха хахахаха..
  • 15 Хасан

    10 12 Отговор

    До коментар #12 от "КОНТРАТА":

    Турците предприеха добри мерки ..в сравнение с Англия,Франция,Италия са много добре ..в Белгия и Швейцария вече не дават медицинска помощ на старите хора ..оставят ги на произвола ..рухване на европейските и християнски ценности
  • 16 Бай ганьо

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    Бачо Киро, щото много им е изостанала здравната система, та пратиха у високотехнологичното бг със изумително здравна система безвъзмездна помощ, предпазни облекла и маски за лекарите, че да те излекуват, за да можеш да си показваш злобата и простия интелект

    Коментиран от #22

  • 17 Бай ганю

    11 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    И да не стане така че утре вдругиден с тяхна линейка да те изнасят за Одрин, за да ти спасяват кожата, щото си мн умен, радвай се че имаш такъв съсед вместо да злобееш, в световната петица са в света по здравен туризъм ако не знаеш, и ние сме някъде там ама отзад напред в класацията,, тука и без вирус си мрем като мухи
  • 18 Груйо

    6 8 Отговор
    Стига сте злорадствали за смъртта на турци, западноевропейци или руснаци. Този вирус ще убие много хора. Малко повече човечност трябва да се прояви в такъв момент. Лично според мен това е божие наказание за престъпленията на комунистите в Китай и всички страни, които ги поддържат или търгуват с тях.

    Коментиран от #19

  • 19 Хасан

    1 5 Отговор

    До коментар #18 от "Груйо":

    От глад ядат плъхове,прилепи и змии
  • 20 Сюнетчия

    5 3 Отговор
    Бай Ерду нареди на Тиквата да спазва уговорките и да пуска тировете иначе ще яде изрезания бахур на аго да Му направи благо
  • 21 Това лично владиката ли ти го каза

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "КОНТРАТА":

    Докато те причестяваше или е от официалният бюлетин на БПЦ :))))(
  • 22 Ганьо

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Бай ганьо":

    турска стока ,не е стока, каквато и да е.
  • 23 Hеудобната истина

    6 5 Отговор
    Взривът идва в Турция.. Гражданите се оплакват във видео, обвиняващо правителството в заблуждаващи лъжи относно действителната смърт на населението, че Ердоган крие истината и че умират от 400 до 500 на ден .. докато турските власти арестуват 600 души за публикации за огромни проблеми на здравната система. Че ситуацията е трагична, че гневът изригва вътре в страната, докато имамите декларират, че Аллах ... ги наказва за греховете им!

    Коментиран от #24

  • 24 Обичам свинска пържола

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Hеудобната истина":

    Да а в сряда Турция официално влиза във война!!!Като започнат да идват младите момчета с найлоновите чували от фронта заедно със старите умрели по улиците от вируса да видим тогава какъв паметник ще издигнат на фюрера им Турците.
  • 25 Бай Кольо

    2 4 Отговор
    До всички плюещи правителството на Бойко, дайте ми пример коя друга държава е със само 6 починали от корона вируса, бе де..ба вашта мама долна

    Коментиран от #26

  • 26 Рошко

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Кольо":

    В Куба един, в Сирия нито един и в мн други, и ние на твоята да,,,,, един за всички, всички за един, за твоята разбирай, на тебе не ти требе вирус, щото скоро ше са гътнеш от инфаркт и то от злоба

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.