Необходими продукти:
- 6 дебели филийки стар хляб;
- 3 чаши прясно мляко;
- 3 с.л. захар;
- 1 пръчица канела;
- 2 – 3 ленти портокалова кора;
- 2 големи яйца;
- Олио за пържене.
За поръсване:
- ½ чаша захар на кристали;
- 2 чаени лъжички смляна канела.
Начин на приготвяне:
Почистете много добре портокала и с помощта на белачка за картофи обелете 2-3 тънки ленти от кората му. В малка тенджера комбинирайте млякото, портокаловите кори, канелата и захарта. Когато заври леко изключете котлона. Бъркайте докато захарта се разтвори и премахнете от котлона. Когато сместа стане приятно хладка, премахнете канелата и портокаловите кори.
В тавичка подредете нарязаните филийки и ги залейте с млякото. Когато се напоят от едната страна, обърнете ги от другата. Отделно в подходяща дълбока чиния разбийте яйцата. Внимателно извадете една филийка от млякото и също толкова внимателно я потопете от двете страни. В добре загрят тиган сложете олиото/зехтина и добавете филийката.
Същото направете и с останалите филийки – извадете ги от млякото, потопете ги в яйцата. Изпържете ги от двете страни до златисто. Готовите филийки се поръсват с комбинация от кафява захар и канела на прах, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 готино ,
11:01 26.04.2024
2 Изгубени в превода
11:04 26.04.2024
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Гост
21:30 26.04.2024
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.