Last news in Fakti

20 Април, 2020 14:45 4 897 15

Кървав понеделник в Афганистан

  • афганистан-
  • талибани-
  • ашраф гани-
  • ислямска държава

Талибани избиха най-малко 23 войници и девет цивилни

Кървав понеделник в Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Талибани избиха най-малко 23 афганистански войници и девет цивилни, съобщиха днес местните власти на фона на нова вълна от насилие в Афганистан, въпреки сделката със САЩ и засилващата се заплаха от коронавируса, предаде АФП.

Според условията на споразумение между САЩ и талибаните, афганистанското правителство и ислямистите трябваше да досега да са разменили пленници и да са започнали преговори за трайно примирие.

Но размяната се затлачи, след като Кабул обяви, че талибаните искат да бъдат освободени някои от най-известните им бойци, а мирните преговори изглеждат далечни насред продължаващите атаки.

Късно в неделя в провинция Такхар в Североизточен Афганистан талибаните удариха афганистанска военна база, убивайки 16 военнослужещи и двама полицаи.

Ранени и убити полицаи имаше и в Урузган, Южен Афганистан, а в северната част на страната талибаните са убили девет цивилни, които оказала съпротива на талибаните при опит да бъдат ограбени.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 6 Отговор
    Коронавирус има, а тия изруди не спират...
  • 2 Никви преговори

    18 6 Отговор
    Затва с терористи не трябва да се преговаря! Само смърта ги оправя тия талибани, мангасаряни и всекви прокзводни на орките:-)
  • 3 Българина

    32 4 Отговор
    К'во става, бре?! Краварите и техните подлоги вече 20години буксуват в афганистанската тиня, а се смееха на руснаците, че си тръгнаха след 10 години, през които краварите въоръжаваха брадатите козли, които същите кравари създадоха.ИЗМЕТ.

    Коментиран от #10

  • 4 Дядо Вангел

    11 8 Отговор
    Ужасен атентат за който вина имат единствено Борисов, правителството на ГЕРБ и генерал Мутафчийски, незабавна оставка!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Добре,

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дядо Вангел":

    че няма загинали от нашия контингент там, който няма работа в тази държава.
  • 6 🐷 Боко ТИКВАТА

    18 4 Отговор

    До коментар #4 от "Дядо Вангел":

    Бъркаш.Както винаги съм невинен.Виновни са Орешарски, Путин и разбира се леля Корни.И запомни селски дядка, Аз Боко ТИКВАТА НИКОГА НЕ СЪМ ВИНОВЕН....НИКОГА.
  • 7 Монгола

    21 2 Отговор
    Кашата на краварите в Афганистан!
  • 8 Бай ганю

    6 2 Отговор
    Щото нашите войничета са се върнали, и се почнаха там ся да се избиват
  • 9 Мим

    7 3 Отговор
    Абе немога да разбера,какво се церемонят с тия талибани,че не ги.превърнат в пел и да наторят дърветата с тях,а дават сумата и невинни жертви и руснажци и американци можеше да ги попелеят и сега да се говори само за проблемите с циг...те..
  • 10 Казуар

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    Американците имат 12 - 13000 войници в Афганистан които няма как да контролират страната. За това се обучава 300000 правителствена армия. А ти пишеш по инерция без да имаш хал хабер от нещата.

    Коментиран от #12

  • 11 Казуарчо

    13 2 Отговор
    ми те я обучават тая армия от 15 години бе. Те вече първите обучени са минали в запаса. И не забравяй че имаха много повече армия и пак не контролираха страната.
  • 12 tost

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Казуар":

    Е да де, САЩ икономика и военна сила НАМБЪР УАН + 300 000 армия + всички от НАТО вече 20 години ядат шамари от шепа талебани 🤭
  • 13 Вввевъхх!

    8 0 Отговор
    Талибаните ги създадаха американците. Целта на бандитите от САЩ е да има войни по света. От това се поддържа воената им промишленост, а от грабежите на държавите кърпят икономиката и поддържат доларът. Третата световна война, което е пандемията, не без тяхна помощ, може да промени светът в който живеем.
  • 14 Вззззььь

    4 0 Отговор
    Още нещо! Много бих искал светът да се събуди! Европейският съюз, Русия, Китай и САЩ ако поискат ще се решат всички икономически проблеми, но милиардери те чрез политиците не желаят това. Трябват им роби, затова образованието става все по низко равнище. Така по лесно се управляват масите от нещастно то население на красивата ни планета!
  • 15 ПУТИН

    0 0 Отговор
    Един добър ден за целия свят
Новини по държави: