Last news in Fakti

19 Май, 2020 17:00 2 060 10

ЕП с призив за огромен фонд за ЕС

  • ес-
  • фонд-
  • еп

Настояват за отпускането на 2 трлн.евро за страните

ЕП с призив за огромен фонд за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският парламент призова европейските представители да предложат пакет от 2 трлн. евро за стабилизиране на икономиката, съобщи New Europe.

Идеята е новият фонд да предоставя предимно грантове. Той ще се финансира чрез дългосрочни облигации.

Резолюцията беше подкрепена с 505 гласа. Европейските граждани трябва да бъдат в центъра на новата стратегия.

Средства могат да бъдат предоставяни чрез безвъзмездни средства, преки плащания и инвестиции. Планът трябва да е одобрен до приема на дългосрочен бюджет на ЕС.

Основната идея е да се подкрепят малките и средни предприятия. Приоритет може да бъде даден на Зеления пакт.

Предлага се и отмяна на повишение на вноските от европейските страни.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миш

    8 3 Отговор
    Какво щастие,каква добра новина.Абе тия пари нали ,ще дойдат от работниците ,къде им бройте ребрата ,а ги не гойте.
  • 2 Тито

    9 7 Отговор
    Няма да ви спасят и 20-трилиона.разпадът е сигурен.
  • 3 това е нож с две остриета.

    9 3 Отговор
    Няма нужда от помоща им.Малък бизнес още по зле.Дават ти бърз КРЕДИТ,и те качват на ченгела.Малките бизнеси са най несигурни.По добре е да вложат тези пари във фабрики,да дадът работа на хората в Европа.Магазините онлайн убиха магазините заради данаците и заплатите.Единствено фризйорите и козметичните салони са добре.Преди короната 6 ресторанта на ден фалират във Франция.Фермерите работят за стотинки..
  • 4 Дада

    2 1 Отговор
    Затова в момента европейските варвари пропагандират карантинните мерки на скандинавските страни,които винаги са били различни от Европа и най-добре се грижат за своите граждани
  • 5 Истината е:

    9 1 Отговор
    Да се дават грантове (безплатни пари) на фирмите означава да има НУЛЕВИ ИНОВАЦИИ. Бизнесмените нямат нужда да учат, да развиват продукти, да предлагат по-добри условия, защото ЕП им дава готови парички да си харчат. Единственото условие е да си нечие дете, нечий приятел или любовник. Затова над 90% от бизнесмените в ЕС са ултра прости!!! Идиотите са шефове на фирмите, а умниците са на минималната заплата при тях!!! Ако ЕП мислише за иновации и за развитието на икономиката, щяха да дават Безусловен Базов Доход на бедните и безработните, а те с тези пари щяха да купуват стоки, услуги и туристически пакети. Така фирмите щяха да се борят за парите на потребителите и да развиват иновации!!! Обаче джендърите от ЕП не ги интересуват нито иновациите, нито гражданите, затова дават грантове на фирмите на мафиотите, плащани от народа, за да подкупват мафията и тя да защитава уродливите дегенерати като Меркел, Юнкер, Туск и прочие паразити. Иначе как ще процъфтява джендърството и с*кса с кучета? Шуробаджанаците-идиоти от ЕП предлагат комунизъм за фирмите на мафията и фашизъм за работниците, които изградиха този свят - пътищата, сградите, мините, нивите и прочие!!!!

    Коментиран от #7

  • 6 Атина Палада

    5 1 Отговор
    Е, сега вече ще качат европейчетата горе на черешата:)
  • 7 Калоян

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Истината е:":

    На 100% съм съгласен с теб.Ще продължават да крадат на наш гръб.
  • 8 ГРОБ

    3 1 Отговор
    ЗА НАС КАКТО ВИНАГИ ОГРОМНО ДРЪВЦЕ!
  • 9 Серьожа заченат във Варна

    3 1 Отговор
    Ние българите, а и на Балканите, а и цяла Европа стягаме багажа за почивки на планини и морета, всички курортни дестинации в цяла Европа вече приканват туристите, а в Русия усилено и естремно се строят военно полеви болници навсякъде и най-вече в Сибир?? Нещо не е на ред там…??? Дайте писмено обяснение, защо тази велика страна не може да поеме болните от коронавируса, не може да си погребе починалите /веднага давам линкове на клипове край Москва за масови погребения в масови гробове с багери/. Защо тази Велика страна хвърли трилиони и билиони долари във въоръжения, като не може да спре най-обикновена настинка както наричат коронавируса нашите русофили, атакисти и комунисти и не ми излизайте с номера за ФАЩ МАШ САШ и темподобни, които изобщо не ме интересуват, а дайте отговори за Русия?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: