10 Април, 2020 18:24 1 814 4

Великденско послание на Великия магистър на Малтийския орден

  • малтийски орден-
  • великден-
  • папа франциск
Великденско послание на Великия магистър на Малтийския орден - 1

Великденско послание на Великия магистър на Малтийския орден фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето:

Уважаеми събратя, служители, доброволци и поддръжници на Малтийския орден по целия свят,

Никога досега не съм изпитвал толкова силно желанието и необходимостта да ви накарам да почувствате моята близост. Вярно е, че сме далеч един от друг. Но ние не сме сами. Ние сме обединени в мисията си на вяра в голямото семейство на Малтийския орден. Живеем в безпрецедентна ситуация, която ни тревожи и плаши. Тя ни изолира, но в същото време ни обединява в усилията ни да се изправим пред голямото предизвикателство, което ни предлага тази пандемия.

Страстната седмица и Великденският ден представляват надежда и възкресение. След като споделим Христовото страдание, нека да гарантираме, че Неговото възкресение ни дава енергия да продължим да водим тази битка и да гледаме към бъдещето с обновена надежда.

„Продължихме напред с бърза скорост, чувствайки се мощни и способни да направим всичко“, каза Понтификът преди няколко дни на пустия площад „Свети Петър“, „продължихме независимо, мислейки, че ще останем здрави в свят, който е болен ". Упокоението, отправено през този ден от папа Франциск като „нови форми на гостоприемство, братство и солидарност“, ни стимулира в нашата мисия, която в продължение на 900 години е същността на Малтийския орден: „Tuitio fidei et Obsequium pauperum“ - "Защита на вярата и служба на бедните".

Поради тази причина бих искал да подновя своето послание за благодарност и възхищение към нашите приори, асоциации, помощни корпуси и многобройни доброволци, които вече от няколко седмици допринасят за подкрепа на хората, които страдат най-много, с хиляди инициативи за солидарност. Всяка малка помощ, всяка усмивка, всяка молитва е като жеста на Вероника, която, когато вижда страстта на Исус, докато носи кръста, почиства лицето си с кърпа. По подобен начин нашите лекари и медицински сестри, работещи в болници, нашите доброволци, които оказват помощ на възрастни хора или болни, принудени да карантират вкъщи, които помагат на бездомните на улицата, които доставят лекарства или храна, свидетелстват за християнското послание на Ордена на Малта със своя неуморен ангажимент.

Бих искал да изкажа сърдечните си благодарности на монсеньор Жан Лафит, прелат от Малтийския орден, за видео съобщението за Великден и за историческия акт на освещаване на Ордена в Светото сърце на Исус и Непорочното сърце на Мария. Каня всички да гледат видео съобщението на уебсайта www.orderofmalta.int.

Много съжалявам, че след поклонението в Лурд бяхме принудени да отложим международното поклонение в Светата земя, предвидено за следващия ноември. Уверявам ви, че срещата с местата, които видяха раждането на нашия Орден, е само отложена.

Още повече, отколкото преди, бих искал да ви поканя да се молите за нашите Господари Болни и за всички, които са решени да облекчат страданията и трудностите им.

Пожелавам на всички Свят Великден и уверявам ви, че постоянното ви споменавам в молитвите ми.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не желаем да слушаме повече нищо

    9 1 Отговор
    Искаме милион евро кеш в торбичка сега речите си ги спестете
  • 2 Бачо Киро

    12 0 Отговор
    Кво ги пускате тея бастуни въобще, борят кризите с дрънканици... Отзад прибират милиони...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хаха двуличник и мерзавец😂😂😂

    1 0 Отговор
    Ти серем и молитвите дай ни х милион евро и не се моли за назе