Last news in Fakti

24 Април, 2020 08:56 3 066 6

Заразените в Германия вече са над 150 000

  • германия-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • жертви

Германия е на пето място по брой заразени пациенти

Заразените в Германия вече са над 150 000 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Потвърдените случаи на коронавирус в Германия нараснаха с 2337 за денонощие и достигнаха 150 383, сочат последните данни на института "Роберт Кох", който следи броя на заразените и починалите в страната.

Броят на починалите се е увеличил с 227, достигайки до 5321. Оздравели са 106 800 души, което е с 3500 повече в сравнение с предишния ден. Така денонощният ръст на оздравелите съществено превишава броя на заразените, съобщи институтът.

Като цяло динамиката на установяване на нови случаи остава по-ниска в сравнение с първата половина на април. Главните огнища на разпространение на коронавируса в Германия са провинциите Бавария, Северен Рейн-Вестфалия и Баден-Вюртемберг.

По брой заразени пациенти с коронавирус в света на първо място са Съединените американски щати, следвани от Испания, Италия и Франция. По брой смъртни случаи на първо място са САЩ, а на втори - Италия. Световната здравна организация предупреди, че е рано да се говори за вдигане на ограничителните мерки, защото това може да предизвика нова вълна.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    8 2 Отговор
    Сигурен съм че раково болните са повече както и прекаралите грип тази зима
  • 2 Тъй де

    6 1 Отговор
    При почти 84 милиона население !
  • 3 тани

    0 0 Отговор
    дааа 150хил заразени 107хил оздравели при 83мил население, подвеждащо заглавие
  • 4 Сладък лейтенант Грюбер от СС

    6 1 Отговор
    Те германците си нямат като руснаците ракети С400 и хипербързите кинжали с които руснаците свалят вируса още на околовръстното на Москва, а над 2 милиона московчани са болни и с висока температура над 38 градуса, но то не било от коронавируса, а от любовна мъка според Мими Захарова /да се свети името господне/ представете си… Путин прeди няколко дни oбяви изнeнaдвaщo /рaзбирaeмo e зaщo/, че държи коронавируса под контрол?? Ако ''го държи'' защо отменя гей парада на победата на СССР над Третия райх за по-натам ''другия път'' и за кога го отменя?? По достоверни информации щял да се проведе на мукавей в понеделник през 2048-ма година?? В Москва могат само да си разходят кучето на 100 метра от дома, слагат маски още от спалнята и се опитват да опровергаят термина ''Москва не вярва на сълзи'':):) А дано, ама надали...:):) A дaнo дa ca рaзбрaли, чe дрънкaнeтo нa cтaри изгнили лaмaрини oт минaлия вeк пo плoщaдитe прeз мaй мeceц нe им ce oтрaзявa никaк здрaвocлoвнo и oтрицaтeлнaтa цeнa нa нeфтa oт днec им връщa нaзaд във врeмeтo ''хипeрбързитe звукoви рaкeти'' в eрaтa нa пaрнитe лoкoмoтиви....

    Коментиран от #5

  • 5 000

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сладък лейтенант Грюбер от СС":

    А В БГ ЩЕ СТАНЕ СЕРИОЗНО КРИТИЧНО. МИНА МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА. НИКОЙ НЕ ВЯРВА. ТАЯ ПАРОДИЯ НА КАРАНТИНА ДЕТО Е ОБЯВЕНА НЯМА ОБЩО С ОГРАНИЧЕНИЯТА В ЕС. ОЧАКВАЙТЕ БУМ НА ПАДАЩИТЕ ПРЕД БОЛНИЦИТЕ И БЪРЗА ПОМОЩ СЛЕД 2 СЕДМИЦИ. ДОКТОРИ НЯМА ДА ИМА ТО НЕ ЧЕ НЯКОГА Е ИМАЛО И СЕИРА ЩЕ ГО ГЛЕДА ЦЯЛ СВЯТ 24/7
  • 6 Обра

    1 1 Отговор
    В лъжите е Меркелица, но скоро се очаква пик, а когато всичко свърши ще прибави и тези дето умряха по къщите. Та ще трябва да дава обяснения защо е изморила толкова мигранти, че Германия зарази и Турция, но това е друг въпрос, но Ердоган ще и скрои шапката.