7 Април, 2020 12:55 2 255 5

Талибаните прекратяват преговорите

  • афганистан-
  • талибани-
  • преговори

Не е постигнато съгласие за освобождаване на затворници

Талибаните прекратяват преговорите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на талибаните обявиха, че спират преговорите за размяна на затворници с правителството на Афганистан, съобщи РИА Новости.

Преговорите се водят през последните седмица. Талибаните обявиха, че са изпратили свои представители в комисията по затворниците в Кабул.

Те е трябвало да разпознаят задържани членове на групата. Впоследствие обаче тяхното освобождаване се е забавило.

Говорителят на групата Сухаил Шахин обяви, че вече няма да има техни представители в разговорите. Талибаните не са получили обяснение защо освобождаването се отлага.

По-рано през тази година беше подписано мирно споразумение с американски представители и афганистанското правителство. Рзмяната на затворници е ключово условие в него.

Представители на правителството обявиха, че са отложили освобождаването, защото талибаните искат да бъдат върнати водещи техни командири. Имало е предложение за освобождаване на по-малко влиятелни затворници, но то е било отхвърлено.

Очакват се варианти за нови разговори.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиква

    0 8 Отговор
    Делибаните да говорят след няколко месеца ако са живи. Но не да им пращаме помощи! Само гледам как се бавят нещата за Африка и жалко.

    Коментиран от #2

  • 2 Куклук- склан🔪🔪🔪🔪💣💣💣

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тиква":

    Какви помощи ще пращаш за Африка бе Тикво то в Европа народа няма както да яде а пък ти помощи да Африка ?????
  • 3 Независим

    10 1 Отговор
    Е и кой командва в Авганистан,правителство ли талибани ли,те държава в държавата ли са или американци и за какво са там,като не вършат никаква работа,а може би смучат нещо?
  • 4 Диамантената ръка

    1 2 Отговор
    Ноmeland 8 сезон
  • 5 цар Крум

    1 0 Отговор
    ей сега ще ви пратя рамзан кадиров и всичко за три месеца ще се управи
Новини по държави: