Last news in Fakti

20 Април, 2020 19:30 7 535 13

Борис Джонсън не бърза да вдига карантината на Острова

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Вече има признаци, че премиерът започва да поема твърд контрол върху делата на правителството

Борис Джонсън не бърза да вдига карантината на Острова - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън е много загрижен от евентуална втора вълна на коронавируса, ако мерките в наложената карантина бъдат облекчени по-рано, съобщи източник от Даунинг стрийт.

Борис Джонсън още не се завърнал на работа, но британските медии съобщават, че вече има признаци, че премиерът започва да поема твърд контрол върху делата на правителството.

Вестник „Таймс“ пише днес, че Джонсън е бил изключително предпазлив по отношение на идеята да се вдигне карантината по време на лична среща с външния министър Доминик Рааб, който го замества в момента, и с неговите най-близки съветници. Според премиера прекалено ранното вдигане на карантината може да доведе до втора вълна на пандемията и повторно налагане на карантина с още по-тежки последици за здравето и икономиката.

Междувременно уелската националистическа партия „Плайд Кумри“ предложи в писмо до министерството на вътрешните работи на ключовите работници в Обединеното кралство, особено тези в здравеопазването, които не са британски граждани, да бъде дадено британско гражданство.

Депутатът Хайуел Уилямс заяви, че пандемията е показала, че имигрантите са изключително важна част от британското общество и икономика и те не трябва да живеят в несигурност за бъдещето си. Уилямс допълни, че поне 25 процента от работещите в здравеопазването са чужденци.

На Острова случаите на Covid-19 са над 120 000, жертвите на заболяването са повече от 16 000.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Таско

    22 16 Отговор
    Аз викам в България да вдигнем карантината само за Румен, Слави Корнелия и Мая първо те да вземат евентуално имунитет.

    Коментиран от #7, #12

  • 2 asd

    11 4 Отговор
    Хахаха..."загрижен" бил... по-скоро е оцапал гащите заради популярноста си, следствие от предишните му слабоумни прояви.
  • 3 дядо Койчо

    8 0 Отговор
    Брей Борката набора жив ли е бе?
  • 4 Какво

    5 0 Отговор
    вдигане са една от най-голямаъа смъртност заедно с Белгия!!!
  • 5 Optimus

    7 1 Отговор
    Borkata cи изигра театрото
  • 6 Джоко

    7 0 Отговор
    Сака да му рипне рейтингот като на нашиот и на султано от Цариград. Итър е като стадо габровски моми!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Рошко

    5 1 Отговор
    Светът ако иска да миряса, да се постави под карантина целия остров и сев Америка за неопределено време, и като за начало да се затворят 50-те най влиятелни евреи, Хенри Форд го е казал, очаквам ко е тара ми да бъде изтрит след малко
  • 9 Клик

    10 2 Отговор
    Абе,пичове.Всеки,който иска да се самоизолира на Острова му се плаща 100% карантината но не повече от £2500 на месец.От днес автобусният превоз е безплатен за цял Лондон за предпазване на шофьорите от заразяване.Планираното увеличение на заплатите от Април е в сила.Няма репресии и терор над жителите на УК.Ае ,със здраве.

    Коментиран от #10, #13

  • 10 80% плащат до 2500

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Клик":

    Иначе за другото си прав

    Коментиран от #11

  • 11 Клик

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "80% плащат до 2500":

    Ако попълниш апликацията в сайтът на NHS ще видиш,че е 100%—(по памет).Не съм сигурен,защото не ми се е налагало.80% също е добре.Благодаря за напомнянето.
  • 12 доц Мангалов

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Таско":

    Ами аз?
  • 13 бре

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Клик":

    аз бях на 2400 сега ми дават само 1900 да си стоя у нас..кефи ме като полюят тая или оная държава а не гледат че тиквата им пикае в лицето абе само мазохисти останаха в българия и тва е