Last news in Fakti

10 Юни, 2020 15:14 3 606 26

"Време е" Северна Македония да има премиер, който е албанец

  • али ахмети-
  • албанци-
  • северна македония-
  • премиер

Сега е времето за пълно равенство

"Време е" Северна Македония да има премиер, който е албанец - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лидерът на Демократическия съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети разкри предизборната си идея за албански премиер на Македония, предава излъчващата на албански език скопска телевизия "Алсат-М".

„Сега е време да продължим да мечтаем. И то по-смело, защото дойде моментът да постигнем още повече. Северна Македония е нашата страна. Мястото, за което се борихме. Имаме равен дял в историята, наследството, икономиката и бъдещето на нашата страна. Сега е времето за пълно равенство, за поемане на отговорността на управлението. Време е за първия албански премиер в Северна Македония", каза Ахмети. Той добави, че идеята е надпартийна инициатива, предаде агенция "Фокус".

"Тази идея няма нищо общо с ДСИ и със сигурност няма общо с мен. Аз съм тук, за да продължа процеса, да ръководя концепцията, да се превърна в мост и да проправя пътя, създавайки условия за осъществяването на мечтата, докато от вас зависи дали ще я осъществите. Аз ще засея, а вие ще можете да пожънете“, каза Ахмети.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Модерен свят и политика.

    46 7 Отговор
    Така е когато дадеш на животните права те искат да те командват.
  • 2 Тито

    18 21 Отговор
    Време е пак за СФРЮ
  • 3 Criminal

    41 5 Отговор
    Колкото и ревът и да се тръшкат са Българи.......само ние и те имаме чуждоетничеки партии..........това го доказва........
  • 4 Ами време е реалният стопанин

    23 11 Отговор
    Да влезе във владение. Бъдещето на СМ е с Албания.
  • 5 въпросче

    34 1 Отговор
    Защо направо не си внесете един негър,ще ви е по-удобно и с НАТО-то и с ония зад Океана,а и Европството ке ви е у кръпъ връзано.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Чочо

    19 10 Отговор
    Днес в съседите утре и при нас!
  • 8 радев

    46 4 Отговор
    Македонците имат избор.Или албанци или българи! Иначе няма да оцелеят.

    Коментиран от #22

  • 9 Анонимен

    44 3 Отговор
    Ами като не искат да имат премиер българин - ясно е че ще имат албанец . Избора остава техен
  • 10 Факт

    35 3 Отговор
    Мюсюлманският лъч на османската империя се е врязъл дълбоко в сърцето на Европа.
  • 11 kolo

    25 6 Отговор
    Цигани и власт......смях!
  • 12 Анонимен

    46 2 Отговор
    Албанците поне знаят, че макетата са българи.
  • 13 Ахмак

    35 5 Отговор
    Е, всички знаехме че това ще се случи.
    Само не ни казаха кога.
    Само че помним и брътвежите на американският посланник, че никога няма да има Велика Албания.
    Да , ама не.
    Първо измислената американска държава Косово, после другата измислена държава Северна Македония.
    През това време активно се потурчват Родопите-тихо, но със съгласието на ГРОБ.
    Да , те няма да са на власт тогава, но това си е Национално предателство.
    Ако не е - то не знам какво е!
    А какво стана с онези осем милиона, които Бойко опрости на Мюфтийството - за един приятел питам!
  • 14 Азазаьаьс

    21 4 Отговор
    И в Косово, трябва да е сърбин.
  • 15 Българина

    23 6 Отговор
    Това е резултата от 30 г американска пръчка на Балканите. Следващите които ще си поискат своето са ци ганите и турците в България, имат партии нпо та Сорос и цру мит и мосад зад гърба си.
  • 16 Идклфифкфк

    18 4 Отговор
    Според официалната северно македонска статистика българите са 0.07% от населението на С. Македония. Изобщо не ме интересува кой ще е премиер в БЮРМ. Хубавото е че поне уважават съседните си държави, в столицата си имат статуи на българско и гръцки царе и герои.
  • 17 Това ви очаква

    26 2 Отговор
    Когато умни хора,предвиждащи геополитическите процеси с десетилетия напред, ви подсказваха за шиптърска експанзия-Т.н" мюсюлманска дъга" включваща косовари,шиптъри и македонски " албанци" изобщо не беше измишльотина.До 10-15 г максимум ще поискат чрез Референдум автономно управление,а следващ ход- обединение в едно: Велика Албания,дори подкрепяхте косоварите срещу православна Сърбия.Вие намерихте злия враг и в българите.Ваши братя по генезис.Е,сега ще лапнете на т,слата дръжката.При над 1,5 милиона шиптъри плюс 250-300 х ци,гойни ,както сте огромни " и с мощна икономика, няма да ви се размине.За разлика от вас,шиптърите са страшно сплотени.

    Коментиран от #18

  • 18 Другия с коня

    11 3 Отговор

    До коментар #17 от "Това ви очаква":

    Пишеш глупости.Не могат да искат Автономно управление,защото в Конституцията на Р СМ е упоменато,че е държава на Живеещите в нея и се изброяват,Македонци,албанци турци и т.н.И официални езици са майчините им.Тоест два официални езика засега Македонски и Албански. ..Просто държавата им става Северна Албания.....
  • 19 Умиротворител

    22 1 Отговор
    Щом се заговори за Македония (СМ) всички ние ставаме много чувствителни. Да, боли ни, но трябва да приемем реалността, че измислените македонци НЕ ИСКАТ ДА СА БЪЛГАРИ! И Няма какво да се чудим защо... Че кой иска да е част от една от най-корумпираните и най-изостаналите държави в Европа? Мисля си, че "македонците " ще се обърнат към истинските си корени, когато в България настъпи истинска промяна, когато има някаква визия за бъдещето. То ... и сега много българи бягат от страната ни, признават, че се чувстват много по-сигурно и добре в чужбина, та македонците ли да ни припознаят!?
    Може би виждат по-светло бъдеще като част от Велика Албания, мислите ли , че са толкова слабоумни, та да не си дават сметка за грозящата ги опасност? Не! Тия селски тарикати, особено тия, дето взеха наше гражданство, не защото милият за българския си корен, а защото с нашия паспорт им се отвориха границите в Европа... тия не може да не са си направили сметката. А ние , горките, още живеем с патриотичните си въжделения от началото на XX век...ЧЕ ЗА КАКВО НИ Е ТАЯ ИЗМИСЛЕНА МАКЕДОНИЯ БЕ, БРАТЯ, ЗА КАКВО СА НИ ТИЯ ПРОДАЖНИ МАКЕДОНЦИ? ЗА КАКВО ?
  • 20 Ахмед

    8 0 Отговор
    Македонското ДПС ще спечели изборите и ще натиска за аншлус с Косово и после към Албания
  • 21 Ивчо

    19 0 Отговор
    Крайно време е тоя цирк Северна Македония да се закрива. Те за 30 години направиха ли нещо? Дадоха ли нещо? Ние първи ги признахме, те ни плюят. Дадохме им танкове, че един разхвърляни сепаратисти щяха да ги надупчат, те пак ли плюят! 30 години бучат “татари” “татари” “Обединена Македония” “фашисти” “ц*гани” и какво ли още не. Окрадоха историята на всички държави, с които граничат, по едно време и сръбската почнаха да крадат. Държавата им им се стори малка и почнаха с едни териториални претенции, които нямата край. 2 милиона народ в целия свят с териториални претенции към всички съседни държави. Правиха политически партии във сяка една своя съседна държава, освен в Сърбия, забележете и ни осъдиха в Страсбург 14 пъти без причина и откраднаха близо половин милион лева! Непрекъснато правят кампании против съседните си държави. В Благоевградско тия Омовци и техните симпатизанти, дето ги карат от РАМ с рейсове заплашвали кроткото местно население и палели български знамена, че непрекъснато ги бършем в калта, в която се въргалят, като прасета. Въобще има ли някакъв смисъл тази държава да продължава да съшествува? Имаше ли смисъл изобщо да съществува? Някакви безродници с най-тежката криза на идентичността в целия свят, които само псуват, обиждат, бият, крадат, разхищават, унищожават, заплашват, месят се в чуждата политика, предявяват териториални претенции и какво ли още не! Наскоро започнах да се отчайвам от безхаберното отношение на нас българите към природата
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 РЕАЛИСТА

    6 0 Отговор
    Е СЕГА ЩЕ РАЗБЕРАТ НА КАКЪВ ЕЗИК ЩЕ СЕ ГОВОРИ В МАКЕДОНИЯ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гьорче Петров

    1 0 Отговор
    ЗАПОМНЕТЕ ОТ ДЯДА СИ, ЗА БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ДОБРЕ ПРЕМИЕР ДА БЪДЕ АЛБАНЕЦ,А НЕ НЯКОЙ СЪРБОМАН ОТ ВМРО ИЛИ ОТ СДСМ.
Новини по държави: