Last news in Fakti

1 Май, 2020 11:44 14 977 45

Китай отвърна на удара: САЩ трябва да отговарят на редица въпроси за COVID-19

  • китай-
  • сащ-
  • ухан-
  • коронавирус-
  • ковид-19

В условията на продължаваща пандемия Пекин иска от Вашингтон ясен отговор пред целия свят на следните десет въпроса

Китай отвърна на удара: САЩ трябва да отговарят на редица въпроси за COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

В условията на продължаваща пандемия от COVID-19 правителството на САЩ е длъжно да даде ясен отговор пред целия свят на следните десет въпроса, съобщава Радио Китай:

1. Защо, след като през миналата година изненадващо започна отново модификация на вируса на птичия грип, всичко изведнъж затихна?

През миналия февруари, според информация на уебсайта на американското списание „Наука" (Science) американските власти са одобрили „тайно" експерименти, предизвикали огромни спорове за модификацията на вируса на птичия грип. Защо САЩ решиха да рестартират тези опасни опити повече от четири години след прекратяването им? Защо няма напредък в разследването на причините за това решение?

2. Каква е истината за временното затваряне на биолаборатория на американската армия?

През март тази година на уебсайта на Белия дом се появи петиция, с която се настояваше американското правителство да обяви истинската причина за затварянето на биологичната лаборатория „Форт Детрик" миналия юли. Как Белият дом е отговорил на тази петиция?

3. Случайно съвпадение ли е, че планът за реакция при инфекциозни заболявания от миналата година стана реалност тази?

Случайно ли е, че упражненията за реакция при извънредни ситуации, свързани с разпространението на инфекциозно заболяване, проведени в САЩ през миналата година, са изключително близки до реалността? Тъй като предстоят тренировки, защо САЩ не обърнаха достатъчно внимание и след избухването на епидемията от новия коронавирус още твърдят, че тя е „под контрол"?

4. Защо в САЩ игнорираха предварителните прогнози и предупрежденията за болестта?

Според американския вестник „Вашингтон пост", в началото на тази година повече от два месеца администрацията на президента Тръмп е получавала интензивни предупреждения от разузнавателните служби за реалната опасност от новия коронавирус. Защо до 13 март американските власти не предприеха нищо?

5. Колко пациенти с грип са заразени всъщност с новия коронавирус?

Директорът на американския Център за контрол на заболяванията Робърт Редфийлд лично призна, че в САЩ има хора с диагноза „грип", които всъщност са заразени с COVID-19. Колко са тези случаи и използва ли се грипът за прикриване на реалната ситуация с COVID-19?

6. Кога точно новият коронавирус се появи в САЩ и започна неговото предаване сред хората?

Според последния доклад на Службата за обществено здраве на окръг Санта Клара в Калифорния, още на 6 февруари някои хора са починали от пневмония, причинена от COVID-19, което е повече от 20 дни по-рано от първата официално отчетена смърт от вирусната инфекция. Според Сара Коуди, здравен служител в Санта Клара, новите данни за смъртните случаи показват, че по онова време е имало „значителна степен на предаване в общността".

7. Как стана възможно толкова бързо тестването на ваксина срещу новия коронавирус върху хора?

Според експерти, първите изпитания на кандидат за ваксина срещу новия коронавирус в САЩ върху хора са прекалено бързи, което може да означава, че те са започнали доста по-отрано и лаборатории са разполагали с щама на вируса. Ако това е вярно, кога, как и защо в САЩ са действали толкова бързо?

8. Според американското правителство положението с епидемията не е сериозно, но в същото време близки до Белия дом политици разпродават акции на борсата. Защо?

Защо докато правителството на САЩ подценяваше епидемия от новия коронавирус в страната в средата на февруари, редица членове на сенатската Комисия по разузнаване продадоха акции за милиони долари? Имали ли са вътрешна информация и използвали ли са я за своя лична облага, като в същото време са укривали реалната ситуация от обикновените граждани?

9. Защо американски експерти и учени не могат да говорят свободно за новия коронавирус?

На много учени и здравни служители им е забранено да дават публични изявления по теми, свързани с новия коронавирус, като такива се допускат само след съгласуване с канцеларията на вицепрезидента. Защо САЩ, които претендират за свобода на словото, не позволяват на експерти и учени свободно да обсъждат новия коронавирус?

10. Какви изследвания се правят в задграничната биолаборатория и защо те никога не се разкриват на външния свят?

Говорител на руското Външно министерство изрази загриженост относно създаването на американски биолаборатории в страни от бившия Съветски съюз. Какви изследвания се правят в тях? Защо САЩ мълчат относно ролята, функциите и мерките за безопасност в тези лаборатории?


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 97 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    89 1 Отговор
    Хвърляйте си топката, ние вече станахме и без туй разногледи
  • 2 Рошко

    183 12 Отговор
    Краварите винсги са лъгали, лъжат, и ще лъжат, колкото и в Ирак намериха химически оръжия, Либия Сирия,
  • 3 слаботоков

    145 11 Отговор
    Фащ са създали и пуснали вируса!!

    Коментиран от #15, #32

  • 4 Гойко Митич

    89 2 Отговор
    В спора им ще излезе истината.Давайте юнаци,да знаем за кво иде реч.
  • 5 Биоинжинера

    124 2 Отговор
    Нежсамо отичия грип H1N1 беше модифицира но щама на африканската чума по свинете не е оригиналния тези вируси бяха синтезирани допълнително с цел да атакуват китайската икономика и селко стопанство! Соросите от години водят биологична икономическа война срещу Китай!
  • 6 гост

    113 3 Отговор
    Всичко е умишлено направено и предпварително планирано !!! Става въпрос за световни икономически интереси !!!
  • 7 В .В.

    66 4 Отговор
    Уса, човърка навсякъде...Не вярват в Бог...То туй, атом ,зарин ,напалм,СПИН,Ебола,,все демократични заболявания...Амии,,да си ги изпробва върху техните симпатизанти от СДС...Това е правилно и коректно...,,Да,Така е Струва ми се доста вероятно,,каза Тромпи..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Госあ

    32 2 Отговор
    Тръмп предприе но губернаторите на демократическата партия не искаха затваряне.Те са основните насърчители и на междурасовият секс същевременно.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 богоизбраните ще мълчат

    59 4 Отговор
    Краварите си вкараха автогол. Сега ще се правят на ударени и няма да отговорят на въпросите.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 DON CARLITO FROM SANTA TECLA

    4 0 Отговор
    Приказвам си сам както виждате oлигOфрeн съм.
  • 18 Германец

    49 1 Отговор
    Доц. Петрова разкри, че оригиналният щам А не е възникнал в Китай, а в Австралия и след мутация отишъл в китайския град Ухан. Щам В заразява цял Китай и цяла Азия. Оригиналният щам А е най-разпространен в Австралия и в САЩ, а от китайския щам В се е появил третият щам – С, който заразява цяла Европа, уточни тя.
  • 19 Стамат

    73 3 Отговор
    Въпрос номер 7 е най важния. Отговорът на този въпрос е всъщност от къде тръгва covid 19 .И дали всъщност не е covid 18 или 17 .За действаща ваксина се смята препарат който не се чупи от мутациите на вируса. А един вирус за да мутира (той винаги го прави) трябва да мине през много преносители .В този времеви интервал щом толкова рано тества ваксина значи вируса е минал мутации но в лаборатория. И като цяло 10 те въпроса на Китай към краварника удрят точно в десятката.

    Коментиран от #20, #27, #29

  • 20 Доктора

    3 57 Отговор

    До коментар #19 от "Стамат":

    Десетте въпроса могат да ударят само простите тролове.

    Коментиран от #30

  • 21 Абе ,шемет,

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "DON CARLITO FROM SANTA TECLA":

    с какво си се надрусал? Карай я полека.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 no name no face no number

    39 2 Отговор
    11, Каква е ролята на Бил Гей и кога ще започне разследване за неговият фармацефтичен бизнес и неговата идея за намаляване на човечеството = геноцид?
  • 24 Малчу от Факултету

    8 5 Отговор
    Нидейти верва на никого и слушайти само мени . Саму Бат Бойку ша упрай рабтата!

    Коментиран от #36

  • 25 КИТАЙСКИ МАЙМУНИ >= РУСКИ МАЙМУНИ

    7 45 Отговор
    Дълга който САЩ дължи на китайските абезяни ще бъде отписан. Тоест САЩ НЯМА ДА ГО ДЪЛЖИ и да го връща, като обещетение заради вината на китайската ком пария за Ковид-19. ОТНОВО САЩ И ЕС ПЕЧЕЛЯТ, китайските и руските абезяни се изяждат взаимно.
    ПУТЬО е едно локално джудженце диктаторче, което скоро ще бъде погребано.

    Коментиран от #31

  • 26 В РАСИЯ ЩЕ ПОГРЕБВАТ МИЛИОНИ ЖЕРТВИ.

    6 34 Отговор
    Ще надминат китай по смъртност. Така китай ше завземе по лесно оше от рашките земи. По добре китайски абезяни отколкото руски абезяни
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Сандо

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Доктора":

    Чугунените глави не усещат удари.
  • 31 Гошо

    12 0 Отговор

    До коментар #25 от "КИТАЙСКИ МАЙМУНИ >= РУСКИ МАЙМУНИ":

    Чакам с нетерпение щатите да обявят дълга си омразен Ще настъпи невиждана финансова веселба
  • 32 500v

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "слаботоков":

    Ами те затова сигурно имат най много заразени над 1000 000 м. А от всички в света Жълтурите излязоха най подготвени! Я виж колко фалшиви консумативи продадоха.!
  • 33 СССР

    2 2 Отговор
    До 2025г ще сложим рака на икономиката на целият свят, ще принудим населението на земята да излиза сутрин, да създава благини за нас и да се прибира вечер в вкъщи,без право да си покаже носът на вън. Кой се е заканил така????

    Коментиран от #37

  • 34 Covid 19

    11 0 Отговор
    e oт сценаристите на 11 септември и ИДИЛ .. няма никакво съмнение, само прилики
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Къде се изучи така бе пич

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Малчу от Факултету":

    С тази потрошена граматика, никой, нищо, няма да ти управи!
  • 37 Оня

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "СССР":

    Сменяй дилъра баце , че тва де го пиеш е мноу силно и ща гътне , преди коронота
  • 38 Доцента

    3 10 Отговор
    На Жълтите човечета гащите взеха да стават кафяви,след като са хванати в лъжа и сега трябва да връщат ресто
  • 39 гошо

    8 0 Отговор
    ФАЩ са най-голямата терористична организация на планетата и там няма невинни.Крадат,убиват и лъжат откакто са създадени.1000%вируса са го пуснали те.
  • 40 Хаджиментов

    4 0 Отговор
    Китайците също тестват ваксини и не дават никаква информация в кои лаборатории какво правят. Да не говорим за руснаци, французи и какви ли не още. Изобщо, хвани едните и удари другите...
    Тези дейности трябва да бъдат абсолютно забранени!
  • 41 майна biohazard

    0 3 Отговор
    въпрос 11.защо китай тръгна да изкупува всеки бизнес и фирма докарани до фалит от този вирус?Има доста примери от Италия.Вируса е 100% китайска разработка ,с цел отслабване на световната икономика ,в частност европейската и завземане на съответни пазари и бизнеси.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 милото

    1 0 Отговор
    Сега целта е Сащ да не върнат дълга си към Китай.Накараха разни занзибарски държави да възбудят първи дела срещу Китай за обезщетения от коронавируса.На някакъв етап и те ще се включат.Умишлено се бавят.Европа ще ги подкрепи.Китай ще загубят...за съжаление
  • 44 12345

    1 0 Отговор
    Да се разбират кой е виновен и кой не е и да започва да работи за обезщетяване на целия свят, ако няма да се разбират и двете държави да си поделят взаимно отговорността. Ако реално се търси отговорност на някой, трябва години наред да изплаща репарации на всички останали държави за да компенсира нанесените щети. Всичките лидери на големи държави са едни и същи боклуци.
  • 45 Бай Петко

    0 0 Отговор
    Никой неможе да преметне жълтия инкасатор