Last news in Fakti

7 Април, 2020 11:06 3 064 9

Ухан, откъдето започна пандемията, маха всички ограничения

  • ухан-
  • китай-
  • коронавирус-
  • ограничения-
  • карантина

Полетите ще бъдат възобновени

Ухан, откъдето започна пандемията, маха всички ограничения - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Китайският град Ухан, където започна пандемията от коронавируса, отменя тази седмица последните ограничения след повече от два месеца и половина на строга карантина, предаде DPA.

От полунощ местно време трафикът в Ухан ще се върне към нормалното. Полетите ще бъдат възобновени, на автомобилите ще се разрешава да напускат града, а хората ще могат да ползват влак, при условие, че са здрави и наскоро не са имали контакт със заразени пациенти.

Възобновяването на нормалния живот в този 11-милионен град се разглежда като важен сигнал за Китай, че най-лошият етап от кризата е приключил.

Смята се, че новият коронавирус е бил предаден на хората в Ухан от неизвестен животински вид през декември. От над 80-те хиляди официално регистрирани случаи на заразяване с коронавирус в Китай 50 000 бяха в Ухан. Там бяха регистрирани над 2500 от общо 3300 починали от коронавирус в Китай.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Катаец

    8 1 Отговор
    Нека изкупуването на западни компании да започне...Сега!
  • 2 Освен летището

    12 3 Отговор
    Отварят и пазара за гнусотии от където тръгна всичко! И как заразата тръгнала от неизвестен вид животно! Да запалят целият пазар и да го затворят завинаги иначе пак ще тръгне нещо!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Катаец

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Освен летището":

    Ти па ше ми каеш.
  • 4 Пълни глупости пишеш

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Освен летището":

    Тоя пазар го има от 100 години, найстина ли вярваш в това че е тръгнало от там! Пълни глупости, това е изкуствено създаден вирус като биологично оръжие, водиш си война , печелиш я и не даваш нито една жертва, по хубаво от това няма! Проблема е че Китайците са много единни и послушни и затова бързо се опрайха, докато САЩ и Европа ще им се разкаже играта:-)

    Коментиран от #5

  • 5 Факт!

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пълни глупости пишеш":

    Да бе а САРС какво беше и откъде тръгна пак ли е изкуствено създаден или вдичките грипове птичи свински все от Ката и пазарите им.
  • 6 шри ланка

    8 0 Отговор
    Снощи ги гледах. Пак са наизкарали всякакви паяци, таралежи, хипопотами, котешка храна, катерици, праз лук, пуяци и каквото още там ядат. Истински прасета са тия. Ориз и толкова, за да не пламне света пак
  • 7 сас

    2 1 Отговор
    Скапаните китайци вероятно пуснаха заразата - жертваха няколко свои пионки и сега мре Европа и Америка и целия останал свят! Излъгаха и за процента смъртност и, за това, че заболяването не е сериозно, че било като грип, че засягало само стари и болни хора и такива само умирали от него... излъгаха, за всичко!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Срамота

    1 0 Отговор
    Как не ги е срам тези индивиди ?!? Да празнуват докато в цял свят умират хора в следствие на заразата, която те пръснаха навсякъде.
    Пожелавам им, вируса да се върне при тях и да намалеят на половина, а и отгоре.