Last news in Fakti

16 Май, 2020 20:56 13 015 101

Експерт: Ердоган трудно ще се откаже от С-400. Русия спечели сърцата на турците

  • с-400-
  • турция-
  • ракети-
  • сащ-
  • русия-
  • реджеп ердоган-
  • сонер чааптай-
  • преврат

Западните страни оставят емоциите им по отношение на Ердоган да водят политиката им спрямо Турция

Експерт: Ердоган трудно ще се откаже от С-400. Русия спечели сърцата на турците - 1
Снимка: Shutterstock

По време на пуча западните съюзници наистина закъсняха да изразят подкрепата си за турския президент, докато Путин му се обади веднага. Трудно ми е да си представя как Ердоган ще се откаже от сделката за С-400, която бе изкована в новите условия след военния метеж от 2016 година. Това заяви за предаването „Събота 150” по БНР един от изявените биографи на турския лидер Ердоган - Сонер Чааптай от Вашингтонския институт за близкоизточна политика.

„Западняците твърде често се оставят на емоциите си по отношение на Ердоган да водят политиката им спрямо Турция. По време на пуча западните съюзници наистина закъсняха да изразят подкрепата си за турския президент, докато Путин му се обади веднага. Путин позволи на Ердоган да нахлуе в Сирия и така да отслаби терористичната организация ПКК. Москва направи много, за да спечели сърцата и умовете на турците, така че наистина е съмнително дали Анкара ще е в състояние да отмени сделката за С-400”, заяви експертът.

„Турската икономика е много голяма. Тъй че ако тя пропадне, ще е необходима сума от порядъка на 200 милиарда. Само Китай и Международният валутен фонд разполагат с подобни средства. А не мисля, че Пекин ще се притече на помощ на Анкара. Първо, защото китайската икономика също се забавя. И второ, защото Турция е център на уйгурската диаспора, а в Пекин гледат на собственото си уйгурско малцинство като риск за сигурността. Това ще остави на Анкара само един изход - помощ от САЩ. Ако Турция се окаже в положението на Гърция отпреди десет години, Ердоган ще бъде принуден да се обърне към МВФ, т.е. да възстанови отношенията си с Вашингтон и да се откаже от С-400”, каза Сонер Чааптай.

Анализаторът сподели защо според него президентът Реджеп Ердоган се задържа толкова години на власт в Анкара: „Значимостта на Ердоган се заключава в това, че той успя за един продължителен период от време да си осигури значителна обществена подкрепа, като постигна феноменален икономически растеж. С това той измъкна много хора от бедността. Когато Ердоган дойде на власт, детската смъртност в Турция бе сравнима със смъртността в предвоенна Сирия. Сега тя е сравнима със ситуацията в Испания. В общи линии, преди турците живяха като сирийците. Днес те живеят като испанците. Затова и Ердоган печели изборите. Именно затова обаче в момента той е в беда - защото икономическият растеж се забави”. Чааптай описа Ердоган като „първият султан“ на Втората турска република.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 товарищ

    67 34 Отговор
    Знаех си аз кой ще спаси Турция от фалит. Слава России и товарища Путина!

    Коментиран от #51

  • 2 Велик Лидер

    44 69 Отговор
    Велик Ердоган
  • 3 ДА СЕ ЧУДИШ НА НАС

    132 24 Отговор
    ЕРДОГАН ГИ ИЗМЪКНАЛ А НИЕ ЖИВЕЕМ КАТО СОМАЛИЙЦИТЕ И ТРИ ПЪТИ НАСТЪПВАМЕ ЕДНА И СЪЩА ( БАНКЯНСКА) МОТИКА
  • 4 В.В.

    56 14 Отговор
    Уйгуреца,няма на къде да мърда...Или си снас в Азия , или върви при Янките ,там да им ревеш...Или шамари...
  • 5 злобар

    64 11 Отговор
    Ох Ердоган как знае откъде и как духа вятъра . Бат Бойко докат се научи ще го издуха вятъра!
  • 6 666

    74 46 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА РУСИЯ-ДОЛУ САЩ-ИМПЕРИАЛИСТИТЕ -БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ НАТО И ЕС

    Коментиран от #94

  • 7 злобар

    35 11 Отговор
    Но пък да не придиряме , толкова му стига акъла на нашия.
  • 8 Бесен Язовец

    43 19 Отговор
    Не само че, няма да се откажат ами и още ще си купят от експортните С400!
  • 9 MGewehr

    31 10 Отговор
    Питането е.... а смее ли да се откаже?
  • 10 ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ ☭☭☭☭

    45 29 Отговор
    Просто са без аналог в Света С400,, Триумф "

    Коментиран от #17, #72, #90

  • 11 1944

    24 17 Отговор
    другари , маркс ви е казал всичко. жалко че сте прости и неграмотни.

    Коментиран от #32

  • 12 Асамблея Знаме на Мира

    46 25 Отговор
    С400 гарантират суверените на държавите притежателки!
  • 13 Info

    12 10 Отговор
    "ЕС осъжда ескалирането на нарушения на гръцките териториални води и въздушното пространство от страна на Турция, което включва прелетите над обитаемите райони, в нарушение на международното право", се казва в изявление на външните министри на ЕС. Турция е призована да спре „Да стартира заплахи и да предприеме действия, които вредят на добросъседските отношения“.

    Според изявлението на външните министри „ЕС е в пълна солидарност с Кипър и отново подчертава, че са необходими осезаеми стъпки, за да се създаде климат, благоприятен за диалог“.

    Министрите приветстват поканата на Кипър към Турция да "преговаря добросъвестно" границите на морските си икономически зони, но подчертават, че "последните усилия за ескалация от страна на Турция се движат в обратна посока".

    "Ние осъждаме факта, че Турция все още не е отговорила на многократни призиви от ЕС да спре тези дейности и отново отправяме призив към Турция да прояви сдържаност, да избягва подобни стъпки и да зачита суверенитета и суверенните права на Кипър, както са определени от международното право “, подчертават министрите.

    „Въздържанието от едностранни действия е необходимо условие за провеждане на диалог. Това е причината, в пълна солидарност с Кипър и Гърция, че ЕС отново подчертава сериозните негативни последици от тези незаконни действия в целия спектър между ЕС и Турция. Съветът ще продължи да разглежда проблема. "

    Коментиран от #19, #21, #29, #37

  • 14 ами

    30 33 Отговор
    след многото победни войни на Русия срещу Османската империя, на голяма част от днешните турци дедите са руснаци.

    Коментиран от #27, #70

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ха ха а

    35 22 Отговор
    Само глупаци четат българските медии.
  • 17 Тиберий

    23 14 Отговор

    До коментар #10 от "ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ ☭☭☭☭":

    Този конплекс е многофункционален деиства по всякакви цели в зависимуст от ракетата в контейнера Три в едно

    Коментиран от #18

  • 18 ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ ☭☭☭☭

    29 18 Отговор

    До коментар #17 от "Тиберий":

    Просто уникален соросите дори и на чертеж не притежават такъв!

    Коментиран от #42

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Чичо Путин

    34 13 Отговор
    [Русия спечели сърцата на турците] Ето, това е! Единствените хора, на които сте свободни да убиете техните войници, като например в края на февруари в Сирия и които ще ви се възхищават, са турците. Всички останали биха ви намразили. Браво бе. Хе хе хе.
  • 21 Хасан

    9 17 Отговор

    До коментар #13 от "Info":

    ”светът ще разглежда проблема ”?№''хаха ..защо пък кипърски и гръцки тези да се поддържат ?..те са бреме за европейските народи ..трябва да са послушни
  • 22 jorj

    18 49 Отговор
    Тази скрап ердоган я купи за да прокара турски поток. Сега с години напред газта ще е евтина, така че и двамата се прецакани. Скрап и газ на ниски цени никога няма да върнат инвестициите!!!! На Путин със северен поток му влиза в два ката!!! Единствено печели Бойко Борисов, както и да го погледнеш!!!!

    Коментиран от #24, #95

  • 23 baihui

    21 31 Отговор
    Каква икономика имат турците?! Печатат пари като краварите!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Рошко

    34 18 Отговор
    Забравих те да споменете че ердоган стисна за вратъ богатите и даде на бедните, дай боже всекиму такъв диктатор

    Коментиран от #36

  • 26 Ххх

    14 5 Отговор
    Подкрепата по време на пуча си е подкрепа. И Ердоган предполагам я отчита в достатъчна степен. Мислейки си за руско турските отношения се сещам за едно луксозно списание, което излезе през седемдесетте години на миналия век в бившия СССР, озаглавено "Откуда исходит угрозу мира" - откъде произтича заплахата за световния мир, а в нея илюстрирана с цветни снимки на луксозна хартия се описваха основните оръжейни системи на САЩ. Та както заглавието на посоченото списание, Турция не може да не си дава сметка откъде произтичат заплахите за националната и сигурност. Да, със Съединените щати имат противоречия. Най - вече по въпроса за кюрдите. Донякъде защото Съединените щати биха искали едно по - послушно и диалогично ръководство в Турция. Мисля че и турските подозрения за американско участие и подкрепа на опита за преврат на гюленистите са основателни. Но въпреки съществуващите търкания и противоречия, когато Турция реши да атакува кюрдските територии, Съединените щати услужливо изведоха предварително войските си от районите, подлежащи на турска атака. Докато на фронта в Идлиб нещата стояха по съвсем различен начин. Президента Асад предприе настъпление, което постигна частични успехи благодарение на руската въздушна поддръжка и системи за РЕБ. Сирийската армия воюва с руско оръжие. При руски въздушен удар турската армия понесе значителни щети и човешки жертви. И ако в някакъв момент Путин и Ердоган не бяха проявили благоразумие да решават нещата по пътя на прегов

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гост

    19 10 Отговор
    С-400 дава крила!!!

    Коментиран от #40

  • 29 Gost

    11 4 Отговор

    До коментар #13 от "Info":

    Мале цял роман бля бля бля. Та те това го блялосват от 1973г да се е променило нещо от тогава. А сега си задачи въпроса ако направят същото и с нас с какво ще ти помогнат ЕС освен с бля бля бля.
  • 30 Хасан

    11 15 Отговор

    До коментар #26 от "Ххх":

    Сащ победи СССР с ...муджахидините в Афганистан ..в Берлин, Камбоджа,Виетнам,Куба,Прага,Унгария Червената армия беше непобедима но в Афганистан отстъпи и беше победена ...същото беше и в Босна ...и оттогава Сащ иска «послушни» мюсюлмани ...Русия иска свои «послушни» мюсюлмани като Кадиров
  • 31 А бе

    20 6 Отговор
    Каква е тази статия просташка?Ердоган още преди 5 месеца каза,че е абсурд да се говори за отказване,при Башкомутана Ердоган казана дума е хвърлен камък,още ли не се научихте
  • 32 Еврогеец

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "1944":

    Другари и другарки, освен "Винету" четете и "Капиталът"!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ххх

    14 6 Отговор
    След преговорите с Владимир Путин на 5 март турският президент Реджеп Ердоган открито предупреди, че между Москва и Анкара ще има още кризи, защото Турция си запазва правото да отговаря на всички провокации на сирийския режим „където и да са те и с пълна сила”.
    Преди това Ердоган обеща на народа си, „че ако още един от турските войници пострада, Турция ще нанесе удар навсякъде по (сирийския) режим”. Загубвайки обаче една трета от „безпилотната армия” и още десетки военнослужещи, Анкара се принуди да преразгледа политиката си по отношение на Москва, осъзнавайки, че прякото стълкновение с руските войски е по-опасно, отколкото изглеждаше преди операция „Пролетен щит”.
    Вътре в Турция Ердоган е подложен на кръстосан огън: националистите искат война с Русия и прекъсване на икономическите отношения с нея; 140 изявени интелигенти пък му изпратиха петиция, че репутацията на страната е пострадала пред международната общност, защото е използвана като „империалистическа пешка и спонсор на религиозен тероризъм”.
  • 35 Ххх

    5 9 Отговор
    В дъното на всички провали на Ердоган стоеше фактът, че Турция не само не установи въздушен контрол над Идлиб, но и показа, че не може да защити своето въздушно пространство.
    Според експерти от International Institute for Strategic Studies (IISS), турската бойна авиация се състои от остарели и не модернизирани изтребители F-16. ВВС на Турция нямат достъп до ракети „въздух-въздух” с голяма далекобойност. Към тези факти следва да се прибави и слабата система на ПВО, състояща се основно от остарелите системи с малка далечина MIM-23 Hawk, то ситуацията за Турция изглежда съвсем зле.
    Ердоган, само няколко часа след приключване на преговорите с Путин, обяви, че ще укрепва националната ПВО. „С-400 вече е наш. Ние продължаваме да се учим да работим с него. Зенитноракетните комплекси ще бъдат готови за използване през април. Вчера аз казах на руските си приятели, че ако Съединените щати ни доставят системи за ПВО Patriot, ние ще ги купим.”

    Коментиран от #38, #41, #43, #56

  • 36 pepy

    18 6 Отговор

    До коментар #25 от "Рошко":

    "Забравих те да споменете че ердоган стисна за вратъ богатите и даде на бедните, дай боже всекиму такъв диктатор"

    Прoф. Хeнри Бaрки, eкcпeрт пo турcкитe въпрocи:
    "Нaчинът нa Eрдoгaн дa ce бoри c кoрупциятa e бeз дa влизa в дирeктeн cблъcък c кoрупциoнния прoблeм"
  • 37 Ейй инфо

    13 5 Отговор

    До коментар #13 от "Info":

    Това отивай да го казваш на Гърците,точно това което си писал се отнася за тях,недей се притеснява,те сике бике ще седнат на масата и Турция е вече един от играчите.стига сте грабили толкова,от пастата и турците искат,няма да лапате само вие

    Коментиран от #71

  • 38 Хасан

    11 11 Отговор

    До коментар #35 от "Ххх":

    Ами това е двуличието на «съюзниците» които им отказаха Патриот ...въздушното пространство на Сирия е затворено от Русия
  • 39 Оф оф оффф

    16 10 Отговор

    До коментар #33 от "Насра се да лъже анадолския гьотферен":

    Какви мечтатели са българите,ти остави Кипър,пази си Софията
  • 40 един от стадото

    20 6 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    дава да, ама който има парии. И с домати става, ние и домати нямамее..Ние С300 го издумкахме на Шабла за кефа на някои, сега за палците, ни авиация ни ракетиии..Сал една македонска наденица ни остана, навряна в гъ..
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Тиберий

    7 9 Отговор

    До коментар #18 от "ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ ☭☭☭☭":

    За това нато нададе вой защото от от Кьонигсберг май само Португалия не е в обхвата ама не е сигурно Като гледам габарита на системата май обхвата е около четири хиляди километра Както винаги перфектни
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 898

    16 12 Отговор

    До коментар #41 от "Ти май се ебаваш":

    Когато в НРБ се произвеждаха БЛА в Турция само можех да пасат кози! Без китайците и израелците турските дронове не могат да се правят! Три дни им беше силата докато сирийците им събраха потурите на букаи в Сакриб и това всички го видяха! Само банкет след банкет може,бой след бой не може!Айде да спиш!

    Коментиран от #46, #50

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ти си промит

    9 4 Отговор

    До коментар #44 от "898":

    Мозък,гледай си българската лъжлива медия и недей плямпа глупости
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Иван

    7 3 Отговор
    На Ердоганя ако не му харесват С-400,да ги върне на Русия,но преди това да ги е напълно иэплатил.
  • 49 Оффф

    9 2 Отговор

    До коментар #45 от "Батак":

    С кви хора си говорим,е бре момче,аз на документ ли да вярвам или на прабаба ти?по твоята логика и моя прадядо може да казва че имал крила и правел кръгчета между планетите и си пийвали ракийка с извънземните
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Лейтенант Грубер от SS

    16 13 Отговор

    До коментар #1 от "товарищ":

    Братя българи националисти и патриоти! Нека да не се залъгваме и да бъдем наивни!! Всички, които работят за Кремъл от България са чифути на 100% ! Как могат да бъдат спряни за да не работят за Кремъл?? Варианта е само един - ако Кремъл закъса за пари и спре да им вкарва в картите! Но сте могли да ги спрете, ако вашите баби и деди не са лягали под влаковете с чифутите за концлагерите… Така че, ако следващия път мислите пак да лягате под влаковете, за да спрете експулсирането на чифутите, си помислете, защото техните деца пак ще работят за Кремъл…Чифут ли е, той работи вече за Кремъл…още от утробата на майка си…Работи ли за Кремъл, той е доказан чифут без кръвен генетичен анализ…Така ще ви е по-лесно да ги зафиксирате….Просто защото Кремъл се управлява от…???

    Коментиран от #89

  • 52 Ххх

    18 9 Отговор

    До коментар #43 от "Такива като теб са":

    О, да разбира се. Мога да си представя кой и какъв ми пише. Баташко клане, където по достоверни източници са избити 4 - 5 хиляди души, според такива като тебе е измислица. Измислица е и арменския геноцид с 1,5 милиона жертви. Истински е само Възродителния процес. А там дали има и десетина избити ? Но с безкрайната наглост и изопачаване на истината в коментарите си какво смяташ че ще постигнеш ? Едноверците от етноса ти сигурно ще ти ръкопляскат. Но за останалите освен погнуса и отвращение, за друго надали ще успееш. И изобщо не ми говори за документи и турски архиви, които били "достоверните" източници. Все едно евреите да отидат да потърсят в немските архиви колко техни сънародници са избити в концлагерите.

    Коментиран от #53, #55, #57, #59

  • 53 Провокатор си ти

    4 6 Отговор

    До коментар #52 от "Ххх":

    Дай ми линк на достоверен източник
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Избитите

    3 4 Отговор

    До коментар #52 от "Ххх":

    Евреи са доказани със документи,видеа и снимки

    Коментиран от #58

  • 58 И кво от това

    5 7 Отговор

    До коментар #57 от "Избитите":

    Пак никой не може да пръдне на Немците,камоли без доказателства видеа и снимки някой да пръдне на Турците😂
  • 59 Лейтенат Грюбер от SS

    12 11 Отговор

    До коментар #52 от "Ххх":

    Вие турците сте си евреи и това може да се докаже генетично отворко...В Германия ви смятат за новите евреи - евтина работна ръка изпълняваща черноработничество на ниски заплати!

    Коментиран от #62, #64, #66

  • 60 Info

    8 4 Отговор
    Посолството на Израел в Гърция изпрати съобщение, че Израел очаква с нетърпение прилагането на газопровода „East Med“ и по-нататъшното регионално сътрудничество с Гърция, един ден след ратифицирането на споразумението за изграждането на проекта, с най-широкото съгласие на гръцкия парламент.

    В публикация в социалните медии посолството на Израел в Гърция поздравява гръцкия парламент за ратифицирането на споразумението и заявява, че „те са много доволни от многостранната подкрепа на споразумението и огромното мнозинство“.

    Изтъквайки значението на газопровода East Med, израелското посолство подчерта, че той е тръбопровод за сътрудничество и диверсификация на енергийните ресурси за региона и Европа и насърчава енергийната автономия.

    Коментиран от #61

  • 61 Хахаха

    10 1 Отговор

    До коментар #60 от "Info":

    Да им е честито,а бедния българин кво печели от това?за него поне трохичка има ли?хахаха
  • 62 Хахаха

    6 7 Отговор

    До коментар #59 от "Лейтенат Грюбер от SS":

    Абе лейтенанте много си заблуден🤣,тоз ххх не е турчин,а българин.виж постовете му,пълни измишльотини пише,хипнотизиран е😂😂😂.скоро вие българите сами ще се избиете бре смешници
  • 63 Info

    6 3 Отговор
    Съветът на Европа призовава за незабавно освобождаване на Осман Кавала.

    Европейският съд по правата на човека отхвърли жалба на турските власти срещу решение, постановено през декември миналата година, като постанови, че осъждането на Анкара по делото е окончателно.

    Миналия декември Европейският съд по правата на човека, съдебният клон на Съвета на Европа, чийто член е Турция, поиска "незабавното освобождаване" на бизнесмена и филантропа, но турските съдилища решиха да остане в ареста.

    Коментиран от #65, #69

  • 64 Професора

    13 8 Отговор

    До коментар #59 от "Лейтенат Грюбер от SS":

    Турците са част от ислямския халифат и нямат нищо общо със семитите, не е зле мслко да се образоваш! Бълрите нямат също нощо общо с траките освен че, населяват древните територии на Тракия, не знам кой и за какво ви лъже, че сте траки!!!

    Коментиран от #86

  • 65 Така така

    2 3 Отговор

    До коментар #63 от "Info":

    Е,иии кво?за кво ми е това инфо😂
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ами а де)))

    4 4 Отговор

    До коментар #66 от "Ххх":

    Аз нали ти казвам,заблудени сте всичките,обаче ти си най опасният българин,вместо да провокираш Турция постоянно,кажи нещо хубаво поне за майка България,как е положението?ако требва да ти пратим малко маски и респираторчета🤣🤣🤣
  • 68 И недей се

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "Ххх":

    Учудва на лейтенанта,те и в казармата си бяха същите издухани,навремето е такива тикви ви командваха,затова ви е силна армията😅
  • 69 Турска работа

    14 5 Отговор

    До коментар #63 от "Info":

    Турция, сътрудничество, правата на човека, зачитането на международното право, културата, са несъвместими понятия. Концепции, съвместими с Турция, са понятията агресия, авторитаризъм, зверства, геноциди.
  • 70 Д. Петров

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "ами":

    Хахахъ То след толкова десетилетия мамашки по морето, на голяма част от днешните руснаци, бащите сме българи. :)
  • 71 Храни куче да те лае

    10 11 Отговор

    До коментар #37 от "Ейй инфо":

    Гърците имат поговорка. "Кучето не хапе ръката, която го храни." Турция отрича поговорката, тъй като в същото време, докато продължава да се възползва от всички предимства на отношенията си с ЕС, за мигрантите, предприсъединителните пакети, програмите „Еразъм“, митническия съюз и др., тя повдига ирационални искове срещу европейските си съседи и ги атакува. Циганска работа.
  • 72 Роко

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ ☭☭☭☭":

    Просто безаналогов боклук.
  • 73 Кирил

    7 4 Отговор
    Значи,русия убива турски войници в Сирия и спечелила сърцата на турците.......

    Коментиран от #74

  • 74 ...

    7 2 Отговор

    До коментар #73 от "Кирил":

    Това е театро , има клипове на които руснаци убиват сириец с чук бавно и се смеят докато го гърчат. Доган взима курортите, които са идеално продължение на неговите (виж картата) и дава най-евтината цена (изкуствено обезценяване) за почивка на руснаци и китайци. Турция вече е в първите 10 най-добре въоръжени страни с мераци за производител ,) въпрос на време е пак да ядем бой
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Панов

    7 5 Отговор
    И русия и Турция ще свършат много зле.Турция има шанс и заслужава по добро управление.при русия,шанс няма,те нямат и една година демократична история
  • 77 Начо

    5 8 Отговор
    Чичо Дони каза,режи с400 за скрап и ще има хляб.Мръдна ли си пръста,ще срина турската икономика.А чичо Дони даже още не си е мръднал пръста.

    Коментиран от #78

  • 78 Ю Кортес

    5 6 Отговор

    До коментар #77 от "Начо":

    Чичо Дони е строг,но справедлив.Някои го научават по лесния начин,някои,по трудния.
  • 79 ...

    8 1 Отговор
    Турците са много уплашени от чичо Дони , даже на последното посещение при него натупаха няколко кюрди за всеки случай. https://youtu.be/PLzgtpd5D3s

    Коментиран от #80, #85

  • 80 За това

    1 3 Отговор

    До коментар #79 от "...":

    Умоляват чичо Дони за суапови долари.Обаче,Чичо Дони е строг,но справедлив.

    Коментиран от #83

  • 81 ASD

    5 3 Отговор
    "Пропускането" на ключови факти в статията прави възможно формирането на погрешни изводи да изглежда логически обосновано.

    ПЪРВО. САЩ организираха преврата в Турция и все още пазят Гюлен и не го предават на турските власти. Гюлен живее в САЩ НЕОСПОРИМ ФАКТ.
    ВТОРО С-400 защити самолета на Ердоган по време на преврата
    и така му спаси живота. Факт който определя отношението на Ердоган към руснаците.
    ТРЕТО Икономиката на Турция все повече се прикрепя към Китай, Русия, Иран, Венецуела.
    ЧЕТВЪРТО-многократните опити на САЩ да сринат икономиката и така да се отстранят Ердоган са неуспешни именно заради стабилните икономически връзки, които Турция изгради.
    ПЕТО. Спадът на турската лира не влияе толкова силно върху жизнения стандарт на турците, тъй като стоките от първа необходимост са вътрешно производство. А поевтиняването на лирата стимулира износа- производството-икономиката.
    ШЕСТО- отделянето на турската икономика от влиянието на долара и свързването и с Китай прави достъпа до данни за състоянието и неразбираемо за западните "анаЛлизатори".

    Коментиран от #82, #88

  • 82 Хасан

    7 5 Отговор

    До коментар #81 от "ASD":

    Има някои верни неща ,но С400 дойдоха миналата година ,но опита за преврат беше преди 4…години ..Запада си има един протокол с който успяваше да подчини много държави от света и да им колонизира природните богатсва ,активи и фирми но от 6_7 г не успяват с Турция ...имаше протокол за преврати в Латинска Америка но с Венецуела пак не успяха
  • 83 ...

    1 4 Отговор

    До коментар #80 от "За това":

    Искат да купят новия модел изтребители ,) Обаче Сащ вече се усети , че им се дава прекалено много оръжие ,) Сега ще купят су. Ердо взима курортите в Либия и части от Ирак. Ти се радвай , че нашия ред мина... С 6 м срещу 60 м не си струва , че ще е точно битка ,)
  • 84 ...

    1 0 Отговор
    п.с "Сирия", грешка на авто-речника
  • 85 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #79 от "...":

    Ами заслужиха си го тогава кюрдите,Султана простига,а тези цървули тръгнали да протестират
  • 86 един от стадото

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "Професора":

    този път съм ЗА лейтенанта професоре. Нещо бъркаш народност със нация. БГ е сбор от няколко народности и става нация, по конституция. Хубаво лошо това е. В Турция е същото, вземеш ли тескере си вече турчин. Още по- вече, не БГ е била империя 500г, а част от нея. За империите всичките и поданици са безименни, в името на Императора, в името на Падишаха. Колкото до траките, изчезнали, ади бе, що не изчезнаха македонците. Претопени били, никой няма сметка да величае траките, тракологията е недолюбвана от св. наука за сметка на ''елинската култура'', наложена като първообраз на Балканите. Много здраве да имат, данайци, мирмидонци като идват тук от Етиопия и стария Исраел/едно племе са с тях/ траките са си у дома. И като говориш за българи пак уточнявай, за племето ли дошло тук или за нацията сега пишеш..
  • 87 един от стадото

    2 0 Отговор
    ..и още нещо професоре. Ние не се мислим за траки, ти за какъв се мислиш, че ни говориш във второ лице мн. число. Ти къде си роден, слез на Земята, ако обичаш...
  • 88 Обогатяване на сюжета

    1 4 Отговор

    До коментар #81 от "ASD":

    Не С-400 защитиха хеликоптера на Ердоган по време преврата . Както каза апапа Хасан , все още не са били в Турция . Но след самолета, летял след хеликоптера на Ердоган , за да го свали , е летяло едно друго въздухоплавателно средство , за което не се знае от къде е дошло (може само да се предположи , че е дошло силно от Изток) и то е свалило въпросният самолет.

    Коментиран от #92

  • 89 jorj

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Лейтенант Грубер от SS":

    Отлично!!!!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Къде видя

    1 1 Отговор

    До коментар #90 от "мразя руските говеда":

    Че не могат да засекат самолети?
  • 92 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #88 от "Обогатяване на сюжета":

    Май нямаше свалени самолети тогава ...сигурно «Правда » написало
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Едуард Петров-Едо

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "666":

    666 Е ЧИСЛОТО НА звяра, ЗАД КОЙТО СТОИ сатана ИЛИ веелзевул ИЛИ лукавия ИЛИ дявола ИЛИ, АКО ЩЕШ шейтана, ИЛИ В ПРЕВОД царят на мухите! ПРАВИШ ТАЗИ ФАТАЛНА ГРЕШКА С ТОВА ПРЕЗРЯНО ОТ ГОСПОДА ИИСУСА ХРИСТА число, ЗАЩОТО СИ БЕЗБОЖНИК, ПОТОМЪК НА БЕЗБОЖНИЦИ! СТРАХЛИВЦИ, НЕ ХИТРУВАЙТЕ, А СИ ПИШЕТЕ ИМЕНАТА, ЗА ДА ИМА НЯКАКВА ПОЛЗА ОТ ВАС, ИНАЧЕ СТЕ НИКОИ!
  • 95 Бат САЛИ

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "jorj":

    Ти от опит ли знаеш как е на 2 КАТА, ИЛИ ТИ ХАРЕСА И ИСКАШ НА 3, 4 КАТА
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Александров

    2 0 Отговор

    До коментар #97 от "Едуард Петров-Едо":

    Не намесвай Господ в руското блато,защото е голям грях да защитаваш богоборци, поклонници на мумии и шамани които изгарят живи камили за берекет на джуджето!
    И ти си май от новите правоверни ортодокси вчерашни верни комунисти!
  • 99 Александров

    2 0 Отговор

    До коментар #97 от "Едуард Петров-Едо":

    Не намесвай Господ в руското блато,защото е голям грях да защитаваш богоборци, поклонници на мумии и шамани които изгарят живи камили за берекет на джуджето!
    И ти си май от новите правоверни ортодокси вчерашни верни комунисти!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Знаещ

    2 3 Отговор
    Турция е пред фалит и това е факт също както е факт, че който се е хванал с Русия не е прокопсал.Просто в историята няма такава държава, която е в руската сфера на влияние и да се е развила нормално с добър стандарт на живот.
Новини по държави: