26 Април, 2024 10:05 1 797 6

Рецепта на деня: Торияс - ароматни пържени филийки

  • торияс-
  • пържени филийки-
  • испанска кухня-
  • портокал-
  • канела-
  • закуска-
  • какво да сготвя

Вкусна закуска от испанската кухня

Рецепта на деня: Торияс - ароматни пържени филийки - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 6 дебели филийки стар хляб;
  • 3 чаши прясно мляко;
  • 3 с.л. захар;
  • 1 пръчица канела;
  • 2 – 3 ленти портокалова кора;
  • 2 големи яйца;
  • Олио за пържене.

За поръсване:

  • ½ чаша захар на кристали;
  • 2 чаени лъжички смляна канела.

Начин на приготвяне:

Почистете много добре портокала и с помощта на белачка за картофи обелете 2-3 тънки ленти от кората му. В малка тенджера комбинирайте млякото, портокаловите кори, канелата и захарта. Когато заври леко изключете котлона. Бъркайте докато захарта се разтвори и премахнете от котлона. Когато сместа стане приятно хладка, премахнете канелата и портокаловите кори.

В тавичка подредете нарязаните филийки и ги залейте с млякото. Когато се напоят от едната страна, обърнете ги от другата. Отделно в подходяща дълбока чиния разбийте яйцата. Внимателно извадете една филийка от млякото и също толкова внимателно я потопете от двете страни. В добре загрят тиган сложете олиото/зехтина и добавете филийката.

Същото направете и с останалите филийки – извадете ги от млякото, потопете ги в яйцата. Изпържете ги от двете страни до златисто. Готовите филийки се поръсват с комбинация от кафява захар и канела на прах, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 готино ,

    1 2 Отговор
    филия потопена в разбито сурово яице и завъртяна в горещо олио . Като омлет пълнен с топъл хляб . Не са пържените залъчета за крем супа . Става с бяло сладко от череши , а може и солено с краве сирене . С гауда или ементал е по ядливо . Отцежда се от мазнината . Сервира се гореща . Любопитно . Много ги ядат на закуска . Да . По-късна закуска . С чай .
  • 2 Изгубени в превода

    6 1 Отговор
    3 чаши прясно мляко на 6 филии хляб, докато се напоят. И знаеш ли какво ще стане? Рядка каша. Е тогава ги вземай внимателно и ги слагай в яйцата. Опитай да видиш какво ще стане.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    0 1 Отговор
    От кога филийките джиджи папа станаха Торияс?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.