30 Април, 2020 07:37 6 381 6

Италия: Дневният брой на жертвите на Covid-19 намалява

  • италия-
  • ковид-19-
  • ломбардия

Общият брой на починалите от началото на епидемията на 21 февруари е 27 682 души, което поставя страната по този показател на второ място след САЩ

Италия: Дневният брой на жертвите на Covid-19 намалява - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новите смъртни случаи от коронавирусната инфекция в Италия намаляват в сравнение с вторник. За последното денонощие те са 323, съобщи Агенцията за гражданска защита, цитирана от Ройтерс.

Според данни на агенцията броят на новите заразени са 2086, като се стабилизира спрямо вчерашните 2091 случая.

Общият брой на починалите от началото на епидемията на 21 февруари е 27 682 души, което поставя Италия по този показател на второ място след САЩ.

Броят на официално потвърдените случаи на заразени, включително на тези, които са починали или са се излекували, към момента възлиза на 203 591, което нарежда Италия на трето място след САЩ и Испания.

Броят на италианците, които продължават да се лекуват, е спаднал под 105 000. 2 300 души са изписани от болниците днес. Малко над 2 000 са били хоспитализирани.

Пациентите с Covid-19 в Италия, настанени в интензивни отделения, днес са 1795, а вчера са били 1863.

Към днешна дата 1 313 000 души в Италия са били тествани за коронавирус от население от близо 60 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аха

    4 2 Отговор
    В България се увеличават с 1-2 на ден само река Дунав може да намалява
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дневният намалява

    1 1 Отговор
    А нощният се увеличава..
  • 4 Тук в Италия

    2 0 Отговор
    Която даде тон за песен на останалия свят как да се имитира и инсценира, всичко върви по план график. Социалната изолация и дистанцирането “започват да дават” резултати. Това естествено благодарение на идеалния синхрон между “правителство” и “медии”. Тук “управляващите” от повече от 10 години са пионки и липсата на мнозинство в парламента прави всичко много по-лесно. Всяко едно правителство от времето на Берлускони е компромис, “коалиционно” - с “опозиционни” партии, или пък служебно. Липсата на мнозинство в парламента прави работата на кукловодите още по-забавна. Само дето не знаем кои точно са кукловодите... Така или иначе малтретирането с цифри дава невероятен ефект. Всичко се свежда до следното: на колко от общите починали ще им бъде лепната диагноза “коронавирус”? Иначе общата дневна смъртност си е една и съща - с корона или без корона. Особено ако се сравнят статистиките от последните няколко години. Скоро ще бъдем “излекувани”, но психозата ще продължи поне още няколко месеца.

    Коментиран от #5

  • 5 Интересно

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тук в Италия":

    Интересно защо,,, ФАКТИ- те " не пишат че от снощи парламента е окупиран от Лега в знак на протест че до днес правителството нищо не е направило, пари никой не е получил, а само десетки декрети на забрани. . ФАКТИТЕ -преписват само спуснатия им материал от Брюксел 😂
  • 6 Пак от Италия

    1 0 Отговор
    Коментари 4 и 5 са много вярни. Всички много искат да паднат забраните, но и много се страхуват да излезат и да се доближават до някой. Психозата ще е опашката на вируса. А иначе от щедрото обещание за помощ за принудителното ни бездействие до сега видяхме само по 80 евро на домакинство от общината.
Новини по държави: